דרך אגב מרקס לא היה איש בכל כך רע לא סתם לא רע אלא אפילו די טוב הדברים שהוא כתב הכל מאכפתיות לאנשים כי באמת בזמנו היה שלטון של מלך וזה היה גרוע החזק מקבל הכל והמסכן רק עובד קשה ולא מקבל כלום מטרתו הייתה זה לעשות מהפכה שתעשה טוב לאנשים
שכולם יחיו שווים וזה שהוא שנא את הדתות-איסלאם(גם אנו שונאים דת זו)נצרות ויהדות הייתה לזה סיבה הסיבה היא-באותם זמנים האמינו יחסית להיום חזק בדת והוא ראה שזה שאנשים מתפללים ומתפללים לא עוזר להם והם גם ככה סובלים והחיים שלהם עדיין גרועים בסופו של דבר קרל מרקס
רק רצה טוב מה שסטאלין וימ"ש וזכרו עשה עם זה אחר כך זה כבר סיפור אחר וזה לא קשור ליהודים או לא הפסיכי הזה היה פאנט שרצח
25.000.000
רוסים יהודם או נוצרים הוא הרג את כולם ושלא נשכח איך בריה וימ"ש וזכרו הסית אותו הרי סטאלין היה פאנט ובריה סיבב אותו על האצבע הקטנה(ד"א זה למה מלחמת העולם השנייה הייתה קשה מאוד לרוסים הוא לא האמין למרגלים שלו שהיטלר מתכונן למלחמה במזרח וזה היה מתקפת פתע)
דרך אגב למרות כל הפשעים של ברה"מ במלחמת העולם הראשונה הם הצילו הרבה יהודים(אני לא מדבר על סטאלין ששלח אותם לסיביר)
והם לחמו בנאצים ולא סבלו אותם בדם סבתא שלי סיפרה איך חיילים רוסיים לקחו אותה ואת משפחתה ונתנו להם בית(במצב גרוע אז אבל עדיין משהו)והגנה כשהנאצים רדפו אותם
כן הרוסים שהצילו את היהודים היו אחלה אבל הוא לא הצילו בשם הקומיניזם אלא הצילו מתוך רגש אנושי ומתוך רצון לעוד כוח עבודה, הטווח שסטאלין עשה ביהודים היה בשם הקומיניזם, אגב סאלין הרעיב למוות 5 מיליון אוקראינים במכוון .
לדעתי לקומוניזם הייתה מטרה טובה אבל מושחתים דיקטטורים כמו סטאלין הרסו אותה והפכו קומוניזם לדבר איום ונורא
ודרך אגב קומוניסטים היו ימניים הם לא עשו הסכמים עם האויבים שלהם הם פשוט השמידו אותם עד החלק האחרון שלהם
אחי אין לך מוסג מה זה קומוניזם..סבא וסבתא שלי באו ממדינה קומוניסטית ותאמין לי אתה לא היית רוצה לחיות תחת שילטון כזה..
באיזה שנים ובאיזה ארץ?
אמא שלי עלתה מאזרבייג'אן(חבל קווקז) גם חלק מברית מועצות לשעבר
והשנים שלקחו להם תאזרחות זה היה משנת 73-79
ו ב79 היא עלתה לארץ
ודרך אגב ליהודים משם יש שפה ייחודית רק של יהודים שהמוסלמים לא הבינו
זה לא אזרית(ניב טורקי) הם דיברו שפה אחרת לגמרי שדומה יותר לשפה הפרסית ויש לשפה הזו מילים שדומים לעברית