יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

פגם-הברית ושמירת-העיינים

<< < (5/17) > >>

אֵיתָן:

--- ציטוט של: רן הכהניסט על נובמבר 05, 2008, 22:23:57 ---בס"ד

הרי חז"ל אמרו:"הרהורי עבירה קשים מעבירה" אז איך אתה אומר לי לא להיאבק במחשבות-העריות? הרי יש ספר "שמירת-המחשבה" ששם הוא רושם שאדם שטימא את עצמו בהרהורים של זימה-וניאוף אז הוא משחית ומקלקל את הנפש שלו ומה גם שמחשבה מובילה למעשה לא?

ואומרים שראשית שמירת-הברית מתחיל בשמירת-העיינים.

--- סוף ציטוט ---
בכלל לא סותר.
הכוונה שלי הייתה שאם תנסה להיאבק באותם מחשבות אתה לא תצליח להתגבר עליהם והפתרון הוא שמתלעמים-אין פה שום סתירה.
אתה לא יכול להאבק במחשבה שלך,אתה תראה ברגע שמתלעמים מהם זה כבר לא יפריע  לך ויותר טוב לעבוד את השם.
ברור שהמחשבה גרועה המעשה אבל מה זה יתן לך אם תלחם בה,אתה תגביר עוד יותר מחשבות במקום להתעסק במחשבות תשקיע את בראש בדברי קדושה.
נכון שהכל תלוי בעיניים אבל הבעיה היא לא בעיניים אלא בלב שלנו שחומד לאותם דברים,אם הלב שלך יהיה בסדר גם העיניים יהיו בסדר.
כל ספרי המוסר הם דברי אלוקים חיים אבל לפעמים הם גורמים לבן אדם לחטוא עוד יותר-חס ושלום שלא יבינו אותי לא נכון על ספרי מוסר ,ספרי מוסר הם דברי אלוקים חיים פשוט כשיש לאדם יותר  מדי פחד מעונש והוא מעיין בספרי מוסר זה יכול לגרום ממש הפוך ממה שהוא רוצה.
הבעיה היא לא בספרי המוסר חס ושלום אלא באדם עצמו.
פגם הברית ראשית מתחיל מפגם אמונה.

ואין שום סתירה,מה עדיף?  להתעסק במחשבות או להתעסק בלימוד תורה? 
כמו שאמרתי למחשבה יש כח עצום לטוב ולרע ,למה שלא תנסה לחשוב על דברים אחרים ופשוט תתעלם מהמחשבות כי גם היצר הרע הוא מלאך ה' ואתם לא יכול לנצח את היצר הרע.

אני לא אמרתי להתעלם מיראת העונש אלא פשוט להשקיע בדברים אחרים ודווקא ע"י אותם דברים החששות שלך ירדו.

2shpatz:
שוב אני שואל חטאי עריות זה לא רק בין קרובי משפחה?

משה לוי:
 :o ואו הלואי שאני היתי מחזיק שנה וחצי,אבל אצלי הכל מקולקל והרוס בקטע הזה,מישהו יכול להסביר לי איך באמת מתגברים על זה,ומה עושים אם יש קרי לילה? כי ברור שאי אפשר להחזיק מעמד מבלי שבכלל יהיה קרי,והאם צריך להתרחק גם מלשמוע זמרות ,נשים שרות וכד'? ומה עושים בקיץ שאז אתה רק יוצא מהבית וכבר אתה רואה את כל המראות החשופים והלא צנועים
 ואל תגידו לי להתעסק בתורה רוב הזמן" כי זה לא נראה לי הפתרון האמיתי :o

2shpatz:
קרי לילה זה רק טומאה... מתרחצים וזהו זה לא נורא, גם ככה אנחנו טמאי מת אז זה לא יוסיף הרבה.

בקשר ללשמוע זמרות זו עוד החמרה שבסיסה היא אינה אסורה (לדעתי)

ובקשר לשאר המחשבות, אם הייתי רב הייתי אומר לך למצוא שידוך, אבל אני לא, לא שזה יזיק אבל ישנם עוד שיטות.
ובשביל להעסיק את עצמך יש מספיק דברים אחרים כמו ללכת לעבודה במשרה מלאה, למצוא תחביב.
ואני מחזק את דברי איתן אם נילחם בזה זה רק יתפח כי אחרי הכל להילחם זה להמשיך לחשוב על זה, ומה זה להילחם? לומר לעצמך בראש:
"די די די"? צריך להכניס משהו אחר במקום...

יש לחפש מטרה עיקרית לחיים ומטרות נוספות שיתמכו במטרה העיקרית, לאחד זה יכול להיות לימוד תורה לאחר קרירה הקמת משפחה או מסעות וכו'
ואם מגיעות מחשבות לא רצויות יש להתעלם ולחשוב במקום על מה עשיתי היום בשביל לקדם את המטרה שלי.

IRON_MAN:
בס"ד

מישהו?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה