חדשות ודיונים > דיון כללי

נץ,מי לדעתך היו המצביאים הגדולים בהיסטוריה?

(1/2) > >>

אבי 1:
לדעתי חניבעל,אלכסנדר הגדול,יוליוס קיסר,נפוליאון ומספר 1 גם בגלל הטיפול המיוחד במוסלמים ג'ינג'ס חאן.

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: יוסי1 על דצמבר 25, 2008, 22:39:20 ---לדעתי חניבעל,אלכסנדר הגדול,יוליוס קיסר,נפוליאון ומספר 1 גם בגלל הטיפול המיוחד במוסלמים ג'ינג'ס חאן.

--- סוף ציטוט ---
מסכים, בהחלט נתת פה רשימה של מצביאים גדולים, ובהחלט מסכים לגבי ג'ינג'ס חאן שאגב, עד היום הוא מכונה אצל הערבים "אל מלעון" (תרגום: המקולל/הארור) ולא סתם.
הרשה לי רק להוסיף לרשימה שלך את- גנרל 5 כוכבים דגלאס מקרת'ור, הגנרל לי (מפקד כוחות הקונפדרציה במלחמת האזרחים האמריקנית), מרשל גיאורי ז'וקוב, מרשל ק.ק. רוקוסובסקי, הלמוט פון מולטקה (הזקן), סקיפיו אפריקנוס, "שועל המדבר" פילדמרשל ארווין רומל, מיור גנרל היינץ "הממהר" גודריאן, גנרל אריך פון מנשטיין, גנרל הצבאות 5 כוכבים ג'ון פרשינג (מפקד חיל המשלוח האמריקני לאירופה במלחמת העולם ה-1), Bd.u גרוס אדמירל קרל דוניץ, אדמירל צ'סטר נימיץ, אדמירל איסורוקו יאמאמוטו, קובלאי והולאגו חאן (הנכדים של...), טימור לנג (תמרליין), קרל הגדול, פרידריך ברברוסה, אלכסנדר נייבסקי, ה"ריקונקיזדור" קורטז, מונטזומה ותרשה לי גם להוסיף אחד משלנו- יואב בן צוריה.

יחיאל:
נץ אם אפשר להוסיף אז היה מצביא גדול(לא כל כך ידוע) שאקה
תקרא עליו, יש לו סיפור מאוד מעניין.
הוא מתקופה קצת רחוקה של 1800 בערך, אבל אם נסתכל על התקופה
עצמה הוא נחשב איש צבא גדול!

שלמה:
וכמובן גאיוס מריוס יהודה המכבי ועוד כמה מצביאים רומים שהתפרסמו בנצחונות מרשימים ביותר סולה וסקיפיו.
שאקה דוקא לא היה אסטרטג גדול הוא אכן הצליח לאחד צבא גדול והצליח אף לנצח את האירופאים אבל בעיקר בזכות מזל,טיפשותם של הלבנים וכוחו (המספרי) הגדול של צבאו.

jewlover and arabhater:
מה עם יהושע בן נון שניצח 31 מלכי כנען ?!??!
מה עם דוד המלך?!!?!?
ויש עוד המון.....
אנחנו העם היהודי מנצחים את המלחמות רק בזכות העזרה מהקב"ה מאבינו שבשמיים!

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה