חדשות ודיונים > דיון כללי
נץ,מי לדעתך היו המצביאים הגדולים בהיסטוריה?
יחיאל:
--- ציטוט של: שלמה על דצמבר 27, 2008, 20:04:27 ---וכמובן גאיוס מריוס יהודה המכבי ועוד כמה מצביאים רומים שהתפרסמו בנצחונות מרשימים ביותר סולה וסקיפיו.
שאקה דוקא לא היה אסטרטג גדול הוא אכן הצליח לאחד צבא גדול והצליח אף לנצח את האירופאים אבל בעיקר בזכות מזל,טיפשותם של הלבנים וכוחו (המספרי) הגדול של צבאו.
--- סוף ציטוט ---
כנראה לא קראתי מספיק, תודה על המידע!
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: יחיאל208 על דצמבר 26, 2008, 03:04:48 ---נץ אם אפשר להוסיף אז היה מצביא גדול(לא כל כך ידוע) שאקה
תקרא עליו, יש לו סיפור מאוד מעניין.
הוא מתקופה קצת רחוקה של 1800 בערך, אבל אם נסתכל על התקופה
עצמה הוא נחשב איש צבא גדול!
--- סוף ציטוט ---
אני לא מסכים לגבי שאקה מלך הבאנטו, כל שהיה בידיו זה מאסות של משיגענרים בנשק פרימיטיבי וזלזול בריטי, (לא הייתי צריך לקרוא עליו, אני כבר מכיר את הסיפור, ובכוונת מכוון לא איזכרתי אותו) ולא ראיתי ממנו כל גאונות צבאית שהיא.
--- ציטוט של: שלמה על דצמבר 27, 2008, 20:04:27 ---וכמובן גאיוס מריוס יהודה המכבי ועוד כמה מצביאים רומים שהתפרסמו בנצחונות מרשימים ביותר סולה וסקיפיו.
שאקה דוקא לא היה אסטרטג גדול הוא אכן הצליח לאחד צבא גדול והצליח אף לנצח את האירופאים אבל בעיקר בזכות מזל,טיפשותם של הלבנים וכוחו (המספרי) הגדול של צבאו.
--- סוף ציטוט ---
דווקא המצביאים הגדולים של משפחת חשמונאי היו האחים יונתן ושמעון (שגם הם נפלו בחרב בסופו של דבר) אבל ההצלחות הראשוניות של יהודה וכמה ממהליך הטקטיים הגדולים אכן נכנסו לפנתיאון, סיקפיו אפריקנוס כבר הובא ברשימתי הראשונה, אינני מבין למה יש צורך לחזור עליו.
--- ציטוט של: arabhater על דצמבר 27, 2008, 22:01:08 ---מה עם יהושע בן נון שניצח 31 מלכי כנען ?!??!
מה עם דוד המלך?!!?!?
ויש עוד המון.....
אנחנו העם היהודי מנצחים את המלחמות רק בזכות העזרה מהקב"ה מאבינו שבשמיים!
--- סוף ציטוט ---
אפשר גם להוסיף את יהושע, ולגבי דוד המלך, אין כל צורך להוסיף שכן כבר דיברתי על שר צבאו (המצביא, ולא הכוונה למלך שלא יצא למלחמה אלא נשאר בעורף) יואב בן צוריה עיין לעיל.
El Blanco:
הצאר פוטין ה-1 כובש טורקיה
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה