יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
פגם-הברית ושמירת-העיינים
IRON_MAN:
בס"ד
זה נקרא פגם כל-התורה כולה,ככה שמעתי. זאת עבירה שהנזק שלה הוא בלתי-הפיך והיא הורסת עולמות עליונים ותחתונים.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: רן הכהניסט על נובמבר 18, 2008, 09:39:58 ---בס"ד
זה נקרא פגם כל-התורה כולה,ככה שמעתי. זאת עבירה שהנזק שלה הוא בלתי-הפיך והיא הורסת עולמות עליונים ותחתונים.
--- סוף ציטוט ---
ר' נחמן מברסלב: "אם אתה מאמין שאפשר לקלקל תאמין שאפשר לתקן"
נכון שהמחשבה גרועה מהמעשה אבל מה עם הדברים הטובים שאתה עושה-אתה גם מתקן עולמות עליונים וכדומה...
רן דוד המלך אומר במזמור פו בתהילים:
--- ציטוט ---א תְּפִלָּה, לְדָוִד:
הַטֵּה-יְהוָה אָזְנְךָ עֲנֵנִי-- כִּי-עָנִי וְאֶבְיוֹן אָנִי.
ב שָׁמְרָה נַפְשִׁי, כִּי-חָסִיד אָנִי:
--- סוף ציטוט ---
בפסוק אחד דוד המלך אומר שהוא עני ואביון ופסוק אחרי הוא חסיד.
מצד אחד אנחנו עושים מעשים רעים וזה הכוונה של דוד המלך ומצד אנחנו גם חסידים שעושים מעשים טובים-אני לא זוכר מי המפרש שפירש את זה.
אין פה סתירה יש בנו יצר הרע והקב"ה שם בנו אותו ולא ציפה שנהיה צדיקים גמורים.
הבנתי שאתה בעל תשובה(גם אני) לפני שעשית תשובה לא חשבת על הדברים האלו ופתאום אתה כל כך מודאג מזה,מה קרה? (אי אפשר להיות צדיק כל כך מהר)
"הבא ליטהר - מסייעין לו, ואומרים לו - המתן" (מסכת יומא דף לח לט)
אתה רוצה להיות טהור-סבלנות לא הכל בא בהשג יד ויש לעבוד על זה-רק סבלנות ולא לתת לייאוש לשלוט עליך.
היצר הרע לא רוצה את החטאים שלך הוא רוצה את הייאוש שלך כי ע"י הייאוש הוא חס ושלום יוציא אותך מעבודת ה'.
ולעשות תשובה על חטא היא לא מסובכת.
לפני שהיית שומר תורה ומצוות עשית דברים לא טובים ועכשיו כדי להזדכך לוקח זמן-סבלנות אחי לכל מחלה לוקח זמן לעבור.
אם כל הדברים שאתה מזכיר -הכל אמת שבאמת יש חומרה שלחשוב מחשבות כאלו הם לא טובות אבל האם הקב"ה הביא לנו תורה רק לפחד מחומרת הדין ושלא יהיה בה רחמנות?
אם התורה מכניסה בי כל פעם פחד כמו שאתה מתאר אני לא מעוניין בתורה כזו-התורה והקב"ה בעלי רחמים אין סופיים -אין הכוונה שהקב"ה וותרן חס שולום אלא מוחל(יש הבדל גדול).
נסה להתמקד בטוב-מעט טוב מגרש את הרע.
נסה ללמוד פחות דבי תוכחה(אין שום בעיה בספרי האלו חס ושלום אין בהם שום פגם פשוט הבעיה היא באדם שבהתחלה הם מכניסים בו יראה והתעוררות לה' יתברך אבל לאחר שיש ירידה הוא נזכר בחומרת הדין ומתחיל להיכנס לפחדים ) ויותר דברים מעודדים-אני מאוד ממליץ לך לעיין בספריו של רבי נחמן ותלמדיו.
וללכת עם ציצית זה לא לקיים את כל המצוות?
להניח תפילין? לשמור שבת?
אין טעם לנסות יותר מדי להיות מושלם אלא אנחנו צריכים לשאוף לשלמות שלעולם לא נגיע אליה כי השלמות היא התכונה של הקב"ה והוא אין סוף.
נופלים וקמים...
האם הקב"ה סתם נקרא רחמן????
נכון שזה נורא לפגום בברית ואם פגמת זה אומר שצריך לעזוב את עבודת ה' ולהיכנס לייאוש אדרבה זה צריך לתת דירבון לעבוד את השם.
זה נראה כאילו לקיים מצוות זה דבר שמובן מאליו כיום-ממש לא ועוד בדור כזה ובמדינה ומשטר שיוצא נגד היהדות.
אֵיתָן:
*עוד משהו קטן שקצת קשור לנושא.
יש הבדל בין התעוררות לעבודת ה' להתחזקות בעבודת ה'.
התעוררות-מתעוררים זמנית ואח"כ חוזרים לתרדמה שוב עד ההתעוררות הבאה-ואם יש בנו ייאוש התעוררות לא תהיה באופק.
התחזקות-צריך להכניס אותה לתוך ההתעוררות לא ליפול לתרדמה לכן צריך להיזהר כיש התעוררות לעבודת ה' כי כשמתעוררים ולא מחזקים את ההתעוררות הנפילה למטה היא בדיוק כמו העליה למעלה.
IRON_MAN:
בס"ד
ברגע שאדם מוציא זרע-לבטלה הוא פגם בכל אבריו ובכל גידו והוא כל כולו פגום.
אדם שנגוע בברית ושטוף זימה כל הגוף שלו מועד לפורענות(מחלות,ייסורים) וגם זה מוביל לידי עניות.
והרמב"ם אומר שכל מי ששטוף בזימה ובעילה זקנה קופצת-עליו ושיער עינו וגבותיו נושרים,ריח רע נודף-מפיו,שיער בית-השחי ורגלו מתרבה,שיניו נושרות,וגופו כלה.
רשום שכל מי שנהנה מיופי של אשה כאילו בא-עליה.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: רן הכהניסט על נובמבר 18, 2008, 12:40:24 ---בס"ד
ברגע שאדם מוציא זרע-לבטלה הוא פגם בכל אבריו ובכל גידו והוא כל כולו פגום.
אדם שנגוע בברית ושטוף זימה כל הגוף שלו מועד לפורענות(מחלות,ייסורים) וגם זה מוביל לידי עניות.
והרמב"ם אומר שכל מי ששטוף בזימה ובעילה זקנה קופצת-עליו ושיער עינו וגבותיו נושרים,ריח רע נודף-מפיו,שיער בית-השחי ורגלו מתרבה,שיניו נושרות,וגופו כלה.
רשום שכל מי שנהנה מיופי של אשה כאילו בא-עליה.
--- סוף ציטוט ---
רן יש לך עליך ציצית? אם כן קיימת תרי"ג מצוות
אתה נמצא בארץ ישראל? תרי"ג מצוות
אתה מניח תפילין? תרי"ג מצוות
אתה שומר שבת? אין טעם אפילו לדבר על גדולתה של שמירת שבת
אתה אוכל אוכל כשר? מצווה בפני עצמה
אתה מתפלל?
אתה מברך על האוכל?
מה עם הדברים האלו חשבת עליהם ?
מה רע בזה?
בסדר אז אתה פוגם אבל מצד שני אתה עושה דברים טובים אם התורה אומרת שאין תשובה על חטא אני לא מעוניין בתורה כזו שרק מראה אכזריות.
אתה בייאוש והייאוש גורם לך לכל המחשבות הללו-תעשה צעד קטן להתעלם מהמחשבות ולחשוב על קדושה ולימוד תורה ותראה כמה טוב.
תבין רן שיש רצוי ויש מצוי.
אולי אני קצת "מגזים" אבל לומר כל יום ברוך שלא עשני גוי,לא מעודד אותך? :dance: :) O0
אתה קורא את ההודעות שרשמו לך?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה