סקר

סקר: מהו המסר האמיתי של חג הפורים?

שעלינו להשתכר, לשתולל, ולאכול אוזני המן.
1 (3.8%)
שהקב''ה הציל אותנו בנס בזכות הכבוד היהודי של מרדכי והנאמנות היהודית של אסתר.
1 (3.8%)
שצריך להרוג נאצים בני עמלק בכל דור ודור כמו שהיהודים עשו להמן ותומכיו.
0 (0%)
גם 2 וגם 3.
24 (92.3%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: מהו המסר האמיתי של חג הפורים?  (נקרא 8263 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #25 ב- : מרץ 11, 2009, 20:19:24 »
ה' אפילו לא מוזכר בסיפור פורים

ואני לא זוכר שהיהודים הרגו מישהו בסיפור

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #26 ב- : מרץ 11, 2009, 22:10:40 »
א.) אני מכיר היטב את הציבור החרדי, יש לי גם קרובים חרדים, כל אלה שתיארת ידועים לי זה מכבר, אין ורך לחזור על זה כמו פטיפון, אבל כרגיל אתה שוכח את הקונטקסט ומצייר רק רבע תמונה כשזה נוח לך כל עוד זה מקדם את תפיסת עולמך הצרה כעולם נמלה בפורום.
האמת היא שרוב אלו שהזכרת הם- חב"דניקים (שייע בוימלגרין, לב לבייב שהוא בכלל בוכרי שמקורב לחב"ד) או כאלה שעלו לארץ ועשו את הונם בחו"ל ולא צמחו בקהילה החרדית המקומית וכן מכמה פלגים חסדיים שהאדמ"ור שלהם נתן להם אישור מיוחד ופרטני כדי שיחזיקו את החצר מבחינה כלכלית.
גם הסיפור של רפאל הלפרין הוא לא בדיוק החרדי/ליטאי המומלץ כפוסטר בוי לאורח חיים חרדי במקורו (אתה לא בדיוק תומך גדול בעברו הספורטיבי).
זה שככלל ישנה אליטה פונדמטליסטית חרדיסטית ליטאליבניסטית פסוודו אמישית, אני לא חוזר בי מההגדרה, הכסף שאני מוציא בחברות הללו שמנית לעיל, הולכת לחרדים המסויימים,(ולא מהווים מדגם מייצג) מאוד הללו, ולא לאיזה "קולקטיב" חרדי כזה או אחר.
ב.) ממש לא, ולכן יש הרבה מקום להסתמכות על דעת יחיד וקביל מאוד, וכל אחד מוצא לו את הרב שלו, אין סנהדרין, אין החלטות שמאחדות את כולם, יש הבדלי השקפה עמוקים (כפי שאכן מתגלה פה לעיתים מאוד קרובות), אתה מעוות את "אחרי רבים להטות" כשזה נוח לך, לא יודע אם שמת לב, אבל כל עוד אין סנהדרין העקרון לא תקף.
ג.) בא נפעיל קצת הבנת הנקרא בסיסית, אני כתבתי: אתה משום מה החלטת שכתבתי "קוראן" להלן מגילות קומראן כדי שתבין את ההבדל: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%99%D7%9D_%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%97
לכן אני שוב מחזיר אותך לכיתה א', בגרות, כבר אמרנו?!
ה.) אני שוב שואל ואל תתחמק, אם הם היו יושבים ולא עושים כלום במישור הגשמי כדי להגן על עצמם (אחרי החזרה בתשובה) מה היה קורה?
ו.) זה קשור וחצי, אני שאלתי אם זה מעשי ידי עשו או שזה מעשי ידינו, אתה מתחמק, ויש לזה קשר לימינו, זה שבמציאות "מדינת ישראל" לא לומדת לא מהמגילה ולא משום מקום אחר, זה כבר בעיה אחרת וזה גם דיון אחר לגמרי, שלא קשור עכשיו לנושא הנדון.
לא אמרתי שאני רוצה להיות בר כוכבא, אמרתי שאני לא זונח את החרב כשקמים עלי להרגני נפש כשהספר בידי השניה.

א) הם בוודאי נמנים על הציבור החרדי... ולא רק הם בלבד אנשי עסקים גדולים, ועיין מה שכתבתי לעיל בתשובה ליוסי1 בנוגע לאלו שהחליטו לישב וללמוד תורה כל היום...
הורים של חברים שלי, שההורים אברכים רגילים, מחזיקים נכסים ואחזקות בשווי מאות אלפי דולרים, מישהו מכיר אותם בכלל, אבל מיסים המדינה בהחלט לוקחת!!
אתה יודע מה מצחיק פה, שאם כל המציאות שהדתיים הלאומים תמיד צועקים שלא להיבדל ולשלב בניגוד לחרדים... וואלה אני חושב שעשינו עבודה די טובה בהתחשב בעובדה שאנחנו כת האמיש (אתה יודע מה אומרים על מי שמכנה ציבור בישראל בשם, ועוד משווה אותו לעובדי ע"ז...), שרים, ח"כ, עורכי-דין, רופאים, חברי מועצות, פרופסורים, מרצים, בעלי עסקים... אפילו מערכת הדיינות והרבנות נשלטת כמעט לחלוטין ע"י הזרם החרדי.
מגיע לנו מחיאות כפיים...
עיין במאמר הבא אודות יהדות בוכרה:
http://www.buchara.org.il/Index.asp?ArticleID=185&CategoryID=84&Page=1

למי שלא מכיר מרן פאר הדור הגר"ע יוסף שליט"א, ליד המולטימיארדר החרדי לב לבייב

ת"ח ספרדים של הקהילה הבוכרית בישראל, לבייב גם שם...

ב) אז תזכיר לי כאשר עמדו לפני מרן השו"ע 3 עמודי ההוראה: הרי"ף, הרא"ש, והרמב"ם כיצד הוא נהג?

ג) אני ממש ממש לא מבין מה אתה רוצה.

ה) אני חוזר על עצמי כמו תוכי לצערי, פסוק מפורש הוא: "כי אם החרש תחרישי בעת הזאת, רווח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר".
הקב"ה היה שולח רווח והצלה ליהודים גם אם מרדכי ואסתר לא היו עושים כלום במישור הגשמי.

ו) בסדר, זה לא מעשה ידי עשו, עדיין אי אפשר לקחת ממנו שום ראיה בנוגע למה שקורה בזמן הזה, וכפי שהוכחתי לעיל.
« עריכה אחרונה: מרץ 11, 2009, 22:43:31 על ידי eran »

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
« להגיב #27 ב- : מרץ 12, 2009, 09:00:27 »
ה' אפילו לא מוזכר בסיפור פורים

ואני לא זוכר שהיהודים הרגו מישהו בסיפור
חשבת פעם על השם "מגילת אסתר" ?
מגילה מלשון גילוי אסתר  מלשון הסתרה.
הקב"ה לא  מופיע במגילה כי מה שהיה בפורים הקב"ה פעל פעולות שהן בדרכי "הטבע"-הנס שזה דבר מעל הטבע הצטייר כמשהו טבעי.
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #28 ב- : מרץ 13, 2009, 00:05:53 »
א) הם בוודאי נמנים על הציבור החרדי... ולא רק הם בלבד אנשי עסקים גדולים, ועיין מה שכתבתי לעיל בתשובה ליוסי1 בנוגע לאלו שהחליטו לישב וללמוד תורה כל היום...
הורים של חברים שלי, שההורים אברכים רגילים, מחזיקים נכסים ואחזקות בשווי מאות אלפי דולרים, מישהו מכיר אותם בכלל, אבל מיסים המדינה בהחלט לוקחת!!
אתה יודע מה מצחיק פה, שאם כל המציאות שהדתיים הלאומים תמיד צועקים שלא להיבדל ולשלב בניגוד לחרדים... וואלה אני חושב שעשינו עבודה די טובה בהתחשב בעובדה שאנחנו כת האמיש (אתה יודע מה אומרים על מי שמכנה ציבור בישראל בשם, ועוד משווה אותו לעובדי ע"ז...), שרים, ח"כ, עורכי-דין, רופאים, חברי מועצות, פרופסורים, מרצים, בעלי עסקים... אפילו מערכת הדיינות והרבנות נשלטת כמעט לחלוטין ע"י הזרם החרדי.
מגיע לנו מחיאות כפיים...
ב) אז תזכיר לי כאשר עמדו לפני מרן השו"ע 3 עמודי ההוראה: הרי"ף, הרא"ש, והרמב"ם כיצד הוא נהג?
ג) אני ממש ממש לא מבין מה אתה רוצה.
ה) אני חוזר על עצמי כמו תוכי לצערי, פסוק מפורש הוא: "כי אם החרש תחרישי בעת הזאת, רווח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר".
הקב"ה היה שולח רווח והצלה ליהודים גם אם מרדכי ואסתר לא היו עושים כלום במישור הגשמי.
ו) בסדר, זה לא מעשה ידי עשו, עדיין אי אפשר לקחת ממנו שום ראיה בנוגע למה שקורה בזמן הזה, וכפי שהוכחתי לעיל.
א.) כת האמיש היא אכן ההשוואה, זה מה יש, אני לא חוזר בי למרות כל הדוגמאות שהבאת, וכולם יודעים שכל אותם חברה (למעט הביצה המקומית של העסקונה החרדית) הם אנשים שעשו את הונם בחו"ל וצמחו כלכלית בחו"ל ובאו מתוך תפיסה מבחוץ (זה כמו לנסות להשוות בין חרדים מארה"ב שהם לא אמשיסטים לעומת אלו שפה שהם לצערי כן, קטגורית כחברה) או חזרו בתשובה והמשיכו במשלח ידם בחייהם כשומרי תורה ומצוות כבעבר, הטופ האליטיסטי החרדי לא ימליץ לאף חרדי להיות איש עסקים, מרצה/פרופסור או עו"ד לצורך העניין, לכתחילה, אז נא לא לקשקש בקומקום.
אני משווה מבחינת היחס לטכנולוגיה והשכלה כללית, אני לא משווה מבחינת תפיסה דתית לכת האמיש אז נא לא לערבב שמחה בששון ממליץ לך לקרוא גם בעיון את סעיף ג' שלי כאן.

ב.) בחלק הוא חידש, בחלק הוא הלך על פי הראש והרי"ף, ובחלק דומה יותר לרמב"ם, אז מה....
אתה יכול למצוא דוגמאות בשו"ע לכל כיוון, ואני דיברתי כאן על הכרעה השקפתית או הלכתית פרטנית ולא על התפתחות עולם ההלכה ברמת המאקרו מה גם שאתה דמגוג כי אני יכול במקביל גם להביא גם די והותר מקרים של הסתמכות על דעת יחיד במגוון  תחומים, אז מה...
לא אמרת כאן כלום.

ג.) מה שאני מנסה לטפטף לך ולצערי לא חודר, שיש לך חוש הומור של דיקט, הצתה של פלורוסנט, ורמת הבנת הנקרא של דפ"ריסט בן 4.

ה.) רווח והצלה ממקום אחר, היה עומד במישור הגשמי ובכל סצנריו אפשרי, היהודים היו צריכים לעמוד אקטיבית עם נשק על נפשם ולא לבצע מדיניות של שב ואל תעשה, ומזה את מתחמק מלענות.

ו.) עיקרון אי זניחת החרב, בכל דור דור תקף עולמית לא משנה המשטר, ומי עומד בראשו.
השתדלות שלך היא מנדטורית ומחוייבת יהיה אשר יהיה המצב.
הבא להרגך השכם להורגו לא מאבד מתוקפו ולא לרגע רק בגלל שאתה חי במדינה X או Y.
הבא להרגך השכם להורגו זה לא מעשה ידי עשו בשום תנאי צורה או אופן.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #29 ב- : מרץ 13, 2009, 04:35:27 »
א.) כת האמיש היא אכן ההשוואה, זה מה יש, אני לא חוזר בי למרות כל הדוגמאות שהבאת, וכולם יודעים שכל אותם חברה (למעט הביצה המקומית של העסקונה החרדית) הם אנשים שעשו את הונם בחו"ל וצמחו כלכלית בחו"ל ובאו מתוך תפיסה מבחוץ (זה כמו לנסות להשוות בין חרדים מארה"ב שהם לא אמשיסטים לעומת אלו שפה שהם לצערי כן, קטגורית כחברה) או חזרו בתשובה והמשיכו במשלח ידם בחייהם כשומרי תורה ומצוות כבעבר, הטופ האליטיסטי החרדי לא ימליץ לאף חרדי להיות איש עסקים, מרצה/פרופסור או עו"ד לצורך העניין, לכתחילה, אז נא לא לקשקש בקומקום.
אני משווה מבחינת היחס לטכנולוגיה והשכלה כללית, אני לא משווה מבחינת תפיסה דתית לכת האמיש אז נא לא לערבב שמחה בששון ממליץ לך לקרוא גם בעיון את סעיף ג' שלי כאן.
ב.) בחלק הוא חידש, בחלק הוא הלך על פי הראש והרי"ף, ובחלק דומה יותר לרמב"ם, אז מה....
אתה יכול למצוא דוגמאות בשו"ע לכל כיוון, ואני דיברתי כאן על הכרעה השקפתית או הלכתית פרטנית ולא על התפתחות עולם ההלכה ברמת המאקרו מה גם שאתה דמגוג כי אני יכול במקביל גם להביא גם די והותר מקרים של הסתמכות על דעת יחיד במגוון  תחומים, אז מה...
לא אמרת כאן כלום.
ג.) מה שאני מנסה לטפטף לך ולצערי לא חודר, שיש לך חוש הומור של דיקט, הצתה של פלורוסנט, ורמת הבנת הנקרא של דפ"ריסט בן 4.
ה.) רווח והצלה ממקום אחר, היה עומד במישור הגשמי ובכל סצנריו אפשרי, היהודים היו צריכים לעמוד אקטיבית עם נשק על נפשם ולא לבצע מדיניות של שב ואל תעשה, ומזה את מתחמק מלענות.
ו.) עיקרון אי זניחת החרב, בכל דור דור תקף עולמית לא משנה המשטר, ומי עומד בראשו.
השתדלות שלך היא מנדטורית ומחוייבת יהיה אשר יהיה המצב.
הבא להרגך השכם להורגו לא מאבד מתוקפו ולא לרגע רק בגלל שאתה חי במדינה X או Y.
הבא להרגך השכם להורגו זה לא מעשה ידי עשו בשום תנאי צורה או אופן.

א) "טכנולוגיה והשכלה כללית" - אז תגיד לי מר נץ, יוצא מדבריך שבגלל שמשה רבינו הגאון מולינא והחפץ חיים שלא ידעו להשתמש באינטרנט, או להפעיל מכשיר דור שלישי - אז הם סוג של אמישים (ח"ו)?.
את דברי השטנה האלו אנחנו שומעים כל ההזמן ממר ירון ידען וחבר מרעיו, אל תדאג אנחנו יודעים שאנחנו פרימיטיבים  :::D.
לגבי השכלה כללית - תגיד לי, אתה זוכר למה סגרו את ישיבת ווילוז'ין, אם כל הישיבות, שמשם יצאו מורי הוראה, דיינים ורבני קהילות לכל ישראל ? אם אתה לא זוכר אני אשמח לרענן את זיכרונך...

ב) זה אולי נכון ברמת הפרט, אבל ברמת פסיקתו לאורך כל השו"ע את טועה! הוא נקט בשיטה של "אחרי רבים להטות", תשאל כל אדם שלומד לרבנות...

ג) קראתי בעיון את הסעיף כאשר אמרת לי: ואני מוכרח להודות שחכמתך הגדולה משתקפת מבעד לכל מילה!!

ד) אני אומר בפה מלא, וכך גם המגילה: הגאולה הייתה מוחלטת בלי כוח!!! רק אח"כ הם היכו בשביל להפיל עליהם אימה, אבל אין לזה שום קשר לגאולה!
אינני מבין על מה אתה מתווכח, תפתח את המגילה ותקרא!!!

ה) אתה מעדיף את גישתו של בר-כוכבא - בסדר... אני אקח את גישתו של ריב"ז - "תן לי את יבנה ואת חכמיה"...
« עריכה אחרונה: מרץ 13, 2009, 04:41:07 על ידי eran »

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
« להגיב #30 ב- : מרץ 13, 2009, 10:19:38 »

ד) אני אומר בפה מלא, וכך גם המגילה: הגאולה הייתה מוחלטת בלי כוח!!! רק אח"כ הם היכו בשביל להפיל עליהם אימה, אבל אין לזה שום קשר לגאולה!

ה) אתה מעדיף את גישתו של בר-כוכבא - בסדר... אני אקח את גישתו של ריב"ז - "תן לי את יבנה ואת חכמיה"...
ד. זה היה בגלות, אך עכשיו אנו בארץ, לא?
ה. ריב"ז ראה כבר שאין כבר דרך של מלחמה כי לא נצליח.
אם לא היו שורפים את כל המחסנים של מוצרי היסוד היו מחזיקים שם מעמד כ-20 שנים.
ולכן שמירת התורה הייתה קריטית ביותר.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #31 ב- : מרץ 14, 2009, 20:21:19 »
א) "טכנולוגיה והשכלה כללית" - אז תגיד לי מר נץ, יוצא מדבריך שבגלל שמשה רבינו הגאון מולינא והחפץ חיים שלא ידעו להשתמש באינטרנט, או להפעיל מכשיר דור שלישי - אז הם סוג של אמישים (ח"ו)?.
את דברי השטנה האלו אנחנו שומעים כל ההזמן ממר ירון ידען וחבר מרעיו, אל תדאג אנחנו יודעים שאנחנו פרימיטיבים  :::D.
לגבי השכלה כללית - תגיד לי, אתה זוכר למה סגרו את ישיבת ווילוז'ין, אם כל הישיבות, שמשם יצאו מורי הוראה, דיינים ורבני קהילות לכל ישראל ? אם אתה לא זוכר אני אשמח לרענן את זיכרונך...
ב) זה אולי נכון ברמת הפרט, אבל ברמת פסיקתו לאורך כל השו"ע אתה טועה! הוא נקט בשיטה של "אחרי רבים להטות", תשאל כל אדם שלומד לרבנות...
ג) קראתי בעיון את הסעיף כאשר אמרת לי: ואני מוכרח להודות שחכמתך הגדולה משתקפת מבעד לכל מילה!!
א.) הן משה רבינו, הן הגאון מוילנא והן החפץ חיים לא ידעו להשתמש באינטרנט ולא בדור שלישי כי פשוט לא היה אז דבר כזה, גם ניוטון, איינשטיין, גליליי וקופרניקוס לא ידעו להפעיל דור שלישי ואינטרנט, אז...
משה רבינו לא אמר דבר על טכנולוגיה ולא התנגד לה, כנ"ל גם הגאון מוילנא שגם טרח לכתוב ספרים על גאומטריה, אגב, החפץ חיים מצא לו זמן לנסוע ברכבת ברחבי מזרח אירופה (כנראה שכחת לעדכן אותו שיש סוס ועגלה), אז מי כאן חבר לכת האמיש עכשיו, ערן? במיוחד אתה שצביעותך זועקת לשמיים כשאתה נמצא כאן ומשתמש באינטרנט בעצמך, אאוץ'...
ירון ידען הוא דמגוג וקשקשן בקומקום שחי באיזה מציאות מדומה, וכדאי מאוד שמישהו יעזור למסכן לצאת ממנה.
ולגבי ישיבת וולוז'ין (אני יודע, היטב, סגרו אותה בשל העובדה שלא הסכימו לדרישת משרד החינוך הצארי ברוסיה להכניס לימודי חול והשכלה לתוך הישיבה),  שאני אזכיר לכבודו שמצד שני היו מאות ואלפי תלמידים יוצאי ישיבת וולוז'ין שיצאו לתרבות רעה והלכו לרעות בשדות זרים דווקא בשל העובדה שלא התאפשר להם לקבל השכלה כללית באופן מבוקר בתוך הישיבה או לידה כשמוסד שכזה מנוהל על ידי יראי שמיים, האם יש לך מושג כמה יהודים היית מציל בדיוק בגלל הרעב שלהם לגלות עולם והשכלה ולא יכלו להסתפק בארבע אמות של בית המדרש? היום יש כבר ניצנים של מוסדות כאלו לחרדים, אבל איפה הם היו לפני 200 שנה?

ב.) אז בעל השו"ע נקט באופן כללי ב"אחרי רבים להטות", אז מה?
האם הבעש"ט גם נקט באותה שיטה? או המגיד ממזריטש? או שמא הרמב"ם?
שוב, אתה לוקח את הדיון למקום אחר לחלוטין ממה שהוא התחיל ומתעלם מהקונטקסט שזה מנוח לאג'נדה שאתה מנסה לקדם.
מה גם שמאז השו"ע עברו הרבה מים בנהר הריין, והכרעות השקפתיות רבות נעשו לאחר מכן.
אני מדבר כרגע על עינייני השקפה כללית שבזה לא שייך "אחרי רבים" וכל עוד אין סנהדרין ואליהו הנביא, כנראה שלא תהיה בזה כל הכרעה.

ג.) תודה על המחמאה, אני תכף אשב שבעה ואשיר את ההמנון של טג'קיסטן מהסוף להתחלה בצלילי באך.

ד.) פתחתי את המגילה ושוב, כולנו יודעים ומבינים היטב, שאם היהודים לא היו נקהלים על נפשם עם כלי נשק של מחסני הצבא הפרסי, הם היו נשחטים עד האחרון שבהם, כמעט.
שאני אזכיר לך את הפסוק מהמגילה שכנראה שכחת- מגילת אסתר פרק ח'-  ח וְאַתֶּם כִּתְבוּ עַל-הַיְּהוּדִים כַּטּוֹב בְּעֵינֵיכֶם, בְּשֵׁם הַמֶּלֶךְ, וְחִתְמוּ, בְּטַבַּעַת הַמֶּלֶךְ,  כִּי-כְתָב אֲשֶׁר-נִכְתָּב בְּשֵׁם-הַמֶּלֶךְ, וְנַחְתּוֹם בְּטַבַּעַת הַמֶּלֶךְ - אֵין לְהָשִׁיב.  ט וַיִּקָּרְאוּ סֹפְרֵי-הַמֶּלֶךְ בָּעֵת-הַהִיא בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁלִישִׁי הוּא-חֹדֶשׁ סִיוָן, בִּשְׁלוֹשָׁה וְעֶשְׂרִים בּוֹ, וַיִּכָּתֵב כְּכָל-אֲשֶׁר-צִוָּה מָרְדֳּכַי אֶל-הַיְּהוּדִים וְאֶל הָאֲחַשְׁדַּרְפְּנִים-וְהַפַּחוֹת וְשָׂרֵי הַמְּדִינוֹת אֲשֶׁר | מֵהֹדּוּ וְעַד-כּוּשׁ שֶׁבַע וְעֶשְׂרִים וּמֵאָה מְדִינָה, מְדִינָה וּמְדִינָה כִּכְתָבָהּ וְעַם וָעָם כִּלְשֹׁנוֹ; וְאֶל-הַיְּהוּדִים - כִּכְתָבָם, וְכִלְשׁוֹנָם.  י וַיִּכְתֹּב, בְּשֵׁם הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרֹשׁ, וַיַּחְתֹּם, בְּטַבַּעַת הַמֶּלֶךְ; וַיִּשְׁלַח סְפָרִים בְּיַד הָרָצִים בַּסּוּסִים רֹכְבֵי הָרֶכֶשׁ, הָאֲחַשְׁתְּרָנִים - בְּנֵי, הָרַמָּכִים.  יא אֲשֶׁר נָתַן הַמֶּלֶךְ לַיְּהוּדִים אֲשֶׁר בְּכָל-עִיר-וָעִיר, לְהִקָּהֵל וְלַעֲמֹד עַל-נַפְשָׁם - לְהַשְׁמִיד וְלַהֲרֹג וּלְאַבֵּד אֶת-כָּל-חֵיל עַם וּמְדִינָה הַצָּרִים אֹתָם, טַף וְנָשִׁים; וּשְׁלָלָם, לָבוֹז.  יב בְּיוֹם אֶחָד, בְּכָל-מְדִינוֹת הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ - בִּשְׁלוֹשָׁה עָשָׂר לְחֹדֶשׁ שְׁנֵים-עָשָׂר, הוּא-חֹדֶשׁ אֲדָר.  יג פַּתְשֶׁגֶן הַכְּתָב, לְהִנָּתֵן דָּת בְּכָל-מְדִינָה וּמְדִינָה, גָּלוּי, לְכָל-הָעַמִּים; וְלִהְיוֹת היהודיים עתודים לַיּוֹם הַזֶּה, לְהִנָּקֵם מֵאֹיְבֵיהֶם.
הבנה פשוטה, למרות שהמן נתלה התכנית עדיין היתה תקפה כיוון שהוראת מלכות עם חתימת המלך אין להשיב ואם היהודים לא היו עושים דבר הם היו נשחטים, נקודה.
מה הקשר גאולה פה? זה פשוט "הבא להורגך השכם להורגו" ברובד המופשט ביותר.

ה.) אני מעדיף את גישתו של מתתיהו החשמונאי ובניו ודוד המלך, אם לא אכפת לך, וגישת ריב"ז לא כל-כך מתאימה לסצנריו העולמי היום אין שום בסיס אחיד להשוואה, האיסלם בא למחוק הכל, ולא לתת לך יבנה וחכמיה, תצא מהסרט שאתה מצוי בו ומהר.
« עריכה אחרונה: מרץ 14, 2009, 22:45:34 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #32 ב- : מרץ 14, 2009, 22:01:16 »
המשפט האחרון מסכם את טענותנו כלפי אחינו החרדים.גישתו של דוד המלך ומתתיהו הכהן.החרדים אינם לבושים כדוד המלך אלא כמו אבות אבותי בפולין ובליטא.
מצד שני מתתיהו הכהן יצא להלחם על הדת:לטהר את בית המקדש והחרדים חרדים לדבר השם כלומר הם נלחמים למען הדת ואלוקים ולכן אני תומך במתן הקצבות לישיבות.
הטענה שלי כלפי החרדים שאימצו גישה גלותית של להתחנף לפריץ ולא להרגיז את הגויים והרב כהנא היה ההפך הגמור.
הבא להורגך השכם להורגו