אתה רוצה להיות עני למנוע אנטישמיות או עשיר לעודד אנטישמיות?אני יודע שלאנטישמיות אין קשר לכסף.
שנה שעברה הייתי עם עוד 2 חברים במנהטן, ושם יש כל מיני אנשים שמציירים את הדמות שלך בתמורה לכסף... בקיצור הלכנו לאיזה אחד, וכל הזמן הוא מילמל על כך שהיהודים שולטים בתקשורת, והיהודים שולטים בכלכלה וכו'. בסוף הוא צייר את חבר שלי כאשר בכל יד הוא מחזיק שק מלא בכסף, עם הסימן של הדולר על השק... חבר שלי לא הבין את הקריקטורה האנטישמית, וגם לא הבין מה שהצייר אמר באנגלית - אבל אני הבנתי טוב מאוד!
אחד הדברים שהנאצים הכי השתמשו בו בתעמולה שלהם כנגד היהודים היה: "ההון היהודי", היינו אולי 1% מהאוכלוסיה, ושלטנו בכל תחומי הכלכלה של גרמניה.
גם אחרי המלחמה, כאשר בכירי הנאצים ישבו בתאיהם בנירנברג בזמן המשפטים, הם אמרו שהיה חייב לסלק את ההשפעה היהודית מהכלכלה, וכפי שכותב ד"ר לאון גולדנסון בספרו "נירנברג 1946 ".
ד"א - מנקודת מבט תורנית אתה צודק, לכסף אין קשר לאנטישמיות: "אמר ר"ש בר-יוחאי הלכה בידוע שעשיו שונא ליעקב". לא צריך סיבה - שונאים אותנו בגלל שאנחנו קומוניסטים, או קפיטליסטים. בגלל שאנחנו בדלנים, או יותר מידי מעורבים, שהרי ידוע לאיזה גל של אנטישמיות מתן האמניסיפציה גרם. וכן על זה הדרך, וכמו שכותב פרופ' דניאל יונה גולדהגן בספרו "תליינים מרצון בשירות היטלר" שהשנאה היא שנאה קיומית נצחית, ורק הסיבות משתנות ממקרה למקרה.