יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
פגם-הברית ושמירת-העיינים
IRON_MAN:
בס"ד
לאף-אחד אין עצה/טכניקה/שיטה כדי להתגבר על היצר-הרע של העריות והזימה?
oferst:
איפה הבעיה שלך בשמירת הברית נמצאת?ברחוב?באינטרנט?
IRON_MAN:
בס"ד
ברוך-ה' אני שומר את הברית כבר שנה-וחצי,הבעיה שלי היא ברחוב וגם יש לי יצר חזק להסתכל ביופי של נשים.
וגם שאני לבד בבית פתאום נכנס בי הרגשה שלפגום-בברית זה מותר וזה לא כזה עבירה חמורה(למרות שאני-יודע שזאת עצת-היצר) זאת הרגשה כל-כך מוחשית.
וגם קשה לי בשמירת-המחשבה.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: רן הכהניסט על נובמבר 05, 2008, 20:14:24 ---בס"ד
לאף-אחד אין עצה/טכניקה/שיטה כדי להתגבר על היצר-הרע של העריות והזימה?
--- סוף ציטוט ---
רן אל תנסה להילחם במחשבות שלך,אם אתה מנסה להגיב למחשבה לא מוסרית תבוא אליך מחשבה הרבה יותר חזקה לא מוסרית.
למחשבה יש כח עצום לטוב ולרע.
הפיתרון וזו עצה פשוטה היא להתעלם מהמחשבות ולשים את הראש בנושאים אחרים כמו בקדושה ולא לנסות לריב עם המחשבות.אנחנו בדור כזה וקב"ה לא שם לנו מבחנים שאנחנו לא יכולים לעמוד.
שמעתי מאיזה רב שאני מאוד אוהב-שמו הוא הרב ישראל בזאנסון.
הוא אמר שכל מה שיש בבעולם ניתן למצוא שם את מידותיו של הקב"ה והוא נתן דוגמא למכשיר ג'י פי אס (מכשיר ניווט).
כל פעם שהוא יראה לך דרך ותלך לדרך שהוא לא נתן לך הוא תמיד יתן לך דרך חדשה ולא יאמר לך לחזור אחרוה לא משנה מה כך גם הקב"ה שהוא רחמן כל פעם שאתה עושה משהו לא טוב תמיד הוא יתן לך דרך חדשה ברור שיש גבול ולא להגיע למצב של "אחטא ואשוב".
היצר הרע לא מעוניין בחטאים שלך אלא לבדיוק למצב שאתה נמצא בו עכשיו ,הוא רוצה את היאוש שלך כי ע"י היאוש אתה תפסיק ללכת בדרכי ה'.
דווקא בקדושה מגיעים אלינו כל המחשבות הלא רצויות זה רק מראה שיש הרבה אמת בקדושה ועל אמת צריך להילחם ולעבור ייסורים,מי שמקבל את האמת בלי קשיים זו לא אמת אלא אמת מדומה.
IRON_MAN:
בס"ד
הרי חז"ל אמרו:"הרהורי עבירה קשים מעבירה" אז איך אתה אומר לי לא להיאבק במחשבות-העריות? הרי יש ספר "שמירת-המחשבה" ששם הוא רושם שאדם שטימא את עצמו בהרהורים של זימה-וניאוף אז הוא משחית ומקלקל את הנפש שלו ומה גם שמחשבה מובילה למעשה לא?
ואומרים שראשית שמירת-הברית מתחיל בשמירת-העיינים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה