כתב נושא: הנחלת מורשת השואה - פיליפ מילר  (נקרא 6427 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
הנחלת מורשת השואה - פיליפ מילר
« ב- : ינואר 16, 2009, 04:56:28 »
גלוי וידוע המצב הנוראי של הנחלת מורשת השואה בקרב הדור הצעיר, הרי היום בחורי ובנות ישראל יש להם חסך עצום בכל מה שנוגע לשואה, הם אינם יודעים אפילו שמות מפורסמים עד למאוד כגון: יחיאל דינור, רודולף ורבה, אלפרד וצלר, פרימו לוי, אלי ויזל, וכמובן פיליפ מילר (פשוט מזעזע שאנשים אינם יודעים מיהו פיליפ מילר!!).

כמו כן ידוע על עיסוקו הרב של הרב מאיר כהנא הי"ד בלחימה נגד ניאו-נאצים בארה"ב (מפורסם המקרה של סקוקי...), וכמו כן הוא טבע את המונח "לעולם לא עוד", והטיף רבות לזכר קורבנות השואה בבחינת "זכור את אשר עשה לך עמלק".

חיים בן פסח הציע לי לעלות מאמרים או חלקי מאמרים בסידרה פה ב"דיון הכללי", בנושא "הנחלת מורשת השואה", וחשבתי להיענות להצעה שלו. מקווה שתשכילו היטב:

בתור מאמר ראשון החלטתי לעלות ביוגרפיה קצרה על "פיליפ מילר", לדעתי אם היה אדם שהתהלך בעולם הזה אי פעם וידע שואה מהי - זה היה פיליפ מילר.

פיליפ מילר היה אחד מאנשי "הזונדרקומנדו" היחידים שניצלו מאושויץ. הוא היה עד להשמדה בתאי הגזים של מיליוני יהודים, וכתב את אחד מספרי העדות החשובים ביותר שנכתבו אי פעם על השואה. הספר שראה אור בשנת 1979 נקרא בשם:
Eyewitness Auschwitz - Three Years in the Gas Chambers (או בתרגום חופשי: "אני הייתי עד לאושוויץ 3 שנים בתוך תאי הגזים").
הספר הוא בעצם תיאור מן הראשונים במעלה של האירועים שהתרחשו מאחורי הקירות של תאי הגזים באושוויץ.

מילר, שהיה מן היהודים הראשונים שהגיעו לאושוויץ, הובא למחנה אושוויץ ב-1942 כאשר הוא היה רק בגיל 20 שנה בלבד. מיד הוא מונה לעבוד במערכת של תאי הגאזים והקרמטוריום. מילר היה לרציחתם של משפחות, של ערים ומחוזות של יהודים שהובאו לאושוויץ, והצטווה לשרוף את גויותיהם אחרי שנרצחו תאי הגזים.
מצבו ומעמדו המיוחד בתפקיד זה היה הסיבה היחידה שהנאצים השאירו אותו בחיים.
למילר ושאר אנשי "הזונדרקומנדו", לא הייתה שום אפשרות אחרת אלא לעשות מה שהנאצים ביקשו מהם, כמו שלא הייתה שום אפשרות שהנאצים היו משחררים אותם, כיוון שהם יודעו את הסוד של "תאי הגזים".

תפקידו של מילר היה להכנס לתאי הגזים אחרי שהיהודים נרצחו, ולהפשיט את הגופות מבגדיהם (אם הם לבשו בגדים עליהם), אח"כ הבגדים האלו היו עוברים חיטוי, וחיפשו האם הם מכילים בתוכם דברי ערך, לכשאם היו נמצאים מיד היו עוברים לידיהם של אנשי ה - S.S.

מילר כותב בספרו שפעם אחת הוא כבר לא יכל לסבול את המראות וניסה להתאבד ע"י שדחף את עצמו יחד עם שאר האנשים לתא הגזים, אבל אשה שהייתה שם הניאה אותו מלעשות זאת, ואמרה לו שהוא חייב לשרוד כדי שיוכל להעיד בפני העולם על מעשי הנאצים.

לבסוף שוחרר מילר במאי 1945, ונשאר לגור במערב אירופה, ואפילו העיד "במשפט של אושוויץ" שהתנהל בפרנקפורט בשנת 1964.

זאת תמונתו של מילר.

ופה קישור שבו ניתן לרכוש את ספרו:
http://www.amazon.com/Eyewitness-Auschwitz-Three-Years-Chambers/dp/1566632714

אני רכשתי את ספרו דרך אמזון לפני שבועיים ימים בערך...

בברכה ערן!
« עריכה אחרונה: ינואר 16, 2009, 05:34:47 על ידי eran »

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
« להגיב #1 ב- : ינואר 16, 2009, 05:49:03 »
יפה מאוד מצידך שנענית להצעה :old_afro:
אנו נשמח לשמוע עוד מרגליות ופנינים
בהיסטוריה האבודה שלנו :old_cry:

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : ינואר 16, 2009, 11:09:53 »
בס"ד
ישר כוח! :dance:
חשוב לדעת פרטים בהיסטוריה שלנו כדי להתמודד עם הערבים המטומטמים שבדיוק איך שהם מכחישים שהייתה שואה כך הם מכחישים שהייו קיימים שתי המקדש
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק blue and white

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : ינואר 16, 2009, 12:12:23 »
זה לא שלא יודעים פשוט השואה זה נושא רחב ולא על כל אחד אפשר ללמד

בבית הספר ולבגרות בהיסטוריה מתוך השמות שהזכרת למעלה זהיתי שניים

ושואה זה נושא שהתעמקתי בו מספיק והייתי גם בפולין לפני שלוש שנים.

מנותק אהרון.א.

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #4 ב- : ינואר 16, 2009, 13:09:33 »
אני הייתי בפולין לפני כמה חודשים אני תלמיד כיתה יב וזה חושב מאוד ללמוד כמה שיותר דברים על השואה ואני משתדל ללמוד כמה שיותר בנושא הזה
בס"ד

מנותק Bravo, Dr. Karadzic

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #5 ב- : ינואר 16, 2009, 14:29:37 »
וכמובן, גם מי שראה את הסרט "שואה", זוכר את פיליפ מילר.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : ינואר 16, 2009, 14:49:04 »
זו יוזמה מבורכת !

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : ינואר 17, 2009, 18:38:50 »
זה לא שלא יודעים פשוט השואה זה נושא רחב ולא על כל אחד אפשר ללמד

בבית הספר ולבגרות בהיסטוריה מתוך השמות שהזכרת למעלה זהיתי שניים

ושואה זה נושא שהתעמקתי בו מספיק והייתי גם בפולין לפני שלוש שנים.
בס"ד
בכל זאת יש דברים חשובים הקשורים לשואה  שמסמלים ערכים מסויימים שלא שמים לב דגש בבית הספר כי לפי החינוך השמאלני הממלכתי הבולשביקי הם מתעסקים בטפל ולא בעיקר.
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : ינואר 17, 2009, 19:35:27 »
וכמובן, גם מי שראה את הסרט "שואה", זוכר את פיליפ מילר.

וודאי, סירטו המפורסם של קלוד לנצמן, אולי נדבר עליו בעתיד אי"ה. לפני כן עוד עבודה רבה לפנינו.

וחוץ מזה, אני מאוד שמח שהפידבקים טובים, אשריכם ח'ברה זה מחזק...