לק"י
חחחחחחחחחחח קרעתה אותי סימן הכר לשומרי תורה כאילו אם אני רוצה להיות בן תורה אני ילבש את הבגדים הללו?! 
אין כאן שום גאווה יהודית ושם קידוש השם כל החליפות השחורות בכלל הגיעו מדרך הליבוש של הגויים באירופה!על מה אתה בכלל מדבר??.זה בגדים של יהודים???.
ציצית אני מבין פאות זקן...החליפות זה לבוש גויים!!!!החיצוניות לא קובעת!במיוחד שאתה מייחד את הליבוש השחור (האירופי) לסימן הכר של שומרי תורה!
בארצות המזרח דוגמא קח את יהודי תימן היו שונים מהגויים בלבוש..
ולפי מה אתה קובע שהתפיסה השחורה היא התפיסה היהודית על כל גילומה??.
סתם מעניין אותי לדעת מאיזה עדה אתה??.
ביקשתי ממך ללכת במלבוש כזה?

כמו שאמרתי, סגנון הלבוש הזה אינו אלא כיסוי חיצוני, שלט, סימן-הכר. ולראיה- כל מי שיתהלך בלבוש כזה בכל מקום שהוא בעולם, מיד יזהו אותו כיהודי. אין זה משנה לצורך העניין סוג המלבוש האחיד הנבחר, מאיין הגיע או מה הגורמים להישארותו בפועל, אלא העובדה שהוא מוכר כבר, ידוע ומשותף לכל היהודים בכל מקום בעולם.
הסברתי למה התפיסה היהודית החרדית משקפת את אורח-חיי היהדות באופן המקורי והנאמן ביותר. בכל הדורות, היהודים בכל מקום בגלות תיקנו סייגים מיוחדים הנדרשים עקב מנהגי המקום והתקופה, כדי לשמור ולשמר את יהדותם פן תיטמע בתרבות המקומיים (למשל האשכנזים שלא אוכלים קטניות בפסח לעומת הספרדים, וכן על זה הדרך). אלה המשיכו באופן זה גם פה בארץ!!! הם הבינו (כאילו דה..) שתרבות הגויים ומנהגי המקום נשארו כשהיו בתפוצות וכי הגלות הרוחנית עדיין רוחשת ומאיימת מסביב ומצריכתם לגדור גדר ולשמור משמרת ליהדות כדי שלא תאבד בין חוקות הגויים דוברי-עברית (כפי שקרה וקורה למשל לאחינו הדתיים-לאומיים, או למה שנשאר מה"דתיים" שזה בעיקר "לאומיים") עד שיבוא משיח צדקנו ויגאלנו ואז תיגמר הגלות כפי שכתוב
בדיוק בתלמוד. הבנת עיוני?
בקיצור, "לא אתחלתא דגאולה ולא כאילו דכאילו", כמו שאומר הרב אמנון יצחק.
ולשאלתך, אני מעורב מבחינה אתנית. אמי ממוצא אשכנזי ואבי ממוצא גרוזיני (ספרדי ככל הנראה).