א) "טכנולוגיה והשכלה כללית" - אז תגיד לי מר נץ, יוצא מדבריך שבגלל שמשה רבינו הגאון מולינא והחפץ חיים שלא ידעו להשתמש באינטרנט, או להפעיל מכשיר דור שלישי - אז הם סוג של אמישים (ח"ו)?.
את דברי השטנה האלו אנחנו שומעים כל ההזמן ממר ירון ידען וחבר מרעיו, אל תדאג אנחנו יודעים שאנחנו פרימיטיבים
.
לגבי השכלה כללית - תגיד לי, אתה זוכר למה סגרו את ישיבת ווילוז'ין, אם כל הישיבות, שמשם יצאו מורי הוראה, דיינים ורבני קהילות לכל ישראל ? אם אתה לא זוכר אני אשמח לרענן את זיכרונך...
ב) זה אולי נכון ברמת הפרט, אבל ברמת פסיקתו לאורך כל השו"ע אתה טועה! הוא נקט בשיטה של "אחרי רבים להטות", תשאל כל אדם שלומד לרבנות...
ג) קראתי בעיון את הסעיף כאשר אמרת לי: ואני מוכרח להודות שחכמתך הגדולה משתקפת מבעד לכל מילה!!
ד) אני אומר בפה מלא, וכך גם המגילה: הגאולה הייתה מוחלטת בלי כוח!!! רק אח"כ הם היכו בשביל להפיל עליהם אימה, אבל אין לזה שום קשר לגאולה!
אינני מבין על מה אתה מתווכח, תפתח את המגילה ותקרא!!!
ה) אתה מעדיף את גישתו של בר-כוכבא - בסדר... אני אקח את גישתו של ריב"ז - "תן לי את יבנה ואת חכמיה"...
א.) הן משה רבינו, הן הגאון מוילנא והן החפץ חיים לא ידעו להשתמש באינטרנט ולא בדור שלישי כי פשוט לא היה אז דבר כזה, גם ניוטון, איינשטיין, גליליי וקופרניקוס לא ידעו להפעיל דור שלישי ואינטרנט, אז...
משה רבינו לא אמר דבר על טכנולוגיה ולא התנגד לה, כנ"ל גם הגאון מוילנא שגם טרח לכתוב ספרים על גאומטריה, אגב, החפץ חיים מצא לו זמן לנסוע ברכבת ברחבי מזרח אירופה (כנראה שכחת לעדכן אותו שיש סוס ועגלה), אז מי כאן חבר לכת האמיש עכשיו, ערן? במיוחד אתה שצביעותך זועקת לשמיים כשאתה נמצא כאן ומשתמש באינטרנט בעצמך, אאוץ'...
ירון ידען הוא דמגוג וקשקשן בקומקום שחי באיזה מציאות מדומה, וכדאי מאוד שמישהו יעזור למסכן לצאת ממנה.
ולגבי ישיבת וולוז'ין (אני יודע, היטב, סגרו אותה בשל העובדה שלא הסכימו לדרישת משרד החינוך הצארי ברוסיה להכניס לימודי חול והשכלה לתוך הישיבה), שאני אזכיר לכבודו שמצד שני היו מאות ואלפי תלמידים יוצאי ישיבת וולוז'ין שיצאו לתרבות רעה והלכו לרעות בשדות זרים דווקא בשל העובדה שלא התאפשר להם לקבל השכלה כללית באופן מבוקר בתוך הישיבה או לידה כשמוסד שכזה מנוהל על ידי יראי שמיים, האם יש לך מושג כמה יהודים היית מציל בדיוק בגלל הרעב שלהם לגלות עולם והשכלה ולא יכלו להסתפק בארבע אמות של בית המדרש? היום יש כבר ניצנים של מוסדות כאלו לחרדים, אבל איפה הם היו לפני 200 שנה?
ב.) אז בעל השו"ע נקט באופן כללי ב"אחרי רבים להטות", אז מה?
האם הבעש"ט גם נקט באותה שיטה? או המגיד ממזריטש? או שמא הרמב"ם?
שוב, אתה לוקח את הדיון למקום אחר לחלוטין ממה שהוא התחיל ומתעלם מהקונטקסט שזה מנוח לאג'נדה שאתה מנסה לקדם.
מה גם שמאז השו"ע עברו הרבה מים בנהר הריין, והכרעות השקפתיות רבות נעשו לאחר מכן.
אני מדבר כרגע על עינייני השקפה כללית שבזה לא שייך "אחרי רבים" וכל עוד אין סנהדרין ואליהו הנביא, כנראה שלא תהיה בזה כל הכרעה.
ג.) תודה על המחמאה, אני תכף אשב שבעה ואשיר את ההמנון של טג'קיסטן מהסוף להתחלה בצלילי באך.
ד.) פתחתי את המגילה ושוב, כולנו יודעים ומבינים היטב, שאם היהודים לא היו נקהלים על נפשם עם כלי נשק של מחסני הצבא הפרסי, הם היו נשחטים עד האחרון שבהם, כמעט.
שאני אזכיר לך את הפסוק מהמגילה שכנראה שכחת- מגילת אסתר פרק ח'- ח וְאַתֶּם כִּתְבוּ עַל-הַיְּהוּדִים כַּטּוֹב בְּעֵינֵיכֶם, בְּשֵׁם הַמֶּלֶךְ, וְחִתְמוּ, בְּטַבַּעַת הַמֶּלֶךְ, כִּי-כְתָב אֲשֶׁר-נִכְתָּב בְּשֵׁם-הַמֶּלֶךְ, וְנַחְתּוֹם בְּטַבַּעַת הַמֶּלֶךְ - אֵין לְהָשִׁיב. ט וַיִּקָּרְאוּ סֹפְרֵי-הַמֶּלֶךְ בָּעֵת-הַהִיא בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁלִישִׁי הוּא-חֹדֶשׁ סִיוָן, בִּשְׁלוֹשָׁה וְעֶשְׂרִים בּוֹ, וַיִּכָּתֵב כְּכָל-אֲשֶׁר-צִוָּה מָרְדֳּכַי אֶל-הַיְּהוּדִים וְאֶל הָאֲחַשְׁדַּרְפְּנִים-וְהַפַּחוֹת וְשָׂרֵי הַמְּדִינוֹת אֲשֶׁר | מֵהֹדּוּ וְעַד-כּוּשׁ שֶׁבַע וְעֶשְׂרִים וּמֵאָה מְדִינָה, מְדִינָה וּמְדִינָה כִּכְתָבָהּ וְעַם וָעָם כִּלְשֹׁנוֹ; וְאֶל-הַיְּהוּדִים - כִּכְתָבָם, וְכִלְשׁוֹנָם. י וַיִּכְתֹּב, בְּשֵׁם הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרֹשׁ, וַיַּחְתֹּם, בְּטַבַּעַת הַמֶּלֶךְ; וַיִּשְׁלַח סְפָרִים בְּיַד הָרָצִים בַּסּוּסִים רֹכְבֵי הָרֶכֶשׁ, הָאֲחַשְׁתְּרָנִים - בְּנֵי, הָרַמָּכִים. יא אֲשֶׁר נָתַן הַמֶּלֶךְ לַיְּהוּדִים אֲשֶׁר בְּכָל-עִיר-וָעִיר, לְהִקָּהֵל וְלַעֲמֹד עַל-נַפְשָׁם - לְהַשְׁמִיד וְלַהֲרֹג וּלְאַבֵּד אֶת-כָּל-חֵיל עַם וּמְדִינָה הַצָּרִים אֹתָם, טַף וְנָשִׁים; וּשְׁלָלָם, לָבוֹז. יב בְּיוֹם אֶחָד, בְּכָל-מְדִינוֹת הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ - בִּשְׁלוֹשָׁה עָשָׂר לְחֹדֶשׁ שְׁנֵים-עָשָׂר, הוּא-חֹדֶשׁ אֲדָר. יג פַּתְשֶׁגֶן הַכְּתָב, לְהִנָּתֵן דָּת בְּכָל-מְדִינָה וּמְדִינָה, גָּלוּי, לְכָל-הָעַמִּים; וְלִהְיוֹת היהודיים עתודים לַיּוֹם הַזֶּה, לְהִנָּקֵם מֵאֹיְבֵיהֶם.
הבנה פשוטה, למרות שהמן נתלה התכנית עדיין היתה תקפה כיוון שהוראת מלכות עם חתימת המלך
אין להשיב ואם היהודים לא היו עושים דבר הם היו נשחטים, נקודה.
מה הקשר גאולה פה? זה פשוט "הבא להורגך השכם להורגו" ברובד המופשט ביותר.
ה.) אני מעדיף את גישתו של מתתיהו החשמונאי ובניו ודוד המלך, אם לא אכפת לך, וגישת ריב"ז לא כל-כך מתאימה לסצנריו העולמי היום אין שום בסיס אחיד להשוואה, האיסלם בא למחוק הכל, ולא לתת לך יבנה וחכמיה, תצא מהסרט שאתה מצוי בו ומהר.