יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

פגם-הברית ושמירת-העיינים

<< < (8/17) > >>

IRON_MAN:
בס"ד

שמעתי שאומרים שאדם שפוגם-בברית אז כל המצוות שלו הולכות לסטרא-אחרא,האם זה נכון?
איתן פשוט שמעתי מה הפגם הזה גורם וזה פגם קשה-ביותר(פגם כל התורה כולה). אז איך אפשר שלא להיות טרוד ודרוך מהיצר-הרע של העריות אחרי שרואים את חומרת הנזק הרוחני-והגשמי של זה הפגם?

אֵיתָן:

--- ציטוט של: רן הכהניסט על נובמבר 18, 2008, 14:11:52 ---בס"ד

שמעתי שאומרים שאדם שפוגם-בברית אז כל המצוות שלו הולכות לסטרא-אחרא,האם זה נכון?
איתן פשוט שמעתי מה הפגם הזה גורם וזה פגם קשה-ביותר(פגם כל התורה כולה). אז איך אפשר שלא להיות טרוד ודרוך מהיצר-הרע של העריות אחרי שרואים את חומרת הנזק הרוחני-והגשמי של זה הפגם?

--- סוף ציטוט ---
רן אתה אומר אמת אבל מצד שני שאתה מקיים מצוות.כל הטוב חוזר מהסטרא-אחרא.
כשיש נפילה לאדם כשהוא קם מהנפילה-העליה הרבה יותר טובה כי הוא הגיע ממקום ממש ירוד.
כמו שאמרתי מקודם נסה להתמקד וללמוד  דברים מעודדים כמו חסידות(אני ממליץ מאוד על כתביו של רבי נחמן ורבי נתן תלמידו) זה  לא שספרי מוסר הם לא טובים חס ושלום פשוט בספרי מוסר יש  התעוררות חזקה לעבודת ה' אבל כשיש פתאום נפילה אנחנו נזכרים מה היא חומרת הדין של אותו חטא שעשינו וכאן נכנס הייאוש,שוב הבעיה היא לא בספרי המוסר אלא בנו.
דוגמא טובה:העולם בצד אחד  מואר מהשמש ובאיזור אחר יש חושך  וכל הזמן זה משתנה-ככה גם אנחנו בני האדם יש לנו נפילות וירידות וזה טבעי ואין שום טעם להיכנס  לפאניקה.
הקב"ה לפעמים בכוונה מביא  לנו  דברים "רעים" כדי שנעריך את הטוב ושהבחירה חופשית שלנו תהיה מאוזנת אחרת אם היה  לנו רק טוב ולא "רע" הבחירה שלנו הייתה מתבטלת.
רק בזמן שאנחנו במצב של חושך לא לתת לייאוש להתשלט עלינו כי כשיש לנו ייאוש הימים המוארים לא נראה כי הייאוש  חוסם גם את הטוב שאמור  להגיע אלינו.

IRON_MAN:
בס"ד

איתן אני הוצאתי זרע-לבטלה לצערי מגיל 14 עד גיל 20 יום יום רצוף :'( ובגלל זה יש לי הרהורי-כפירה רחמנא-ליצלן במציאותו של ה' ובילבולים חזקים באמונה ופחדים(רק שתבין איזה עבירה חמורה זאת).
אומרים שזאת עבירה שאין עליה מחילה,ורשום גם שזה עבירה שמטמאת יותר מכל העברות ואנשים לא מודעים לחומרתה.

ועדיין יש לי יצר-הרע חזק-ביותר להסתכל ביופי של נשים חחח :::D

2shpatz:
ברור שאנשים לא יהיו מודעים לחומרתה, אחרי הכל איסור זה מוזכר בתורה רק בצורת רמז
וגם הרמז הזה בספק אם הוא מדבר על הוצאת זרע לבטלה או אי ציוט לדיברי ה'

IRON_MAN:
בס"ד

איתן זאת עבירה שמרחיקה מה'  ואומרים שמי שמוציא זרע לבטלע נקרא:שוחטי-הילדים" וכאילו הביא בניו לעבודה-זרה.
העיקר שאני שומר שנה-וחצי כבר אות ברית-קודש :dance: רק מפריע לי העניין של שמירת-העיינים והמחשבה(זה מתיש ומדכא).

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה