רציתי להדגיש דבר מה בכל אופן
אני יודע בהחלט שהרב מאיר כהנא עליו השלום זצוק"ל הי"ד התכוון להמשיך לנסות להכנס לכנסת
כפי שאמרתי , "קיצרתי" מכיוון שביקשת שאלות קצרות , עד כמה שאפשר, כדי לתת את הרקע של העניין
אני יודע שהרב בנימין כהנא זצוק"ל הי"ד , ואיתו יקותיאל(מייק) ניסו לרוץ לבחירות (ובתור מצ"ע מפלגה הם הביאו רק ציטוטים מהמקורות כדי שאם בג"ץ יפסול את הרשימה אז זה יחשב כאילו בג"ץ פוסלים את התורה ולא את "משנת כהנא") , עקרונית כפי שאמרתי קיצרתי בשביל מי שלא בקיאים בנושא , והבאתי את ה"דעות" שהתפתחו בתוך המחנה , לאחר הפסילה , הרב בנימין כהנא זצ"ל הי"ד, והרבה אחרים, אמרו ש"אין יותר מה לחפש בכנסת" , מכיוון , ובגלל , שהם פסלו את המצ"ע שלהם שהיה מבוסס רק על דברי מקורות (תנ"ך חז"ל ראשונים ואחרונים, כמדומני ) אז אם כן אין מה לחפש שם יותר, ואם נמצא "אלטרנטיבה" שלטונית, היא תקום מחוץ לכנסת..(דרך אגב, היה בהחלט חילוקי דעות בעניין המשאל עם בתוך מפלגת כך , בגלל זה הם התפרקו לשני קבוצות מלכתחילה)
אני מצטער אם דברי אולי קצת בילבלו חברי פורום, ומודה לך שתיקנת את דברי
אך בכל אופן , אלו באמת "הגישות" הכלליות שהתפתחו , וזה באמת הייתה התכנית של הרב "לעקוף" את הבג"ץ אם הוא לא יצליח להכנס לכנסת (המשאל) , ופשוט הבאתי את כל הדעות השונות לאחר שגובשו והחלו להחזיק בהם לא מעט אנשים
בקשר לזה שאין עוד "אירגון" חוץ מהימין והמפלגה של הרב מרזל , בגדול אני מסכים איתך,אבל זה מאוד תלוי ,מאז שכהנא חי וכך התפרקו בעצם, אכן אין עוד אירגונים של ממש (אך יש כמה אירגונים להפצת המסר של הרב בכל אופן בקשר למייק , יש לו לא מעט פעילויות , יש לו תכנית לאימון כלבים לשמירה על התנחלויות ,החבר'ה מקימים מאחזים ,מפיצים את דברי הרב כבר הרבה שנים ... לפני כמה זמן הוא הצליח לארגן הפגנה יחסית גדולה בעניין שחרור יונתן פולארד בירושלים ,אז לא הייתי אומר שאין מקום לשיתוף פעולה )
.... מה שאני דיברתי עליו זה פלגים רעיוניים בתוך המחנה , ויש רבים שעדיין ממשיכים להאמין בגישות השונות האלה , למען האמת, אני כמעט בטוח שיש רוב בתוך מחנה אנשי כהנא , לאדיאולוגיה שדוגלת ב"התנתקות" מהכנסת , והרבה אם לא רוב הכהניסטים שאני מכיר אכן דוגלים בשיטה זו , ולכן זה רלוונטי לשאול איך לאחד אותנו
בכל אופן תודה רבה על התשובה