יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
פגם-הברית ושמירת-העיינים
2shpatz:
--- ציטוט של: oferst על דצמבר 02, 2008, 19:07:50 ---זאת אומרת, הסיבה שהתורה שבכתב לא הזכירה שפיכת זרע לבטלה כעוון החמור מכל הביאות האסורות אף על פי ששפיכת זרע לבטלה אכן יותר חמורה מהן(גילויי עריות) היא בגלל שעל שפיכת זרע לבטלה הרבה יותר קל לעשות תשובה מאשר עשיית תשובה על ביאות אסורות שהיא דבר שמאד קשה.
אגב, אתה חייב את התורה שבכתב בשביל להאמין לחכמים שעוון זה חמור? לא מספיק לך מה שרשום בתלמוד או שמא אינך מאמין בתורה שבעל-פה ובדברי חכמים?
--- סוף ציטוט ---
בשפיכת זרע יותר קל לעשות תשובה? זה ממש לא מה שעד עכשיו ראיתי פה...
ומדבריך ניתן להבין שמחטא של שפיכת זרע כל כך קל לעשות תשובה שהיא אפילו לא מוזכר בתורה כחטא
ועברות אחרות שמוזכרות בתורה שאפילו אין עליהם עונשים (לפחות לא חמורים) קשה יותר לעשות תשובה?
אז אם הייתי חי בתקופת דור המדבר ולא לבשתי יום אחד ציצית יהיה לי קשה יותר לעשות תשובה מאשר מצב שביצעתי שפיכת זרע...?
(אולי אתה צודק כי לפי מה שאתה מאמין הייתי מת לפני שהייתי בכלל חושב על לעשות תשובה)
אין איסור בתורה על שפיכת זרע לבטלה, כלום! וגם המקרה של אונן לא נחשב...
ובקשר לתורה שבעל פה אני אומר את זה שוב היום אי אפשר לדעת שכל מה שכתוב במשנה ובמיוחד בגמרא הוא נכון,
החליטו לכתוב את התורה שבעל-פה כי היא התחילה להישכח ודעות מנוגדות החלו לעלות...
ועד שיבוא המשיח לא נדע את נכונות ההלכות בוודאות אנחנו נוכל ללכת לפיהן אך לא לדעת ב100% שאנחנו עושים את הדבר הנכון.
אתה באמת חושב שהקב"ה אמר למשה כשהוא העביר לו את התורה שבעל-פה שצריך להיזהר עם העברה הזאת
כי מי שיחטא בה יבואו עליו אסונות והוא ימות במלחמה והוא בורא מליוני משחיטים נגד עם ישראל ונולדים לו ילדים רוחניים
שייסרו אותו בגלל שהוא לא הביא להם ירושה ומליוני מלאכי חבלה יקיפו אותך ו...
(זה נשמע לי יותר כמו הרב עובדייה יוסף)
ואם הקב"ה כן אמר את כל זה, אני בטוח שהוא ידע שיום יבוא ואנשים יהיו חלוקים בדעותיהם על העניין
אז למה זה לא נכתב בתורה שבכתב? הוא עד כדי כך רוצה שניכשל בחטא הזה שהוא נמנע מלהזכיר אותו בכתב???
carmit3levi:
לפי התורה מותר להסתכל על אשה אין שום פסול בלהסתכל לאנשים בעיניים או עליהם.
כל מי שהוא יודע על עצמו שזה לא יגרום לו לנאוף או להגיע ל"משכב" בלי להתחתן עם אותה אשה בדין מהר ימהרנה
ואם מדובר באשה שהיא מהמשפחה למשל אמא אבא אשה של דוד אחות וכאלה אסור לראות אותה ערומה וצריך להמנע מזה.
בכל מקרה שזה לא יבוא בצורה יזומה מהצד של מי שרוצה לשמור ברית.
אצל החרדים הוסיפו עוד כל מיני חוקים של לא להסתכל על אשה וזה מקבל פרשנויות מקובעות כאילו כל בני האדם זה אותו דבר.
יש אנשים שדוקא עודף הדרישות האלה גורם להם לעשות ההפך וגורם אצלהם לעודף יצר...
ההלכה לדעתי לא נתנה את הדעת שלא כל האנשים אותו דבר ולא כל דרך מתאימה לכולם בשמירה של חוקי המורשת.
מי שמכיר את עצמו כמתקשה אז נכון שישתמש בכלים האלה של החרדים כדי להמנע מחטא אם באמת הוא רוצה להיות שומר ברית...
oferst:
--- ציטוט של: 2shpatz על דצמבר 02, 2008, 20:00:08 ---ובקשר לתורה שבעל פה אני אומר את זה שוב היום אי אפשר לדעת שכל מה שכתוב במשנה ובמיוחד בגמרא הוא נכון,
החליטו לכתוב את התורה שבעל-פה כי היא התחילה להישכח ודעות מנוגדות החלו לעלות...
ועד שיבוא המשיח לא נדע את נכונות ההלכות בוודאות אנחנו נוכל ללכת לפיהן אך לא לדעת ב100% שאנחנו עושים את הדבר הנכון.
--- סוף ציטוט ---
את המשנה והתלמוד כל ישראל קיבלו עליהם ואתה לא יכול להיות יוצא דופן, אכן היו דברים שהיו מחלוקות לגבי המשמעות וההלכות אבל בסופו של דבר ברוב המקרים הגיעו לכלל הכרעה בנושא והלכה נפסקה ועל פיה אתה חייב ללכת כי הקב"ה נתן לחכמי ישראל את הכוח לתקן תקנות.
מלבד זאת בנושא זרע לבטלה אין על זה שום מחלוקת במשנה או בגמרא, זה עוון חמור.
carmit3levi:
אין לי בעיה עם זה
אני לא יודעת את הגמרא או התלמוד
אני יודעת רק תורה
אם המתקני תקנות באמת חכמים כמו שאתה אומר לא יכולים להרשות לעצמם להתעלם מהכתובים או מטענות שמועלות כאן
ואפילו ידאגו לתקן תקנות באם יראו שזה אמת.
oferst:
יראו שמה אמת? אני לא הבנתי את תוכן ההודעה שלך.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה