יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלה על ברכת אשר יצר
משה לוי:
מדוע צריך להגיד את הברכה כל פעם אחרי שיוצאים מהשירותים,לא מספיק להגיד את זה פעם אחת ביום?
בשביל מה כל פעם,זה מעצבן כזה
גור-אריה:
--- ציטוט של: משה לוי על נובמבר 07, 2008, 13:53:55 ---מדוע צריך להגיד את הברכה כל פעם אחרי שיוצאים מהשירותים,לא מספיק להגיד את זה פעם אחת ביום?
בשביל מה כל פעם,זה מעצבן כזה
--- סוף ציטוט ---
אותה הסיבה שאתה מברך כל פעם שאתה אוכל,וכל פעם מחדש...
משה לוי:
פעם,לפני איזה שלוש שנים שאלתי רב בירושלים למה אנחנו אוכלים כל פעם לפני שאנחנו מברכים אז הוא הסביר לי שזה הכל בגלל דברים שבאים מה',כמו למשל שעורה שצומחת באדמה וממנה עושים לחם או חלב מעיזים או פרות וכד' ,אבל לגבי הצמיחה של העצים והצמחים אז הוא אמר לי שזה גם בריאה מה' אז אני זוכר שאמרתי לו אבל משקים אותם עם מים והם גודלים אז הוא אמר לי כן,אבל מי אומר שמים כביכול גורמים לזה" קצת נשארתי בספקות לגבי הנושא האחרון,מה דעתך על זה?
2shpatz:
--- ציטוט של: משה לוי על נובמבר 07, 2008, 14:38:33 ---פעם,לפני איזה שלוש שנים שאלתי רב בירושלים למה אנחנו אוכלים כל פעם לפני שאנחנו מברכים אז הוא הסביר לי שזה הכל בגלל דברים שבאים מה',כמו למשל שעורה שצומחת באדמה וממנה עושים לחם או חלב מעיזים או פרות וכד' ,אבל לגבי הצמיחה של העצים והצמחים אז הוא אמר לי שזה גם בריאה מה' אז אני זוכר שאמרתי לו אבל משקים אותם עם מים והם גודלים אז הוא אמר לי כן,אבל מי אומר שמים כביכול גורמים לזה" קצת נשארתי בספקות לגבי הנושא האחרון,מה דעתך על זה?
--- סוף ציטוט ---
באמת מי אמר לך שרק בעזרת המים שאיתם אתה משקה את העץ הוא צומח, הקב"ה הוא זה שקובע לבסוף אם העץ יצמח
או ילך נגד חוקי הטבע ויבל (יש מלא גורמים) ומי נותן לך את המים להשקות את העץ, סבתא?
בקשר לברכת היוצר לומר שתי שניות תודה לקב"ה זה לא קשה או מעצבן
ואל תיקח את דברי הבאים בתור הלכה אני מאמין שיותר טוב אם פשוט תאמר תודה במילים שלך, לא חייבים ללכת לפי נוסח קבוע של רב,
ככה זה לא "יעצבן"
משה לוי:
--- ציטוט של: 2shpatz על נובמבר 07, 2008, 14:49:35 ---באמת מי אמר לך שרק בעזרת המים שאיתם אתה משקה את העץ הוא צומח, הקב"ה הוא זה שקובע לבסוף אם העץ יצמח
או ילך נגד חוקי הטבע ויבל (יש מלא גורמים) ומי נותן לך את המים להשקות את העץ, סבתא?
בקשר לברכת היוצר לומר שתי שניות תודה לקב"ה זה לא קשה או מעצבן
ואל תיקח את דברי הבאים בתור הלכה אני מאמין שיותר טוב אם פשוט תאמר תודה במילים שלך, לא חייבים ללכת לפי נוסח קבוע של רב,
ככה זה לא "יעצבן"
--- סוף ציטוט ---
ז"א שאתה אומר שכל פעם אחרי שיצאתי מהשירותים פשוט להגיד "תודה אבא" ולא את ברכת אשר יצר?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה