כתב נושא: גנרל אמריקני: מערכת ה"חץ" מאוד מוצלחת  (נקרא 4233 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
גנרל אמריקני: מערכת ה"חץ" מאוד מוצלחת
« ב- : פברואר 23, 2007, 12:49:18 »
מנהל הסוכנות להגנה מטילים בפנטגון שיבח את מערכת ההגנה מפני טילים שמפתחת ישראל בשיתוף ארה"ב. בתדרוך לעיתונאים זרים הבטיח הבכיר לסייע לישראל גם במציאת פתרון לרקטות קצרות טווח.

מנהל הסוכנות להגנה מטילים (MDA) במשרד ההגנה האמריקני, גנרל הנרי אוברינג, אמר הלילה (ו') כי מערכת ה"חץ" נגד טילים, שהאמריקנים לוקחים חלק בפיתוחה עם ישראל היא "מאוד מוצלחת". אוברינג אף הבטיח כי המערכת תגן על אזרחי ישראל.

אם לא נשקיע בטילים - המדינה בסיכון

בתדרוך לכתבי חוץ בוושינגטון דיבר אוברינג, גנרל בעל ארבעה כוכבים מחיל האוויר האמריקני, על ההגנה שמספק טיל החץ לישראל. "זוהי מערכת מאוד יעילה שתספק הגנה לישראלים ולכוחות הישראליים", אמר והוסיף כי הוא שבע רצון משיתוף הפעולה בין ארצו לבין ישראל בייצור הטיל ומהתוצאה אליה הגיעו.

כפי שפורסם ב-ynet, הסוכנות להגנה מטילים בפנטגון הקצתה סכום של כ-400 מיליון דולר, שנועדו להמשך הפיתוח של מערכת החץ עד שנת 2013, וזאת עוד לפני שהוגשה בקשה ישראלית ונחתם חוזה לשיתוף פעולה בעניין.

גנרל אוברינג דיבר גם על הבעיות של ישראל, שהתגלתה כחשופה לירי רקטות קצרות טווח של חיזבאללה בקיץ האחרון, ועל השותפות של ארצות הברית במציאת פתרון לקטיושות, לקסאמים ולדומיהם. "אנחנו ממשיכים לעבוד יחד עם הישראלים על הגנה מרקטות לטווח קצר", אמר. "אנחנו בוחנים את האפשרויות כדי לסייע לישראל לפתור את בעיית הפגיעות שלה, ונמשיך לחפש פתרונות, אם הקונגרס יאפשר לנו להמשיך לעשות זאת".

בהקשר זה יש לציין כי הקונגרס האמריקני הוא שותף מלא ברצון לסייע לישראל בהגנתה מפני טילים. בשנים האחרונות נהגו הסנאט ובית הנבחרים להקצות לפרויקט החץ סכומים גדולים בהרבה מאלו שביקש הממשל לאשר.

בשבוע שעבר ערכה מערכת הביטחון ניסוי לילי ראשון בטיל החץ, שהוגדר בסיומו כמוצלח. על פי מקורות ביטחוניים, מטרת הניסוי היתה לבחון את ההתמודדות של המערכת בהשמדת טיל אויב.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #1 ב- : פברואר 23, 2007, 12:57:31 »
נו, גאון גדול, עוד אוויל אמריקאי שרוצה שישראל תשקיע הון עתק בפיתוח מערכות סרק, מאשר למצוא אלטרנטיבות למערכות נשק שאנו סמוכים על שולחן האמריקאים בגללם.
הייתי מעדי להשקיע את המיליארדים בהמשך פיתוח מטוס הלביא, מאשר בבולשיט כגון מערכת ה"חץ" הלא יוצלחת.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #2 ב- : פברואר 23, 2007, 13:12:39 »
בכל זה נץ אתה חושב שאנו צריכים לא לעסוק כלל וכלל במערכת הגנה?.
יגאל=גואל

=       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #3 ב- : פברואר 23, 2007, 13:18:24 »
אם היה לנו אפילו חצי מהתקציב האמריקאי השנתי למחקר ופיתוח וכן לביטחון, הייתי אומר שיש מה לעשות בנדון, אבל בשל המגבלות הכספיות וכן המירוץ נגד מדינות משופעות בנפט וגז טבעי, הייתי אומר שזה פשוט ביזבוז אחד ענק, ופשוט מאמץ מיותר, זה כמו דון קישוט הנלחם נגד תחנות רוח, אין לנו כסף מיותר לעסוק בפיתוח מערכות הגנה נוסח "מלמת הכוכבים", צריך להשאיר את זה לאמריקאים, ועד שנגיע לעוצמתם הכלכלית צריך להשקיע את כח האדם, המאמץ והכסף על פיתוח מערכות התקפה, והתקפה מקדימה ומונעת, שמטרתה למנוע התקפות קטלניות עלינו ואפילו להרתיע ניסינות כאלו בעתיד מצד גורמים איסלמיים כאלו ואחרים.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #4 ב- : פברואר 23, 2007, 13:19:29 »
אם היה לנו אפילו חצי מהתקציב האמריקאי השנתי למחקר ופיתוח וכן לביטחון, הייתי אומר שיש מה לעשות בנדון, אבל בשל המגבלות הכספיות וכן המירוץ נגד מדינות משופעות בנפט וגז טבעי, הייתי אומר שזה פשוט ביזבוז אחד ענק, ופשוט מאמץ מיותר, זה כמו דון קישוט הנלחם נגד תחנות רוח, אין לנו כסף מיותר לעסוק בפיתוח מערכות הגנה נוסח "מלמת הכוכבים", צריך להשאיר את זה לאמריקאים, ועד שנגיע לעוצמתם הכלכלית צריך להשקיע את כח האדם, המאמץ והכסף על פיתוח מערכות התקפה, והתקפה מקדימה ומונעת, שמטרתה למנוע התקפות קטלניות עלינו ואפילו להרתיע ניסינות כאלו בעתיד מצד גורמים איסלמיים כאלו ואחרים.
אז מה נחכה לאמריקאים שיפתחו משהו?..
ובינתיים אנחנו חשופים לטילים?.
לפני הכול זה הגנה זה לא יעזור אם נהיה הכי חזקים בעולם מבחינת התקפה אבל מבחינת העורף אנחנו חשופים אז איזה חזקים אנחנו.
« עריכה אחרונה: פברואר 23, 2007, 13:20:22 על ידי כהנא צדק! »
יגאל=גואל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #5 ב- : פברואר 23, 2007, 15:53:25 »
בגלל זה יש מושג, התקפה מונעת, ההגנה הכי טובה היא התקפה, זה מספק את מירב ההגנה על העורף, התקיפה של הכור העיראקי ב81' שווה מיליוני טילי חץ.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #6 ב- : פברואר 23, 2007, 16:13:24 »
בגלל זה יש מושג, התקפה מונעת, ההגנה הכי טובה היא התקפה, זה מספק את מירב ההגנה על העורף, התקיפה של הכור העיראקי ב81' שווה מיליוני טילי חץ.

אבל קיבלנו על הראש ב-91'.
והיה נס שלא קרה כלום תחשוב טילים כימים היו נופלים פה מה היה קורה?..
כמה עשרות טילים הרסו 10,000 בתים תחשבו מה זה..
דרך אגב הייתה איזה מערכת הגנה בזמנו שמנעה מכמה להיכנס?..
יגאל=גואל

בייקר

• אורח
« להגיב #7 ב- : פברואר 23, 2007, 16:16:08 »
פטריוט שעזר לסקאד להתפוצץ על רמת גן.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #8 ב- : פברואר 23, 2007, 16:17:50 »
מערכת ההגנה היחידה היו הפטריוט וזה עשה הרבה יותר נזק מתועלת,מערכת החץ היא חלק מהלקחים של המלחמה ההיא, ואני מזכיר לך שארה"ב לא נתנה לנו בכלל לבצע התקפות מונעות, אמרו לנו "תשבו בצד, אל תפרקו לנו את הקואליציה השברירית, ותנו לנו לעשות את העבודה בשבילכם", איזה בולשיט והשאר היסטוריה, העניין הוא שישראל פשוט צריכה לבצע את ההתקפה המונעת ולא להסתמך על אחרים, וממילא המערכת של החץ ודומיה יהיו מיותרים לגמרי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

בייקר

• אורח
« להגיב #9 ב- : פברואר 23, 2007, 16:19:52 »
ההתקפה המונעת שמבצעים היא על המתנחלים.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #10 ב- : פברואר 23, 2007, 16:20:53 »
ההתקפה המונעת שמבצעים היא על המתנחלים.
*מתיישבים*
ולצערנו הרב מאוד..
יגאל=גואל