חדשות ודיונים > דיון כללי
האם עמיר צדק?
בייקר:
אני שמעתי דעה שחיסול רבין היה הדברת מזיקים.
כך או כך:
אור הירח תקשיב-
רק אטום יביא שלום !!!
GY:
בס"ד
ביום שרבין נרצח לא חשתי צער או אבל או כאב על רבין. נדהמתי ולא האמנתי שבושה כזו קרתה אצל יהודים, ועוד ע"י חובש כיפה. המאורעות סיקרנו אותי ופתחתי טלביזיה לראות לשמוע, גם את איתן הבר, המקורב מספר אחת לרבין. שמעתי את דבריו הנרגשים שנאמרו בפאתוס גדול. דעתי היתה שונה משלו. להבר היה הרבה מה להפסיד עם מות רבין. כיד ימינו של רבין, שרים היו מתשחווים לרגליו. באחת איבד את הכבוד והשררה שהיו מנת חלקו. לפי הבנתי, על האבדן הזה נאם נרגשות וקונן, יותר מאשר על אהבתו את רבין וכאב אבדנו.
לי, לאזרח פשוט, לא היה מה להרוויח או להפסיד. בחיים שלי העבודה היתה אותה עבודה, המיסים אותם מיסים, הפיגועים אותם פיגועים. ללא שינוי. רבין החזיק בממשלת מיעוט של 56 חברי כנסת והתנהג בגבהות לב והימר על עתיד המדינה כאילו מאחוריו רוב של לפחות 80 חברי כנסת. אצל היהודים הוא נכשל וניסה את מזלו והשפיל עצמו אצל הערבים. הערבים בזו לו ולא תמכו בבחירתו. תחושתי כלפיו היתה של סלידה וגועל על דרכו, התנהגותו ודבריו. עד היום זכורות לי אימרותיו הנבובות וגבוהות הלב: כשנבחר אמר רק "אני אנווט" או בישיבת ממשלה בנושא חוק כשרות צעק על כל השרים "כולכם מטומטמים".
GY
mashras:
--- ציטוט של: דוקא_כך על נובמבר 14, 2006, 18:44:20 ---ברוב התמונות בתשקורת, יגאל עמיר מופיע מחייך. הוא גאה במה שהוא עשה (או לא עשה). אני מאמין שכן היתה לו כוונה, ועל זה גיבור יהודי זה יבורך.
--- סוף ציטוט ---
בקשר לחיוך, יגאל עמיר היה נראה תחת השפעת סמים. סיממו אותו בשביל שיחייך.
בכל אופן אני מאמין שהוא כן הרג את רבין ובכוונה תחילה. יגאל עמיר היה שייך לכל הקבוצות שרבין שנא. יהודי דתי ממוצא תימני.
רבין לפניו רצח בכוונה תחילה, ולא צריך ללכת רחוק על אלטלנה. ב1994 כשעוזי משולם הפגין בשקט בביתו, השכנים התלוננו על הרעש שהם עושים, אז רבין שלח כראש ממשלה את המשטרה, העלו מסוק לאויר וירו למוות בצעיר בן 19 שלמה אסולין הי"ד. לאחר מכן עצרו את עוזי משולם וחסידיו והפרשה הושתקה.
הבעיה החמורה שנבחרי הציבור הדתי לאומי במקום לעמוד מאחורי יגאל עמיר, או לפחות לומר ידינו לא שפכו את הדם הזה - במקום זאת הם התרפסו בפני השמאל וגינו את עמיר בכל הזדמנות, וחיפשו את הפרובוקטורים ואת השב"כ... ובכך הם בעצם שברו את האפקט שיגאל עמיר ניסה ליצור.
היתה לנו הזדמנות לאחר ההרג - לשבור את ה"ממלכתיות" ולהקים הנהגה חלופית - ע"י אי גינוי הרצח, אלא עמידה איתנה מאחוריו ולומר בריש גלי - "רבין היה רוצח ונשאר רוצח... יגאל עמיר צדק!" אם היינו עושים זאת - היינו יכולים להקים ב 96 מפלגה ימנית אמיתית גדולה.
זהו המסר לדעתי שצריך לקחת מיגאל עמיר.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: mashras על נובמבר 25, 2006, 21:12:31 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על נובמבר 14, 2006, 18:44:20 ---ברוב התמונות בתשקורת, יגאל עמיר מופיע מחייך. הוא גאה במה שהוא עשה (או לא עשה). אני מאמין שכן היתה לו כוונה, ועל זה גיבור יהודי זה יבורך.
--- סוף ציטוט ---
בקשר לחיוך, יגאל עמיר היה נראה תחת השפעת סמים. סיממו אותו בשביל שיחייך.
בכל אופן אני מאמין שהוא כן הרג את רבין ובכוונה תחילה. יגאל עמיר היה שייך לכל הקבוצות שרבין שנא. יהודי דתי ממוצא תימני.
רבין לפניו רצח בכוונה תחילה, ולא צריך ללכת רחוק על אלטלנה. ב1994 כשעוזי משולם הפגין בשקט בביתו, השכנים התלוננו על הרעש שהם עושים, אז רבין שלח כראש ממשלה את המשטרה, העלו מסוק לאויר וירו למוות בצעיר בן 19 שלמה אסולין הי"ד. לאחר מכן עצרו את עוזי משולם וחסידיו והפרשה הושתקה.
הבעיה החמורה שנבחרי הציבור הדתי לאומי במקום לעמוד מאחורי יגאל עמיר, או לפחות לומר ידינו לא שפכו את הדם הזה - במקום זאת הם התרפסו בפני השמאל וגינו את עמיר בכל הזדמנות, וחיפשו את הפרובוקטורים ואת השב"כ... ובכך הם בעצם שברו את האפקט שיגאל עמיר ניסה ליצור.
היתה לנו הזדמנות לאחר ההרג - לשבור את ה"ממלכתיות" ולהקים הנהגה חלופית - ע"י אי גינוי הרצח, אלא עמידה איתנה מאחוריו ולומר בריש גלי - "רבין היה רוצח ונשאר רוצח... יגאל עמיר צדק!" אם היינו עושים זאת - היינו יכולים להקים ב 96 מפלגה ימנית אמיתית גדולה.
זהו המסר לדעתי שצריך לקחת מיגאל עמיר.
--- סוף ציטוט ---
בדיוק כך.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה