חיית פעם בארה"ב?
אתה מכיר אנשים שחיו בה שאתה אומר את זה?
זה נכון שארה"ב היא המדינה הקפיטליסטית ביותר בעולם, אבל, בסקלה ישראל נחשבת למדינה קפיטליסטית מאוד (הפרטה, מיסים נמוכים בהשוואה למדינות רבות במערב וכד').
אני דובר אנגלית שפת אם,מכיר היטב את ארה"ב, הסטוריה, סטטיסטיקה, כלכלה ותרבות, ביקרתי בארה"ב כמה וכמה פעמים, חצי מהמשפחה שלי (אמא שלי וכל הצד שלה) אמריקאים, לי עצמי יש אזרחות ודרכון אמריקאי לכל אחי ואחיותי יש אזרחות ודרכון, ארוסתי עלתה לארץ משיקגו לפני שנה וחצי, עוד משהו?!
עד כאן תקציר של ההכרה הירודה שלך ביחס אליי.
ישראל אפילו לא קרובה ולו פרומיל ביחס לקפיטליזם אמיתי, מה שיש פה זה במקרה הטוב זה פרוטקציות למקורבי שלטון של האליטה השלטת, ותודעה צרכנית של דיקט, על איזה קפיטליזם אתה מדבר בדיוק?
האזרח הישראלי הממוצע מתוך 12 חודשים בשנה משכורת, הוא עובד למען המדינה 7 חודשים, קרי- האזרח הישראלי עובד רוב השנה למען המיסים של המדינה ולא למען עצמו ומשפחתו (קפיטליזם עלאק...)- סטטיסטיקה בדוקה של הלמ"ס.
באנגליה זה 5 חודשים בשנה, ובארה"ב זה 4 (עד כאן השוואה למערב, ואל תביא לי את המוטציות הסקנדיביות בתור דוגמא).
הפרטה? כל משק התשתיות- אנרגיה מים וחשמל נמצאים בבעלות ממשלתית, כנ"ל (עדיין) רוב התחבורה הציבורית (רכבת ואוטובוס), על איזה הפרטה כבודו מלהג?
רגולציה בתקשורת, והמצב בגזרת הרדיו מזכיר את בריה"מ, לך תעבוד על מישהו אחר.