כתב נושא: שאלה חשובה בקשר לחסידת אומת עולם בהתלבטות  (נקרא 1348 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Gloomwraith

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • ממתין לגאולה
יש לי שאלה חשובה מאוד ששאלה אותי חברה טובה ויקרה שעוזרת לעם היהודי ופשוט לא ידעתי מה לומר לה
היא חונכה כנוצריה, למדה הרבה על יהדות, היא מכירה באלוהים ובעם היהודי כעמו הנבחר, היא למדה על החגים שלנו ואט אט היא החלה לפקפק בנצרות.
היא בדילמה האם כדאי לה להתגייר או לא, רב אחד מחב"ד אמר לה שכל עוד היא חסידת אומות עולם היא תקבל אותה ברכה כמו יהודי ואין לה צורך להתגייר, אמרתי לה שאולי הוא צודק אבל יהדות זה לא דבר פשוט
ואולי בגלל שאנחנו העם הנבחר ואנחנו מצווים בהרבה מצוות מהשם, על ידי קיומם אנחנו נקבל ברכה גדולה יותר.
זאת הדילמה.
בבקשה תעזרו לי, אני רוצה שהיא תהיה בריאה ושלמה ושתעשה את הבחירה הנכונה ותרצה את רצון השם, אנא עזרו לי.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה חשובה בקשר לחסידת אומת עולם בהתלבטות
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 22, 2009, 01:25:22 »
בס''ד

ללא ספק, אם האישה הזאת תהיה חסידת אומות העולם, ואם היא תקיים את 7 מצוות בני נח - יהיה לה מקום בעולם הבא, שזה עולם הנצח.

אבל כל אחד יקבל שכר שונה בעולם הבא - מי שעושה יותר דברים טובים בעולם הזה יקבל יותר שכר, מי שעושה פחות דברים טובים יקבל פחות שכר. כל אחד יישפט ביום הדין לפי מעשיו במידה כנגד מידה.

יהודי חייב לקיים הרבה יותר מצוות מגוי. והתפקיד של יהודי הרבה יותר חשוב מגוי כי היהודים הם עם נבחר, גוי קדוש, אור לעמים וממלכת כהנים. גם התפקיד של גוי חשוב, אבל לא ברמה של יהודי.

לכן, מאחר שיהודי מקיים הרבה יותר מצוות וממלא תפקיד הרבה יותר חשוב, השכר של יהודי בעולם הבא בדרך כלל יהיה יותר גדול. אני אומר בדרך כלל, כי יש יהודים שיקבלו מעט שכר כי מעשיהם מעטים, ויש גויים שיקבלו הרבה שכר כי מעשיהם רבים. אך בעיקרון, יהודים בדרך כלל עושים הרבה יותר מצוות ויהודים מצווים לעשות הרבה יותר, לכן בדרך כלל יהודים יקבלו הרבה יותר שכר.

ובכן, חסידת אומות העולם הזאת לא חייבת להתגייר ואם היא תקיים 7 מצוות בני נח, יהיה לה מקום בעולם הבא. אבל אם היא כן תתגייר, תהיינה לה הרבה יותר מצוות ואם היא תעמוד בזאת, יהיה לה שכר הרבה יותר גדול בעולם הבא.

מנותק 9999

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 22, 2009, 01:29:18 »
בס"ד
תשובה מצויינת!

מנותק Gloomwraith

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • ממתין לגאולה
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 22, 2009, 01:32:07 »
תודה רבה לך זה בידיוק מה שדימיינתי אבל לא רציתי לתת לה תשובה נחרצת מבלי להתייעץ.