מנתונים שהציגה הפרקליטות הצבאית ביהודה ושומרון עולה כי בשנה שעברה הוגשו לבתי המשפט הצבאיים בשטחים 3,523 כתבי אישום נגד פלסטינים - מידויי אבנים דרך חברות באירגון טרור ועד רצח. במקביל, הוצאו באותה שנה 2,983 צווים מנהליים נגד פלסטינים, כמעט כמו בשנת השיא בה נערך מבצע "חומת מגן".
בשנת 2006 נשבר השיא במספר כתבי האישום שהוגשו נגד פלסטינים, ובמקביל חלה עליה חדה במספר הצווים המנהליים שהוציא צה"ל נגד פלסטינים. כך עולה מנתונים שהציגה לאחרונה הפרקליטות הצבאית ביהודה ושומרון לבכירים בצה"ל כחלק מסיכום שנת העבודה.
מהנתונים עולה כי בשנת 2006 הוגשו 3,523 כתבי אישום נגד פלסטינים לבתי המשפט הצבאיים בשטחים. מדובר בכתבי אישום שהוגשו על מגוון עבירות, החל מידויי אבנים דרך חברות באירגון טרור ועד ניסיון רצח ורצח. גם בפרקליטות איו"ש, שם עוסקים בהליך המשפטי של הפלסטינים מדי יום, מודים כי בשנה החולפת נפסקה מגמת הירידה בהגשת כתבי האישום נגד פלסטינים.

(מספר כתבי האישום והצווים המנהליים 2000-2006)
לשם השוואה, בשנת 2000 הוגשו בסך הכל 560 כתבי אישום נגד פלסטינים. בשנת 2002, השנה בה פעל צה"ל בשטחים במסגרת מבצע חומת מגן, הוגשו 2,135 כתבי אישום. עלייה מתונה נרשמה בשנת 2003 ואילו שנה לאחר מכן חצה הנתון את רף ה-3,000 כתבי אישום. בפרקליטות איו"ש סיימו את שנת 2005 עם ירידה במספר כתבי האישום, לרמה של שנת 2003, אך כאמור בשנה החולפת נשבר השיא. 67 מכתבי האישום ב-2006 היו באשמת רצח ו-330 על ניסיון לרצח.
עיון בנתונים מגלה עוד מגמה מעניינת, בתחום הצווים המנהליים, שנחשבים חלופה למעצר ולהליך משפטי, כאשר ישנה סכנה בחשיפת מקורות מידע. בשנת 2000 הוצאו רק 26 צווים מסוג זה, בשנת 2002, כבר היה המספר בן ארבע ספרות ולא פחות מ-3,045 צווים מנהלים נחתמו על ידי מפקדים צבאים ברחבי הגדה. עם השנים ירד רק במעט ההיקף ובשנה החולפת, שוב זינוק המספר ל-2,983, רק מעט פחות משנת השיא. מדובר בסך הכל בלמעלה מאלף פלסטינים נגדם הוצאו הצווים, כאשר לעיתים מוצאים כמה צווים לאותו אדם.
מודעה
גורם בכיר בפרקליטות איו"ש אמר בנושא הוצאת הצווים המנהליים: "אנו עושים מאמצים רבים להשתמש כמה שפחות בכלי זה, למרות שהוא מקובל ומוכר גם בדין הבינלאומי, אולם ישנם לא מעט מצבים שאין כל חלופה אחרת. המציאות ביהודה ושומרון לא מאפשרת בכל מצב לעצור חשוד ולפתוח נגדו הליך פלילי רגיל ולכן זו החלופה. יש ליווי משפטי צמוד לכל החלטה וביקורת שיפוטית".
אותו גורם ציין עוד כי חמישה אחוזים מהצווים בוטלו בהוראת שופט, ולמעלה ממחצית מהצווים שונו. עם זאת בית המשפט העליון דחה את כל ה-190 העתירות שהוגשו לו בשנה שעברה בנושא. "מעצר מנהלי מתבצע כאשר נשקפת סכנה מאותו אדם ואין כל דרך אחרת למנוע את מעשיו. לעיתים זה נשמע כמעשה שלא יעשה, אבל לא רק שהדבר מקובל בדין הבינלאומי ומופיע באמנת ז'נבה , זאת הדרך היחידה למנוע מחר פיגוע", אמר הגורם.