עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית
איך תענו להומו - אשכול מיוחד (אני מבקש מהמנהלים להדביק או להעביר נושא זה כרצוי)
נץ וגאה בזה:
אין לי קשיים, פשוט אלו היו דברים שניתן להסיק מתגובתך.
ניתן לשאול אלף ואחד דברים, למה ילד כזה או אחר נפגע באלף ואחד צורות- למה מוות בעריסה לתינוק? למה מוות בפיגוע לילד בן 4? למה מוות בתאי גזים למאות אלפי ילדים? למה מתאפשר רוע שפוגע בילדים? למה מתאפשרים סטיות שפוגעות בילדים?
זה מתאפשר כי העולם נברא עם דפקטים, נקודה.
ילדים נפגעים במליון צורות, זה טבעו של עולם, עולם דפוק שצריך לשנות, זה המצב!
שאלתך מקבלת הגדלה פי 1.5 מליון לגבי הילדים בשואה, לכן בשביל לתת לך "תשובה" באמת, אני אתן לרב יהודה עמיטל לדבר במקומי (הוא עצמו עבר את השואה)- לקוח מתוך ראיון עימו שנערך ביד-ושם:
להלן הלינק:
http://www1.yadvashem.org/education/newsletter/hebrew/thirteen/amital.htm
אוהד הפועל:
למה אלו הדברים שניתן להסיק מתגובתי? ומי אוויל עכשיו?
ולנושא- אולי זה שוב קושי הבנת הנקרא שלי וטיפשותי אבל:
כבוד הרב אמר שם "לפעמים אני גם עומד מול תופעות משונות - מביאים דתי שאומר: "למה נהרגו כמה ילדים שם בתאונת דרכים? בגלל שלא שמרו שבת" אמרתי לו: "בסדר, אז יש לך הסבר לזה, אבל למה נהרגו מליוני יהודים? לזה אין לך הסבר. אז למה אתה מנסה לתת הסבר דתי? אז תשתוק"
ובנוסף
"איך התייחסו לזה. זה מעסיק אותי. אני לא אומר שיש לי תשובה, אבל זה צריך להעסיק את האדם הדתי החושב. חושב שמפחדים מהשאלות האלה. בגלל שלדבר אין תשובה, לא מתמודדים איתו?"
הרב הזה, שמראה באמת אמונה יוצאת דופן, לא מסביר את השאלה הבסיסית שאותה שאלתי, וזה בסדר גמור. לכן אני שאלתי אולי יש משהוא שכן יכול להסביר למה קיימים דפקטים אלו, לאיזה מטרה?הכוונה היא לדפקט הפדופיליה לא השואה ספציפית. אם תרצה לענות על השואה ולקשר סיבה זו לפדופיליה אשמח
לדעת מה הוא ההסבר לשואה ומכאן כיצד זה מתקשר לקיום הדפקט של פדופיליה. מובן שדפקטים אלו קיימים, השאלה היא למה הם קיימים.
אם אין לך תשובה כמו הרב או אם אין לך הסבר, אל תענה
אולי די לפרנויה התוקפנית בה אם אתה לא יודע זה אומר "שהפסדת" בדיון.
נץ וגאה בזה:
א.) ניתן להסיק מהמשפט הזה שלך-"אתה רוצה להגיד לי שהמטרה של אלוקים הוא לאפשר קיום של פדופיליה רק כדי שיהודי אחר, טוב וצדיק יוכל לבער זאת?"- לכן שוב, אני מדגיש, יש צורך להגדיר מה הכוונה ב-"לבער" תופעה זו וכיצד זה בא לידי ביטוי בפועל, אני פשוט ביקשתי- To cover all my bases, לכן הנחתי שיש פה איזה נסיון מצידך לומר שאני להשתמש באמצעים ו/או שיטות ספרטניות/נאציות כדי לטפל בתופעה לו היה ניתן הכח בידי (זאת גם לאור כמה וכמה דיונים פה בפורום על נושא זה ונושאים אחרים, איתך ובלעדיך).
אז ככה שאני לבטח לא האוויל פה, תנסה שנית מאוחר יותר, אולי אז תצליח יותר :P
ב.) שאלת לגבי דפקטים, אני חוזר בפעם הרביעית על עצמי כמו פטיפון (וחוזר על האשמתו באותו מישור כלפיך של hebraic) ואתה מסרב לקלוט, עניתי גם עניתי, התופעה- "פדופיליה" קיימת בגלל שהעולם כך נברא- עם דפקטים! שיש צורך לתקנם לקראת גאולת העולם!! זה פשוט נסיון לאדם ולחברה הסובבת אותו, סה טו! זה תשובה, ואם שוב פעם תחזור על עצמך בשאלה זו, אני פשוט אנעל את הדיון, כי אתה לא באמת רוצה לקבל תשובות, נותנים לך תשובות ואתה ממשיך לחזור על עצמך ככלב השב אל קיאו, ולא רק בנושא הזה, אלא גם בנושאים אחרים, זה מנהג מגונה מצידך, לשאול את אותה שאלה רק בסגנונות שונים, למרות שענו גם ענו לך בתשובות מפורטות, ואתה ממשיך ומתעלם או תוקף את התשובה בצורה החסרה כל יושר אינטלקטואלי (ועם שגיאות כתיב מחרידות), לא מוסיפה לך נקודות.
קח בחשבון שאם תמשיך במנהג המגונה הזה שלך, כל דיון איתך ינעל, ובסוף גם יבחרו להתעלם ממך, ואם תבצע הצפה (טרול), פשוט תחסם ותעוף מהפורום, חבל....
ג.) עכשיו לגבי החלק השני של השאלה, למה הילד נפגע על לא עוול בכפו, זה כבר שאלה שאין עליה באמת תשובה (הנה במישור הזה, ה"לא יודע" שלי שבקשת לשמוע!) וכל אחד שיעז לנסות לתת עליה תשובה, הוא קשקשן, כי בסוף זה תמיד חוזר כמו בלופ לשואה (במישור המספרי, מה לי ילד אחד מה לי מליון וחצי) וזה לא באמת משנה אם זה פיגוע, חטיפה, תאנות דרכים, פגיעה מינית, תאונה במהלך טיול או כל פגיעה פיזית/נפשית אחרת בעלת רושם שלא נמחה על הילד.
מקווה שזה סותם את הדיון בנושא, ואם תבקש שוב לחזור על עצמך ולהתעלם מתשובותיי, אני נועל, נקודה.
אוהד הפועל:
א. אתה זה שכתבת "לבער", אני השתמשתי באותו מושג זה ללא פרשנות, ואתה זה שהשגת את מסקנה שלך מהפרשנות שכביכול אני ביצעתי טרם כתבתי אותו למילה "לבער". לא ביקשת רק להגדיר זאת אלא ציינת הנחה לא מבוססת באופן יהיר, כקורא את האחר(וכאחד שקורא כאן כמה אשכולות זה לא הפעם הראשונה ולוו דווקא לצד הפחות ימני באשכולות השונים). כל שאלתי נבעה מסקרנות ואף הדגשתי זאת בשאלה הראשונה. לכן שאלתי אותה. זהו רמז ראשון שהיה אמור להיות לך.
עצם העונש לא היה העניין ולא היה רלוונטי, לא היה כאן שום רגע של דיון על מוסר העונש הנכלל, זה מתבצע כמה מקומות אחרים כאן. הסקת המסקנות שלך הייתה שגויה, המבוססת על יהירות ותוקפנות וללא רצון לקיים דיון רציני. לכן לא אני האוויל כאן.
אני לא זה שצריך ממך הפללה לקריאה אלימה על ציבור כזה או אחר, עשית את זה כבר בעבר בדיון אחר, ובדיונים בלעדי. לכן זה לא רלוונטי מה אתה חושב שיש לעשות או לא לעשות עם אותם סטיות כיוון ששנינו באים מעולם ערכים שונה. הודעות אחרות בפורום בדיון זה נבעו מדיון אחר לגמרי וסיבתו היא האחרת.
דיונים בהם לא השתתפתי איני יכול לקחת אחריות, כפי שאיני יכול לומר לך שאתה תומך או לא תומך בפגיעה פיזית בגורם כזה או אחר על סמך דעתו של משתמש אחר בפורום.
ב-ג. השאלה כאן הינה מקבילה "למה קיימים דפקטים" אלו" "ל-"למה נפגעים חפים מפשע מכך או כך", במקרה זה פדופיליה. זאת כאשר השאלה הראשונה מתפרשת לקיום הרע והשנייה לקיום הקורבן של הרע(במקרה זה פדופיל וילד).
לפי תשובתך העולם נברא עם דפקטים ועלינו לתקן את הנעשה בו. בהבנתי מטרת הדפקטים הינה בחינה של האדם על ידי כוח עליון ולראות כיצד הוא מתמודד איתם כבוחן לעולם הבא או משהוא קרוב לזה(תקן אותי אם אני טועה), הרי ה' לא יאפשר דפקטים אלו סתם כי מתחשק לו.
מכאן הרחבתי את השאלה-למה דפקטים אלו קיימים הפוגעים בילד, כאשר ללא קיומם של דפקטים אלו החף מפשע לא היה נפגע.
יכולתי להרחיב את נושא הדפקטים, שאין זה מוסרי לקיום דפקטים אלו, שזה סותר את הטוב המוחלט באל, שזה מעיד על חוסר של חופש בחירה של התורה ולהרחיב את הדיון להרבה במקומות כמו שגרמתם לי לעשות באשכולות קודמים.
אך בחרתי להישאר ממוקד הפעם ולשאול במילים אחרות למה קיימים קורבנות של דפקטים אלו, כיצד ההלכה מסבירה אותם.
אתה כותב "לא יודע" ויתרה מכך כבר אתה שולל כל הסבר לוגי לתופעה. זאת כי אתה לא יודע. יתכן ואין עליה תשובה ויתכן ויש. איני יודע. גם אתה לא יודע, אך כבותך אינו מאפשר לך לעלות אופציה שאחר כן יודע וקרה מקרה שמשהוא אחר יודע משהוא שאתה לא. חבל.
תקיפותיהם של חלק מהתשובות אכן הינו נושא בעייתי. לפעמים יותר קשה להבין את כוונת המשורר(כבר אמרתי, לא כולנו משכילים כמוך, כמו הדיון עם היבריק), תלוי איזה דיון ועל מה, אם התשובה ללמה לקרוא לאוהדי הפועל נאצים זה בסדר היא כי קו המחשבה של אוהדי הפועל הוא מקביל לחיזבאללה זו היא תשובה דבילית, סלח לי. תלוי איזו שאלה ואיזו תשובה...
אף שגיאות הכתיב שלי מהווים בעיה בשל עצמה.
מכאן אני חוזר ואומר, לא תרצה לענות אל תענה, חבל שאתה הורס דיון הדרוש לו קו מחשבה פנימי, וחבל שאתה מזלזל באינטליגנציה של חברה הפורום(לא אני, אני זה בסדר) שהם אינם יכולים לענות על שאלה זו. יתכן ואין הם יכולים לענות, ואז תנחש מה? הם לא יענו.
נץ וגאה בזה:
זה שאתה ממחזר עצמך עד לזרה וחוזר על שאלותיך ככלב השב אל קיאו רק בווריאציות שונות ולא מוכן לקבל תשובות רציניות, כך שכדאי מאוד שתבדוק היטב אצלך מי כאן היהיר ומי כאן לא באמת מעוניין בדיון אמיתי, אלא בפטיפון שבור שאוהב להקשיב לעצמו ולמחזר את עצמו בגיבוב של מלל, אותה הגברת בשינוי אדרת.
עשית את הקונץ הזה עם חיים, עם האלקשי, עם אלמ, עם רון בן מיכאל, עם אשי, עם hebraic ואיתי, טרול שכותב הרבה מלל, עדיין נשאר טרול (וכנראה שגם שגיאות הכתיב שלך מעידות עליך כטרול, שהרי שגיאות כתיב מזעזעות שכאלה, הם אופיניים לטרולים).
מכיוון שהדיון הזה לא הולך לשום מקום, הוא ייסגר.
ואתה עצמך תחת אזהרה, פעם הבאה, חסימה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה