כתב נושא: הציונות נכשלה  (נקרא 6284 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק מגן דוד

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
הציונות נכשלה
« ב- : מרץ 21, 2009, 21:55:06 »
לצערי אני מתחיל להאבד את התקווה, אני לא רואה איך אפשר להתקדם מכאן, המדינה קורסת, אין לנו מנהיגים, יש את האיום האיראני על הראש והממשלה לא עושה כלום, גם אם יקום שלטון כהניסטי כאן עד שזה יקרה יהיה מאוחר מידי, לציונות היה סיכוי גדול להצליח אבל תודות לשמאלנים היא נכשלה, רק נס יכול להציל אותנו.

די לפולש הפלסטינאצי!

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
הציונות נכשלה
« להגיב #1 ב- : מרץ 21, 2009, 22:07:23 »
עצם הקמתה וקיומה של מדינת ישראל הוא נס
נכון שהממשל הוא משומד
ומערכת הלכלוך מגדלת ילדים בוגרי מעריב וידיעות כמו הונלוהוהו למשל...

כל המציאות היא נס לעם ישראל
אל ייאוש/חשש, יהיו עוד...

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
הציונות נכשלה
« להגיב #2 ב- : מרץ 21, 2009, 22:08:25 »
לצערי אני מתחיל להאבד את התקווה, אני לא רואה איך אפשר להתקדם מכאן, המדינה קורסת, אין לנו מנהיגים, יש את האיום האיראני על הראש והממשלה לא עושה כלום, גם אם יקום שלטון כהניסטי כאן עד שזה יקרה יהיה מאוחר מידי, לציונות היה סיכוי גדול להצליח אבל תודות לשמאלנים היא נכשלה, רק נס יכול להציל אותנו.
הציונות נכשלה כי היה בה כשל מובנה שזה בפשטות האסטרטגיה שלה, מטרת העל, הרעיון להקים איזה מקלט בטח לעם היהודי ותו לו, מעין ברית גורל ולא ברית ייעוד נדון לכשלון, ולהלן התוצאות, וזה עוד לפני שאני מכניס את מה שעשו הסוציאליסטים/בולשביקים/מנשביקים/קומוניסטים לרעיון ולתנועה בדגש על מאז שנת 1933, אחרי רצח ארלוזורוב.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הציונות נכשלה
« להגיב #3 ב- : מרץ 22, 2009, 11:24:50 »
הציונות הצליחה ועובדה שאנו כאן ולא בגלות,אנחנו יהודים ולא מוסלמים,הקמנו צבא לתפארת,תעשייה לתפארת,הייטק,מדינה פורחת ומשגשגת.היה כאן מדבר ועכשיו ירוק,תסתובב ותראה גורדי שחקים,יש לנו כור גרעיני,רמת חיים גבוהה,ישיבות(נתמכות בתקציבי המדינה).
מי שנכשל ירד מהארץ או יושב בוכה ומקטר במקום לעשות,קלטנו כאן עליות,ניצחנו לפחות ב5 מלחמות.
השמאלנים אינם כישלון הקב"ה ברא אותם להעמידנו במבחן.
הסתדרנו בעבר עם כל מדינות ערב ביחד בלי נשק בכלל וניצחנו אותם.
כמובן שתמיד היו פחדנים ואף ירינו בהם כי סרבו להלחם.תמיד היו בוגדים.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
הציונות נכשלה
« להגיב #4 ב- : מרץ 22, 2009, 12:36:50 »
הציונות הצליחה ועובדה שאנו כאן ולא בגלות,אנחנו יהודים ולא מוסלמים,הקמנו צבא לתפארת,תעשייה לתפארת,הייטק,מדינה פורחת ומשגשגת.היה כאן מדבר ועכשיו ירוק,תסתובב ותראה גורדי שחקים,יש לנו כור גרעיני,רמת חיים גבוהה,ישיבות(נתמכות בתקציבי המדינה).
מי שנכשל ירד מהארץ או יושב בוכה ומקטר במקום לעשות,קלטנו כאן עליות,ניצחנו לפחות ב5 מלחמות.
השמאלנים אינם כישלון הקב"ה ברא אותם להעמידנו במבחן.
הסתדרנו בעבר עם כל מדינות ערב ביחד בלי נשק בכלל וניצחנו אותם.
כמובן שתמיד היו פחדנים ואף ירינו בהם כי סרבו להלחם.תמיד היו בוגדים.
כאן אנחנו במחלוקת עמוקה, אחרי שנחשפתי לאתרים וכתבי עת כגון:
http://www.anochi.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
וכן...http://www.capitalism.co.il/wordpress-he/
תוסיף את... http://www.acpr.org.il/new.htm
ולבסוף הגדול מכולם- http://www.kav.org.il/
כמובן שזה רק חיזק את שחשבתי קודם והוסיף לי עוד הרבה מידע שלא היה לי קודם וגם דרכי חשיבה חדשים.

ועכשיו לעניין הנחות היסוד שלך:
הציונות הצליחה ועובדה שאנו כאן ולא בגלות
הציונות בהגדרתה כפי שהגדיר החוזה שלה, תיאודור הרצל (או בנימין זאב, לא אכפת לי איך תקרא לו) היא להביא לידי ואני מצטט "מקלט בטוח לעם היהודי מפני הרדיפות והאנטישמיות", סה טו, הרצל טורח להגדיר את המדינה הזו בתור איזה העתק של שווייץ קוסמופוליטית המאגדת בתוכה את כל גרסאותיו של תרבות המערב המתקדמת, בדגש על זו הגרמנית/אוסטרית ובעיקר ראה לנגד עיניו את אירופה, ואת ישראל בתור איזה שלוחה שלה (ולא באמת משנה המיקום של אותו תא השטח), לא אמריקה ולא איזה חידוש של ממלכה יהודית עם אמירה יחודית ואור לגויים, כימי קדם עמדו לנגד עיניו של הרצל אלא המשך ה-אונטר דן לינדן באמצעים אחרים.
המושג "גלות" כשלעצמה היא מושג מעניין, ההסטוריה ומקורותינו התורניים חז"ליים מוכיחים שלהיות בגלות אין זה אומר בהכרח שצריך להמצא פיזית מחוץ לגבולות א"י (אין חולק לגבי העובדה היבשה שעדיין רוב מיניינו של העם היהודי עדיין מצוי בארצות נכר, לגבי רוב ביניינו קרי- איכות, על זה כבר יש מחלוקת, תלוי בעיני המתבונן) אלא מספיק שתודעתית/קוגניטיבית אתה מתנהג כמו עבד נרצע ו/או כבוש על ידי גורם אחר בין אם זה כיבוש פיזי/צבאי בין אם זה הכתבת מדיניות חוץ דרך דיפלומטיה ואמצעים כלכליים, ובין אם זה כיבוש תרבותי גרידא.
אני חייב להעלות באוב דברים ישנים שכתבתי באתר, לעניין הגלותיות והחשיבה הגלותית בישראל דהיום וגם פעם, שום דבר לא השתנה-
עצמאות מדינית היא כשאתה מעביר את בניין הכנסת שלך לגבעת רם בירושלים, שנמצאת בבעלותה הכלכלית/נדל"נית של הכנסיה היוונית האורתודוכסית, אתה מלאים! הלאמה מלאה את הקרקע, ולא ממשיך לשלם דמי חכירה שנתיים על זה, אותו הדבר לגבי בית הנשיא ושטחים נרחבים אחרים בעיר (בסכומים המסתכמים במאות מיליוני דולרים כל שנה מכספי משלם המיסים היהודי) הבירה הנצחית שלנו.

עצמאות מדינית היא שמדינה אחרת לא מכתיבה לך עם מי לעשות עיסקאות נשק, וגם לא מבטלת אותם לאחר חתימתם (עיין ערך העסקאות עם סין ובמיוחד עיסקת הפאלקון).

עצמאות מדינית היא שמדינה אחרת לא מכתיבה לך באיזה מערכות נשק להשקיע בשביל תוצרת עצמית ובטח לא בגלל שיקולים כלכליים של החברות לייצור נשק אצלה בבית (עיין ערך פרוייקט ה"לביא").

עצמאות מדינית היא שמדינה שלא מייחלת בעצבים מתוחים לכל הטלת ווטו במועצת הביטחון של האו"ם כנגד כל החלטה אופרטיבית ולא אופרטיבית נגדה.

עצמאות מדינית זה שמדינה לא מאמצת מוסר מלחמתי נוצרי של הגשת הלחי השניה ברמה הלאומית, וכן חיי חייליה ואזרחיה קודמים לחיי "אזרחי" האויב.

עצמאות מדינית היא, כשהעיר השלישית בגדולה (בשטח ובאוכלוסיה) מופצצת ארטילרית במשך חודש בעשרות טילים, אזי אתה מוחק מהאוויר על ידי פצצות תרמובאריות (נאפלם שחור ודלק -אוויר) את המדינה ממנה נורים הטילים (על תשוביהם) וכן את המדינה המגבה אותה (סוריה).

עצמאות מדינית היא, שאתה לא הולך למנהיג השכן בכדי ללקק את רגליו ולהשיג ממנו תמיכה לכל נפיחה מדינית העולה על רוחך (עיין ערך מובארכ).

עצמאות מדינית היא, שאזרחיך לא מניפים דגל של מדינה אחרת ביום העצמאות שלך (עיין ערך האווילים שמניפים את דגל ארצות הברית ביום ה"עצמאות" שלנו).

עצמאות מדינית היא, שאתה לא תלוי ביבוא (לא משנה של מה, בין צבאי בין אזרחי) בשעת חרום.

עצמאות מדינית היא, שאם אתה מאוים בהכחדה, לפחות אינך מגמגם ואומר שזה פתרון ברמה בינלאומית.

עצמאות מדינית היא, שאתה מגרש את הגיס החמישי מתוכך ויפה שעה אחת קודם.

עצמאות מדינית היא, שאתה לא נוסע בכל רחבי העולם בשביל לגייס תרומות בשביל הצבא שלך כמו אחרון הקבצנים.

עצמאות מדינית היא, שאתה לא מאפשר למדינות אחרות לתרום כסף מכספי משלם המיסים שלהם (או מקסימום מחרים כספים אלה ושמתמש בזה כחלק מהתקציב שלך), בכדי שיממנו ארגונים חוץ פרלמנטריים בעלי אג'נדה פוליטית וסדר יום שמטרתו קידום עיניינים מדיניים (עיין ערך התרומות של האיחוד האירופי וקנדה וארגונים כמו עדאללה, מוסאווה ושלום עכשיו).

עצמאות מדינית היא, שהצבא שלך לא מפנה את אזרחיך שלך משטח היסטורי שלך שאתה השגת תוך מלחמת הגנה צודקת מבחינת החוק הבינלאומי, ואפילו אין בזה שום שיקול בטחוני מינימלי, בטח ובטח במדינה ללא עומק אסטרטגי (עיין ערך דו"ח ארל ווילר).

עצמאות מדינית היא, שאף אחד לא מעז לקרוא לך רק "השטן הקטן" ולא "השטן הגדול".

עצמאות מדינית היא, שאתה לא זורק שטח שהוא מהווה 75% משטח המדינה שלך ושדות נפט גדולים תמורת פיסת נייר חסרת כל משמעות.

אנחנו יהודים ולא מוסלמים
אין לזה ולציונות שום קשר שהוא, מקרי בהחלט, ואם להצמד לאמת ההסטורית, הרי שהציונות כפי שראו אותה הוגיה אם אכן היה מתממש חזונם, היה כאן מרכז ענק להתבוללות בין יהודים לערבים (וכולנו יודעים מי עובר לאיזה דת במקרה שכזה, רמז: זה לא שהם מתגיירים, אלא ההפך).
הקמנו צבא לתפארת
יש חולקים- להלן:
http://www.faz.co.il/search?SearchStr=&SearchMethod=ALL&SearchWhere=S&StoryLimit=&SearchSection=BH&MaxResults=250&MaxDaysBack=0&SortDesc=1&AuthorStr=%E0%E5%F8%E9+%EE%E9%EC%F9%E8%E9%E9%EF&Search.x=0&Search.y=0
http://www.global-report.net/um/
ושוב...http://www.kav.org.il/pages/show/?id=596
תעשייה לתפארת, הייטק
אני לא בטוח-
http://www.kav.org.il/pages/show/?id=77
המדינה היא זו שדווקא חונקת יוזמות פרטיות, מקשה על הקמת עסקים (על פי נתוני ה-OECD וה-WTO וכן הבנק העולמי), תוקעת מקלות בירוקרטיים ורגולטוריים בתעשייה, במסחר, בתקשורת, בשוק האנרגיה, במשק המים, בחקלאות ובחינוך.
אם זה היה תלוי במדינה ובממסדיה, עד היום אם היית מזמין טלפון, היית מקבל אותו אחרי שמונה שנים, המדינה שולטת על הדואר, התקשורת המשודרת (כאילו אנחנו איזה שלוחה של בריה"מ).
כנ"ל בהייטק, שהיה נטו בגלל שכשהיה בחיתוליו, טסו כמה צעירים חצופים אחרי צבא לחו"ל (יפן,ד. קוריאה, ארה"ב, מערב אירופה) ואני יכול להביא את גיל שווייד וניר ברקת בתור דוגמאות מובהקות, ישנם עוד רבים, שהלכו נגד ההממסד והצעידו את המדינה הזו אל תוך המאה ה-21, ממש הובילו את המדינה באף, והמדינה אחרי שכמה פקידים תאבי בצע במנגון המטופש והבירוקרטי, הבינו לבסוף שיש כאן מכרה זהב, ולכן תפסו על כל הנושא טרמפ, האם זה הישג של ה-מ-ד-י-נ-ה, התשובה היא לא באל"ף רבתי.
גם לצפון קוריאה המפגרת יש כור גרעיני פעיל ביונגביון שלא להזכיר את פקיסטן, אז מה...
לגבי נצחון במלחמות, אני תמהה אם אנחנו נצחנו או שמא רק הערבים הפסידו, וכאמרתו של אותו קצין בכיר בצה"ל (כמדומני שזה היה משה דיין): "תודה לאל שאנחנו לא נלחמים בויאטנמים".
וגם בך אני דוחק שלא לרתום את הקב"ה לעניין ולקבוע באופן דטרמיניסטי, מהו הסיבה הרוחנית לקיומם של בוגדים, שמאלנים ושאר ירקות.

« עריכה אחרונה: מרץ 22, 2009, 13:03:15 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הציונות נכשלה
« להגיב #5 ב- : מרץ 22, 2009, 13:42:20 »
יש להבדיל בין ציונות לעצמאות מדינית.הויכוח בין קפיטליזם לסוציאליזם הוא ויכוח נפרד.ישראל איננה ארה"ב או מעצמת על.מאחר שאחרים בפורום מדברים בשם הקב"ה אני עושה כמוהם.אין לדרוש ממני מה שאין לדרוש מאחרים.למשל טענו שאני פסימי ואפילו עצם העלאת האשכול היא פסימית.
אם ערבים היו כאן היה כאן מדבר והציונות היא סיפור הצלחה.דווקא החסרונות מראים את ההצלחות.השאלה אם נסתכל על הסדק בתקרה או על כך שיש לנו תקרה או מדינה.
שום דבר לא מושלם בעולמנו,אנחנו לא בגן עדן אבל לא בגיהנום.איננו באוטופיה,אף מערכת איננה מושלמת,אף אישה איננה מושלמת,אף עבודה איננה מושלמת.
אגב אירן קוראת לארה"ב השטן הגדול והאם ארה"ב איננה עצמאית?
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
הציונות נכשלה
« להגיב #6 ב- : מרץ 22, 2009, 22:02:04 »
נץ - כל הכבוד...  :old_afro: :old_afro:

יוסי1, לגבי "ישיבות נתמכות בתקציב המדינה" - אתה בטח מתכוון לעובדה שאנחנו נלחמים עבור כל שקל בהסכמים קואלציונים, ודילים פולטיים עבור הכסף הזה...
ופה המקום לציין את פועלם של האיחוד הלאומי בראשות יעקב כץ (כצ'לה) שעמדו על כך שבהסכמים קואלציונים התקציב לישיבות ייכלל בתקציב המדינה,  ואמר כי בעיקבות הדברים כי "מדובר במהפכה של ממש בהבנת ערך לימוד התורה - על ידי תיקצובו בצורה ממלכתית. שינוי זה ימנע את התופעה המבישה שראשי הישיבות נאלצו להתחנן בכל שנה על כסף מהממשלה להמשך מפעל התורה בארץ".

נקווה שהחוק יכנס במהרה לספר החוקים - כל טוב.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הציונות נכשלה
« להגיב #7 ב- : מרץ 22, 2009, 22:16:22 »
החיים הם מלחמה והשתדלות,תנסה להתפלל לכסף.אם אינך רוצה מדינה נהג כנטורי קרתא וותר על הכסף,אם אתה שונא את המדינה תחיה בברוקלין.או אל תשתמש במים ציונים,בחשמל ציוני...
בניו יורק חרדים עובדים עבור כספם ולומדים תורה בלי תקציב לישיבות.בארצות הברית נהוג לעבוד ויש מי שמשרת בצבא כמתנדב עבור כסף.
אי אפשר להשמיץ את המדינה הציונית יומם ולילה ולהנות ממנה,מהגנת חייליה,ממיסי העובדים במדינה.אי אפשר להתלונן כל הזמן,לבכות,לבקר,לקטר.
אם אתה מחרים את המדינה תחרים את כספה,תלמד תורה מתרומות מעשר או שתעבוד ותפרנס עצמך ותלמד כמו נץ למשל.ומי שכאן שלילי הוא אתה ערן,שמע ישראל.
מי שחיובי זה מי שתורם למדינה,לחברה,עובד,עושה שירות לאומי,משרת בצבא,משלם מיסים ואיננו טפיל החי על כספי אחרים או שאישתו מפרנסת אותו או שלבייב מפרנס אותו.
גבר אמיתי עובד כמו רבי עקיבא ומשרת בצבא כמו יואב בן צרויה.הוא איננו פחדן המפחד מערבים ואיננו מפיץ שנאת חינם נגד יהודים ציונים כולל דתיים כמוהו,הוא מפיץ אהבת ישראל כמו אחים באמת.
גם במדינת הלכה יהיה צבא ואנשים יעבדו ולא ילמדו רק תורה ותו לא.
גם הרב כהנא היה ציוני וחיים אמר שהמדינה קדושה.כאמור המשיח לא בא ולמרות זאת המדינה הוקמה בידי הציונים.זאת עובדה היסטורית.זאת היא האמת:הרצל חזה את המדינה היהודית,בן גוריון הכריז על הקמתה וקיבוצניקים סוציאליסטים נלחמו בצבא המצרי בנגבה,יד מרדכי ואז חרדים אחזו נשק ונלחמו עם הציונים כי הבינו שישחטו אותם.
במלחמת מצווה החתן מוזעק מחופתו והערבים רוצים להשמידנו כמו הנאצים כמו עמלק.
לא יזיק לחרדים לשרת שירות לאומי בבתי אבות,בבתי חולים,זאת מצווה לעזור לחולים,זקנים.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
הציונות נכשלה
« להגיב #8 ב- : מרץ 22, 2009, 22:38:30 »
החיים הם מלחמה והשתדלות,תנסה להתפלל לכסף.אם אינך רוצה מדינה נהג כנטורי קרתא וותר על הכסף,אם אתה שונא את המדינה תחיה בברוקלין.או אל תשתמש במים ציונים,בחשמל ציוני...
בניו יורק חרדים עובדים עבור כספם ולומדים תורה בלי תקציב לישיבות.בארצות הברית נהוג לעבוד ויש מי שמשרת בצבא כמתנדב עבור כסף.
אי אפשר להשמיץ את המדינה הציונית יומם ולילה ולהנות ממנה,מהגנת חייליה,ממיסי העובדים במדינה.אי אפשר להתלונן כל הזמן,לבכות,לבקר,לקטר.
אם אתה מחרים את המדינה תחרים את כספה,תלמד תורה מתרומות מעשר או שתעבוד ותפרנס עצמך ותלמד כמו נץ למשל.ומי שכאן שלילי הוא אתה ערן,שמע ישראל.
מי שחיובי זה מי שתורם למדינה,לחברה,עובד,עושה שירות לאומי,משרת בצבא,משלם מיסים ואיננו טפיל החי על כספי אחרים או שאישתו מפרנסת אותו או שלבייב מפרנס אותו.
גבר אמיתי עובד כמו רבי עקיבא ומשרת בצבא כמו יואב בן צרויה.הוא איננו פחדן המפחד מערבים ואיננו מפיץ שנאת חינם נגד יהודים ציונים כולל דתיים כמוהו,הוא מפיץ אהבת ישראל כמו אחים באמת.
גם במדינת הלכה יהיה צבא ואנשים יעבדו ולא ילמדו רק תורה ותו לא.
גם הרב כהנא היה ציוני וחיים אמר שהמדינה קדושה.כאמור המשיח לא בא ולמרות זאת המדינה הוקמה בידי הציונים.זאת עובדה היסטורית.זאת היא האמת:הרצל חזה את המדינה היהודית,בן גוריון הכריז על הקמתה וקיבוצניקים סוציאליסטים נלחמו בצבא המצרי בנגבה,יד מרדכי ואז חרדים אחזו נשק ונלחמו עם הציונים כי הבינו שישחטו אותם.
במלחמת מצווה החתן מוזעק מחופתו והערבים רוצים להשמידנו כמו הנאצים כמו עמלק.
לא יזיק לחרדים לשרת שירות לאומי בבתי אבות,בבתי חולים,זאת מצווה לעזור לחולים,זקנים.

חז"ל אומרים: ר' עקיבא: 40 שנה היה רועה צאן, 40 שנה למד תורה, ו - 40 שנה לימד תורה.
תקרא את פרק ד' בספר "נפש החיים" של ר' חיים מוולאז'ין זצוק"ל - ותראה לפי השקפת התורה האלוקית מי מתקיים בזכות מי - החילוניים בזכות שומרי התורה והמצוות, או ההפך...

ד"א - למה שלא נגבה חלק מהכסף למוסדות תורה? יש לך מושג כמה אלפי שקלים של מע"מ המדינה לקחה ממני השנה רק על רכישות של ספרים שעשיתי?
על כל בקבוק שוקו שאני קונה, ועל כל אחת מה-20 דירות שהציבור בחרדי קונה בכל יום (!) המדינה לוקחת מע"מ - אני לא מוכן שכסף זה ילך לממן את תיאטרון הבימה, או את הלימוד הכפרני במוסדות החינוך החילונים!!
« עריכה אחרונה: מרץ 22, 2009, 22:47:11 על ידי eran »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
הציונות נכשלה
« להגיב #9 ב- : מרץ 22, 2009, 23:11:03 »
יש להבדיל בין ציונות לעצמאות מדינית.הויכוח בין קפיטליזם לסוציאליזם הוא ויכוח נפרד.ישראל איננה ארה"ב או מעצמת על.מאחר שאחרים בפורום מדברים בשם הקב"ה אני עושה כמוהם.אין לדרוש ממני מה שאין לדרוש מאחרים.למשל טענו שאני פסימי ואפילו עצם העלאת האשכול היא פסימית.
אם ערבים היו כאן היה כאן מדבר והציונות היא סיפור הצלחה.דווקא החסרונות מראים את ההצלחות.השאלה אם נסתכל על הסדק בתקרה או על כך שיש לנו תקרה או מדינה.
שום דבר לא מושלם בעולמנו,אנחנו לא בגן עדן אבל לא בגיהנום.איננו באוטופיה,אף מערכת איננה מושלמת,אף אישה איננה מושלמת,אף עבודה איננה מושלמת.
אגב אירן קוראת לארה"ב השטן הגדול והאם ארה"ב איננה עצמאית?
מסתבר שחזון הציונות בהגדרתו הוא להיות מדינת ואסל (Vassal State) של המערב בכל תחום שהוא, זה חזונו של הרצל! כפי שעולים מכתביו, אז כנראה שבכל זאת אי אפשר להבדיל בין הציונות בהגדרתה ההיולית קמאית, לבין עצמאות מדינית.
ההסטוריה גם מוכיחה שמי שהשתלט על הציונות והכתיב את הווייתה מאז שנת 33' בעיקר היה תנועת פועלי ארץ ישראל בראשות בן גוריון, החזון הכלכלי של הרצל אגב היה גם סוציאליזם בגרסא כזו או אחרת.
כך שאי אפשר גם לנתק את הדיון על הציונות מדיון כלכלי, גם זה חלק מהתמונה.
ישראל לא מעצמת על, אבל אני דורש ממנה להיות מדינה עצמאית במינימום, וזה אכן שני דברים שונים.
יכול להיות שאתה פסימי (ואני לא חושב שאתה יותר פסימי ממני, אפילו לא קרוב), ואתה אכן יכול לנסות לדבר בשם ה' (דבר שאני סולד ממנו כשזה מכל אחד, לא משנה זהותו, הייתי מקווה שלפחות אתה תמנע מזה, לא צריך להדרדר למחוזות שאחרים הגיעו אליהם, אין שום צורך לרדת לרמה שלהם).
ערבים הם עם המדבר, כל מקום שהם דורכים עליו הם מביאים את המדבר איתם (מכל זוית ואספקט שלא תסתכל על זה) בכל המובנים.
האיסלם היא דת של פיגור, רצח, דם, אש, תמרות עשן וג'נוסייד.
ובכל זאת השוואה של כל דבר אליהם (לאיסלם) היא לא רצינית (תראה לעומת זאת לצורך ההשוואה, מה השיגו בסין תוך טווח זמן מופחת משלנו, בתנאים קשים פי כמה וכמה) האיסלם הוא דת של פיגור מובנה, כדי להעביר קו צינור נפט בין סעודיה ומצרים הם צריכים שחברה בריטית תעשה את זה עבורם, הם לא מסוגלים לייצר שום דבר, הכל עושים עבורם זרים, את הכור הגרעיני האיראני וכן תוכנית הטילים הבליסטיים שלהם בונים בכלל מדענים ומנהדסים רוסים, סיניים וצפון קוריאנים, וזה רק בכלל בתור דוגמית.
זה שלא מושלם, זה דבר אחד, אבל כשיש כל כך הרבה דפקטים מובנים (ולא רק סדק קטן) כדאי שתעשה בדק בית, דחוף.
ולגבי השטן הגדול, להפך, ארה"ב היא העצמאית בסיפור הזה, בגלל שלנו רק קוראים השטן הקטן (שלוחה של השטן הגדול) רק מדגיש את הווסאליות שלנו.

ערן, א.) לעניין תורה מול סייפא אני חושב שזה גם בדיוק היחס שנתנו חז"ל לכלכלה ("אם אין קמח אין תורה") אם אין שמירה גם את רבינו תם (מגדולי בעלי התוס' ונכדו של רש"י) שחטו מעל הגמרא הקדושה בבית המדרש אשר בצפון צרפת בזמן מסעות הצלב.
לכן לגבי מי שומר על מי, אוצרזאת בפשטות, התורה שומרת עלינו והסייפא שומר על לומדי התורה שיוכלו ללמוד בשקט (זה מעגל שמזין האחד את רעהו) בדיוק כמו שלומדי התורה צריכים שקט כלכלי כדי ללמוד, כך לפחות אםה לא יותר, הם צריכים שקט בטחוני.
ב.) לגבי השגת תקציבים לנושאים הקרובים ללבך, כאן אני במחלוקת עם יוסי1, ומסכים איתך עקרונית, בהחלט לגיטימי שכל סקטור ינסה להשיג כספים עבור המטרות הקרובים לליבו, זה מהות המדינה מבחינה כלכלית שיש עוגה גדולה וכל אחד עושה ככל יכולתו להשיג ממנה פרוסה גדולה ככל האפשר.
זה שיש בזה שמץ של צביעות (היחס למדינה) כאן אני חושב שכדאי באמת שיוסי1 יפנה את מבטו ל"ידידנו" המוסלמים במדינה ויאמר לי מי כאן הצבוע, והיחס של האליטה/אוליגרכיה השלטת בהתאם (היחס לחרדים מול היחס למוסלמים).
זה שאני דורש שהציבור החרדי ישתלב יותר ויעברו בו רפורמות, זה כבר משהו אחר לגמרי (ויש כבר תהליכים שכבר עוברים על החברה החרדית, שעל חלקם כבר עמד ערן בעבר, למרות שאני חלוק על זיהויים של חלקם עם חרדיות פרופר,או כאלה הבאות מלמעלה, חלק ממנה נמצא מתחת לפני השטח ולא גלוי לעין המתבונן מבחוץ, לפחות לא ממבט ראשון, וכטבעה של כל חברה שמרנית, שינויים אלה מתרחשים לאט ובאים מאילוצים מלמטה, ועל כל שנוי לפתיחות יש לברך).
« עריכה אחרונה: מרץ 22, 2009, 23:29:35 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הציונות נכשלה
« להגיב #10 ב- : מרץ 22, 2009, 23:22:37 »
ערן מצידי תבטל לגמרי את המע"מ.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
הציונות נכשלה
« להגיב #11 ב- : מרץ 22, 2009, 23:30:37 »
ערן מצידי תבטל לגמרי את המע"מ.
אני בהחלט בעד הפחתת מיסים דרסטית והפסקת המע"מ באופן טוטאלי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
הציונות נכשלה
« להגיב #12 ב- : מרץ 23, 2009, 00:14:02 »
ערן, א.) לעניין תורה מול סייפא אני חושב שזה גם בדיוק היחס שנתנו חז"ל לכלכלה ("אם אין קמח אין תורה") אם אין שמירה גם את רבינו תם (מגדולי בעלי התוס' ונכדו של רש"י) שחטו מעל הגמרא הקדושה בבית המדרש אשר בצפון צרפת בזמן מסעות הצלב.
לכן לגבי מי שומר על מי, אוצרזאת בפשטות, התורה שומרת עלינו והסייפא שומר על לומדי התורה שיוכלו ללמוד בשקט (זה מעגל שמזין האחד את רעהו) בדיוק כמו שלומדי התורה צריכים שקט כלכלי כדי ללמוד, כך לפחות אםה לא יותר, הם צריכים שקט בטחוני.

אתה צודק ב - 100 אחוז... אבל תשמע את ההצעה הבאה ותגיב:
ב"ה הנוער בישראל, רובו ככולו כן מתגיס לצבא, ורבים מהם ליחידות קרביות, אבל מצב לומדי התורה הוא בכי רע, וזכות התורה [מגנא ומצלא] עומדת לכולם.
אז כמו שיש בצבא חילות הרבה: גולני, גיבעתי, שלישות, נהגים וכו', כך גם צריך להיות לפחות חיל אחד שכולו מוקדש לה': חיל התורה. וכמו שהרמב"ם כותב בסוף הלכות שמיטה ויובל. וכמה שיותר חיילי תורה, יותר זכויות, יותר הגנה רוחנית.

לגבי לצאת לעבוד - אמת הדבר שאם אין קמח אין תורה, אבל אם יש אברך שמוכן לקבל את המלגה העלובה של 1500 ש"ח, ואשתו [כאשתו של ר' עקיבא] גם מוכנה למסור את עצמה למען התמדתו של בעלה בתורה, ולמצוא עבודה [הגם שהיא לא חייבת!!] ולפרנס, וב"ה הם מסתדרים בדוחק, אבל תורתו מרעידה רקיעים ועולמות, ומרבה זכויות ורחמים על עם ישראל - אז מה הבעיה?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
הציונות נכשלה
« להגיב #13 ב- : מרץ 23, 2009, 00:30:37 »
אתה צודק ב - 100 אחוז... אבל תשמע את ההצעה הבאה ותגיב:
ב"ה הנוער בישראל, רובו ככולו כן מתגיס לצבא, ורבים מהם ליחידות קרביות, אבל מצב לומדי התורה הוא בכי רע, וזכות התורה [מגנא ומצלא] עומדת לכולם.
אז כמו שיש בצבא חילות הרבה: גולני, גיבעתי, שלישות, נהגים וכו', כך גם צריך להיות לפחות חיל אחד שכולו מוקדש לה': חיל התורה. וכמו שהרמב"ם כותב בסוף הלכות שמיטה ויובל. וכמה שיותר חיילי תורה, יותר זכויות, יותר הגנה רוחנית.

לגבי לצאת לעבוד - אמת הדבר שאם אין קמח אין תורה, אבל אם יש אברך שמוכן לקבל את המלגה העלובה של 1500 ש"ח, ואשתו [כאשתו של ר' עקיבא] גם מוכנה למסור את עצמה למען התמדתו של בעלה בתורה, ולמצוא עבודה [הגם שהיא לא חייבת!!] ולפרנס, וב"ה הם מסתדרים בדוחק, אבל תורתו מרעידה רקיעים ועולמות, ומרבה זכויות ורחמים על עם ישראל - אז מה הבעיה?
1.) שיעורי הגיוס של הנוער בישראל כבר נמצאים מתחת לכל ביקורת, ונמצאים כבר קרוב לרף של 50% בכל מחזור גיוס, בקושי רב,
מצב הגיוס לקרבי נמצא בשאול תחתיות (אלה לא נתונים שלי, אלא נתונים רשמיים של המדינה, של אגף משאבי אנוש של צה"ל, משרד הבטחון וכו').

2.) מצב לומדי התורה בכי רע?? מהיכן אתה מגיע למסקנה הזו? מצב לומדי התורה מעולם!!!!! לא היה טוב יותר!
מעולם בכל תולדות העם היהודי, לא היה כל כך הרבה ישיבות, כוללים, בתי מדרש, ולומדי תורה יומם וליל, מעולם, וזה דבר מצויין, שלא תבין אותי לא נכון.

3.) בנינו ההשוואה לצבא בעייתית, יש בצבא כל כך הרבה תפקידים מיותרים שניתן לאזרחם, שזה פשוט מפחיד, הגיע הזמן אגב, לעבור לצבא מקצועי ולהפסיק עם גיוס החובה, שהוא לטעמי, היום, קונספט מטופש לחלוטין, וכך גם לא ייעלה הדיון האינסופי לגבי גיוסם או אי גיוסם של חרדים לצבא.
להלן ראה-
1.)http://www.kav.org.il/pages/show/?id=596
2.)http://www.kav.org.il/pages/show/?id=596&page=2
3.)http://www.kav.org.il/pages/show/?id=596&page=4
4.)http://www.kav.org.il/pages/show/?id=596&page=3

4.) הבעיה היא שלא זו דרך אבותינו שכל החברה שתשליך את יהבה הפיננסי על אחרים, בטח לא ברמת כלל המדינה/ממלכה, מעולם לא זו הייתה המציאות וכל גדולי רבנינו,כבר מזמן אנשי כנסת הגדולה, היה להם עיסוק חוץ מאשר היותם רבנים, וכולנו יודעים מה אומר הרמב"ם על מי שלא עובד ורק לומד ומשליך פרנסתו על אחרים...ואכמ"ל.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הציונות נכשלה
« להגיב #14 ב- : מרץ 23, 2009, 12:32:26 »
ערן,אומר לך מה הבעיה.הוחלט כלכלית לשלב את החרדים במעגל העבודה.אל תתפלא אם נתניהו יקצץ בכוונה בקצבאות הילדים בכדי להכריח את החרדים לעבוד.
הבעיה היא שחרדים בעלי משפחות גדולות החליטו שאינם יכולים לקנות למשל דירה או לשכור אותה באמצעות קצבה והחליטו בעצמם לצאת לשוק העבודה בנושאי מחשבים,עריכת דין.
אני אישית מכיר חרדים שעובדים איתי ולומדים תורה בזמנם החופשי.גדולי הרבנים החרדים בעבר עבדו.
ויש גם נח"ל חרדי.יש חרדים כ5 אחוז שמשרתים בצבא.
מציאותית בעולם המעשה אי אפשר בלי לעבוד.חרדי גם צריך לחתן את ילדיו ולעזור להם בדיור.ואני לא אומר זאת כשונא חרדים אלא להפך.
יתרה מכך מאחר שש"ס שולטת במשרד העבודה והרווחה החלו בהכשרה מקצועית לחרדים עובדים בלשכת התעסוקה.
גם החרדים רוצים לחיות ברמת חיים נאותה ומשבר כלכלי כלל עולמי מפחית את התרומות של עשירי החרדים.
ותתפלאו נץ עם כל הביקורת ואתה ערן רוצים בהצלחת המדינה:שלום ובטחון ליהודים כוונתי שלא יתפוצץ מטען בקניון בחיפה,שלא ירו על המדינה טילים.
אין לנו ארץ אחרת ואין לנו מדינה אחרת,אין 22 מדינות יהודיות.עובדה שנץ שירת בצבא במודיעין.
נניח שמחר אוגדת טנקים סורית פולשת לרמת הגולן?האם לא תרצו שצה"ל ינצח אותם?
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
    • האתר שלי
הציונות נכשלה
« להגיב #15 ב- : מרץ 23, 2009, 13:17:29 »
אז השאלה היא כיצד הכסף והפרנסה ישתלבו עם לימוד התורה.
זו שאלה חשובה וגדולה, אך יש מקום גם לדעה כנגד הרמב"ם
שהזמנים השתנו ואכן גם כאן יש "עת לעשות ל-ה' הפרו תורתך"
שאלתי את השאלה הזו היום את הרב נויגרשל במורשת
אני מקווה שתשובתו תהיה מספקת

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הציונות נכשלה
« להגיב #16 ב- : מרץ 23, 2009, 13:23:50 »
יש עילויים כמו בישיבת פוניבז' והם ילמדו תורה ואנשים ישלבו לימוד תורה עם עבודה.חובה ללמוד את הדף היומי.זה גם עניין אישי כמה מוכנים להסתפק במועט,אין דין רווק כדין נשוי ואין דין נשוי כמי שעם ילד ואין דין מי שעם ילד כמי שעם 14 ילדים.אין דין מי שהוריו עשירים כדין עני.
נניח שהשתדכת אחים באמת ואשתך רוצה דירה 5 חדרים בבני ברק.מה תעשה?אגב נויגרשל עצמו כרב מצליח והוא מסודר כלכלית.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
הציונות נכשלה
« להגיב #17 ב- : מרץ 23, 2009, 14:19:43 »

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
    • האתר שלי
הציונות נכשלה
« להגיב #18 ב- : מרץ 23, 2009, 14:57:53 »
יש עילויים כמו בישיבת פוניבז' והם ילמדו תורה ואנשים ישלבו לימוד תורה עם עבודה.חובה ללמוד את הדף היומי.זה גם עניין אישי כמה מוכנים להסתפק במועט,אין דין רווק כדין נשוי ואין דין נשוי כמי שעם ילד ואין דין מי שעם ילד כמי שעם 14 ילדים.אין דין מי שהוריו עשירים כדין עני.
נניח שהשתדכת אחים באמת ואשתך רוצה דירה 5 חדרים בבני ברק.מה תעשה?אגב נויגרשל עצמו כרב מצליח והוא מסודר כלכלית.
היא יכולה לרצות
אינני חפץ במותרות

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הציונות נכשלה
« להגיב #19 ב- : מרץ 23, 2009, 21:00:27 »
הנשים של היום חומרניות גם הדתיות.
הבא להורגך השכם להורגו