יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

בריאת העולם.

<< < (5/9) > >>

א.ק:

--- ציטוט של: hebraic על אוקטובר 26, 2008, 00:37:28 ---א.ק- אין ראייה לקיום אלוקים ? זה תלוי את מי אתה שואל

בוא ניקח כמה עובדות , ונראה אם יש ראיה או אין

האם כרגע קיים משהו ? ... התשובה היא כן

אם כרגע קיים משהו יכול להיות שבשלב מסוים לא היה קיים כלום ? ... התשובה היא כמובן שלא , אם לא היה קיים כלום בכל איזה שהיא נקודה של זמן, המשמעות היא , שהיה אשכרה כלום , כלום לעולם לא היה הופך למשהו , אלא תמיד היה נשאר כך , הדבר משול לערך המספרי אפס, לא משנה כמה תכפיל אפס , תמיד ישאר אפס , אותו עיקרון עם כלום, לא משנה כמה פעמים תכפיל כלום אם כלום, זה אף פעם לא יהפוך ל"משהו"

אז אם כרגע קיים משהו , המשמעות היא , שתמיד היה משהו, השאלה היא , "מה"?

בשביל שהקיום כפי שאנחנו מכירים אותו יתקיים , חייב שהיה משהו תמיד (כי לא יכול להיות שהיה כלום) ,חייב שמשהו תמיד היה (ומכורח זה גם תמיד יהיה ) , דבר שתמיד היה ותמיד יהיה , בהכרח הוא בלתי מוגבל  , ואם כך בהכרח הוא כל יכול

אז דבר כל יכול הוא בהכרח מה שאנחנו קוראים לו אלוקים, ואם דבר כזה חייב להתקיים כדי שלא היה מצב שבו היה "כלום" , הוא זה שברא את כל השאר

אז כן , יש ראייה לאלוקים, על ידי הגיון פשוט , שאתה כנראה לא רוצה להפעיל

--- סוף ציטוט ---

לפי הראייה התורנית, היקום נוצר "יש מאין" - כלומר, בהתחלה לא היה כלום ואז אלוהים יצר וכו' וכו'. יש הוכחה פיזית טובה מאוד לשלילת קיומו של היקום כדבר בלתי מוגבל, זה נקרא הפרדוקס של מה-שמו, וזה לא באמת משמעותי, כי עצם הראִייה שהיקום נוצר בנקודת זמן ספציפית היא דווקא הנקודה שאינה שוללת את קיום אלוהים - לעומת ראייה בלתי מוגבלת שדווקא כן שוללת (אם הכל נצחי, אז אלוהים הוא שווה ערך ליקום).

ובכל מקרה, ההוכחה הלוגית שנתת לא תופסת, כי היא לוקה בפגם משמעותי: היא לא מדברת על אלוהים במישרין, היא יכולה לדבר על כל דבר.

"אלוהים קיים כי אלוהים קיים".

--- ציטוט של: arabhater על אוקטובר 24, 2008, 12:06:55 ---התחלת היקום בנקודה בודדת ("המפץ הגדול") היא תיאוריה ש - בניגוד לתיאוריה האריסטוטלית, שהייתה התיאוריה הרווחת עד המאה ה-20 - היא תיאוריה שמדגישה את היווצרות היקום יש מאין, ולפיכך, מתוך פרדיגמה מסויימת, יכולה לשמש איזשהו אישוש לקיומו של אלוהים. בכל מקרה, יש ראיות הן לגילו של היקום והן לגילו של כדה"א, ועד כה אין שום ראייה לקיומו של אלוהים.
לא רק שא.ק הוא כופר שמאלני נאצי אנטישמי ומי יודע אולי גם מוסלמי וערבי הוא גם  מנסה להחזיר פה בשאלה ממש בפורום של הרעיון היהודי וההלכה אז  אם יש פה מנהלים אז בדיוק על החזרה בשאלה שזה דבר שנוגד את רצונו של הקב"ה- צריך להעיף את א.ק לכל הרוחות בfxp ובלה פמיליה ובעוד פורומים אחרים זה לא היה עובר בשתיקה מסתבר שכאן כן חבל מאוד!!!!!!!!!!
רק חסכו מכם אל תתחילו עכשיו לחפור לי על חופש דת וחופש ביטוי!!!!!!!!!!!!!! >:( >:( >:( >:( >:( >:(

--- סוף ציטוט ---

וכמו שאמרתי כבר, תיאוריית המפץ הגדול היא תיאוריה שכן לוקחת בחשבון קיום אלוהים. בכל מקרה, אני באופן אישי מאמין שאם אין הוכחה - ואין - אז ההנחה הבסיסית צריכה להיות שגם אין קיום; אם מה שעושה לך טוב זה לקום בבוקר ולהודות לישות שיצרה אותך, שיהיה לך לבריאות.

אני לא מנסה להחזיר בשאלה אף אחד (למרות שזה היה יכול להיות קל) כי אין לי אינטרס כזה, משום מקום... עצם העובדה שאתה רואה אותי כמחזיר בשאלה מחמיאה לי, אבל בטעות יסודה. שוב - זה מה שעושה לך טוב? רק בריאות.

--- ציטוט של: idani18 על אוקטובר 24, 2008, 04:23:48 ---תודה רבה על התשובה התאורטית חסרת הבסיס. {אני לא ציני תודה שהגבת}

הייתי רוצה תשובה אמיתית בבקשה שלא מבוססת על תאוריות .

{תשובה מהתורה}

--- סוף ציטוט ---

רק אותי זה משעשע שפיזיקה זה "חסר ביסוס" ואילו התורה זו "תשובה אמיתית שלא מבוססת על תיאוריות"???

התשובה ה"תיאורטית וחסרת הביסוס" שלי היא הבסיס לקוסמולוגיה המודרנית, וזכתה לאישוש משלושה כיוונים שונים שאינם תלויים האחד בשני - וכמו שאמרתי, קיום אלוהים לא הוכח מעולם (כי קצת קשה להוכיח שמשהו דמיוני לחלוטין קיים).

2shpatz:
אתם צריכים לראות את א.ק.מ. כמו שאתם מסתכלים על כל הסרטים השמאלנים... הוא רק מחזק את האמונה בפורום
ולא מחזיר בשאלה חס וחלילה, הוא רק מאמן אותנו באיך לענות לשאלות שנשאלות בשביל להקשות על האמונה שלנו.
אחרי הכל כמו שאנחנו מביאים דברים חדשים המוכיחים את קיום האל גם בצד האתיאיסטי ממציאים דברים שיסתרו את קיומו,
וצריך להישאר מעודכנים. דוג' לא ממזמן הדרך לסתור את האבולוציה הייתה להביא איברים בגוף שאין כל סיכוי
שהיו נוצרים ע"י "הברירה הטיבעית" לא הרבה זמן אחרי קמו קבוצות שהמטרה שלהם הייתה להראות
שדווקא כן תיתכן אפשרות כזאת, (אני לא יודע אם הם הצליחו להמציא לכל האיברים רעיון)

מה שבטוח חייבים להישאר מעודכנים... וצריך רובוטים כמו א.ק.מ.
הוא חושב שקל להחזיר בשאלה... חחח... שימשיך לחשוב.

אז יש לי כמה שאלות לך (מקווה שתעזור לי להתעדכן...)
1. למה כל היצורים החיים כל כך סמטריים מבחוץ אך לא מבפנים? לא היינו יכולים לשרוד יותר טוב עם שני לבבות
    שני כבדים וכו' איפה האבולוציה כשצריך אותה? (אני מסכים שיש אבולוציה, רק פחות עם כל הקטע של האדם מהקוף, אתה בטח מבין...)

2. איך זה שדווקא היצור הכי יפה אם אפשר לומר הוא דווקא בעל האינטילגנציה, בן האדם שנברא בצלם האל... למה לא ג'ירפה?

3. למה אנחנו לא רואים שום שלב ביניים של קוף אדם כולם נכחדו? דווקא הקופים והשלב הסופי של האדם שרדו?
   למה לא שרד גם איזה שלב ביניים אחרי הכל לפי דעתך לא היה קוף ופוף נולד לו כמה בני אדם...
   היה צריך לשרוד משהו מה הברירה הטבעית החליטה שלא הלך לה
וצריך מהר מהר להגיע לשלב הסופי של האדם כי שאר הזנים האחרים לא ישרדו?

יש לי עוד כמה שאלות שעלו לי אבל פעם אחרת ובקשר ל:
"הראִייה שהיקום נוצר בנקודת זמן ספציפית היא דווקא הנקודה שאינה שוללת את קיום אלוהים - לעומת ראייה בלתי מוגבלת שדווקא כן שוללת (אם הכל נצחי, אז אלוהים הוא שווה ערך ליקום)."

גם הראייה הבילתי מוגבלת לא שוללת את קיום האל יש מלא תשובות שיכולים להביא לפניך ואני כבר נתתי את הדוגמא שלי
נבראנו מוגבלים מדי חושבים שלכל דבר יש התחלה וסוף או מה שאנחנו רואים זה מה שקיים אבל יש דברים שאתה אפילו לא יכול לדמיין שקיימים
ואני לא מדבר רק על נצחיות, קשה לי להסביר את זה אבל דוגמא נחמדה: אנחנו מכירים את כל הצבעים שקיימים אבל יש מצב שבעולם אחר במקום אחר
יש צבע אחר שאף פעם לא ראינו וזה תופס עוד להמון דברים פעולות תכונות צורות וכו' אנחנו מוגבלים בידעותינו!!!!

נ.ב.
גם אתה!

א.ק:
1. אפשר למצוא סימטריה בהכל אם זה מה שמחפשים, כנ"ל לגבי א-סימטריה, ובכל מקרה, מה לזה ולאלוהים?
2. היופי הוא בעיניי המתבונן, ושוב, מה הקשר לזה ולאינטליגנציה? חסרים לך מכוערים חכמים, או כוסיות מפגרות? חוץ מזה, דווקא את היופי אפשר לשייך למניע אבולוציוני (הרצון להזדווגות ולרבייה) ולא למניע אלוהי (כי אלוהים לא צריך יופי חיצוני, הוא רואה לב וכליות, לא?)
3. כנראה שהשלב הזה נכחד, כמו מיליוני פריטים אחרים. ואגב, יש הוכחות לכך שהמין האנושי היה בנוי בצורה שונה פעם מבחינה פיזית (האדם הניאנדרטאלי וכו'). אבל שוב, אין לזה שום קשר לאלוהים, רק בתוך הראש שלך.

זה שאנחנו מוגבלים, זה נכון ומדוייק; אבל עצם זה שאנחנו מוגבלים לא מרמז ולא כהוא זה על קיומו של משהו בלתי מוגבל... להיפך, אם כבר.

האמונה שלך היא לא זו שעומדת למבחן כרגע, הרציונל שלך כן. לפי הרציונל, אין שום דבר שמוכיח את קיומו של אלוהים - ולכן ההנחה הבסיסית, לפי תער אוקהם, היא שאלוהים לא קיים. אם אתה מאמין שאלוהים קיים, בבקשה, שיבושם לך.

InFecT[0]r:
א.ק אל תתעלם, בבקשה תצפה בסרט הזה

2shpatz:

--- ציטוט של: א.ק על אוקטובר 27, 2008, 00:53:19 ---1. אפשר למצוא סימטריה בהכל אם זה מה שמחפשים, כנ"ל לגבי א-סימטריה, ובכל מקרה, מה לזה ולאלוהים?
2. היופי הוא בעיניי המתבונן, ושוב, מה הקשר לזה ולאינטליגנציה? חסרים לך מכוערים חכמים, או כוסיות מפגרות? חוץ מזה, דווקא את היופי אפשר לשייך למניע אבולוציוני (הרצון להזדווגות ולרבייה) ולא למניע אלוהי (כי אלוהים לא צריך יופי חיצוני, הוא רואה לב וכליות, לא?)
3. כנראה שהשלב הזה נכחד, כמו מיליוני פריטים אחרים. ואגב, יש הוכחות לכך שהמין האנושי היה בנוי בצורה שונה פעם מבחינה פיזית (האדם הניאנדרטאלי וכו'). אבל שוב, אין לזה שום קשר לאלוהים, רק בתוך הראש שלך.

זה שאנחנו מוגבלים, זה נכון ומדוייק; אבל עצם זה שאנחנו מוגבלים לא מרמז ולא כהוא זה על קיומו של משהו בלתי מוגבל... להיפך, אם כבר.

האמונה שלך היא לא זו שעומדת למבחן כרגע, הרציונל שלך כן. לפי הרציונל, אין שום דבר שמוכיח את קיומו של אלוהים - ולכן ההנחה הבסיסית, לפי תער אוקהם, היא שאלוהים לא קיים. אם אתה מאמין שאלוהים קיים, בבקשה, שיבושם לך.

--- סוף ציטוט ---

1. האבולוציה הייתה יכולה להביא אותנו לרמה סמטרית כזאת? לא! יש כאן כח עליון! (אני אישית לא א-סימטרי)

2. אני מדבר על המין האנושי בכלליותו כמה שיהיו מכוערים או מפגרות זה עדיין יהיה יותר טוב משאר החיות ומה אתה מנסה לומר
    שאם לא הינו יפים לא היינו מתרבים, זה בדיוק ההיפך ממה שאמרת להתרבות אין צורך ביופי...
ואנחנו בני האדם ה"מאסטרפיס" של האל אנחנו אמורים להראות טוב יותר מכל שאר החיות.

3. אתה אמרת שהשלב הזה נכחד היו כל כך הרבה שלבים בין האדם לקוף (לפי דעות מסויימות) וכולם נכחדו אחרי הכל, כל מליוני שנים יש שינוי קטן לא?

ודי, עם מבחנים סיימתי לעכשיו, לא ממזמן עשיתי פסיכומטרי, לא האמונה שלי או הרציונל שלי עומדים למבחן
כמו שאתה רואה שדעותיך ודעות המדענים שלך כל כך הגיוניים כך אני רואה שדעותי הגיוניות וכמו שאתה אומר שהכל בראש שלי
זה תופס גם לגבייך.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה