כתב נושא: שאלה לחיים בן פסח ולשאר חברי הפורום  (נקרא 2293 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק לירן

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
שאלה לחיים בן פסח ולשאר חברי הפורום
« ב- : אוקטובר 22, 2008, 19:02:29 »
קיבלתי לחופש סוכות לעשות עבודה והייתה שם שאלה שאני צריך שתעזרו לי כי אני לא יודע איך לנסך אותה.
השאלה: כיום שומעים קולות אשר קוראים לשנות את הדגל, סמל וההמנון של המדינה על מנת שיתאימו לכל האזרחים, האם אתה תומך בשינוי או מתנגד לו, נמק תשובתך.

אני כמובן מתנגד באופן חמור תנסו לרשום לי שאני יגיש את זה בעבודה שלי, תודה.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2008, 19:51:08 על ידי לירן רז »

מנותק לירן

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #1 ב- : אוקטובר 22, 2008, 20:35:04 »
מישו יכול לעזור לי אני צריך עוד להדפיס את זה היום ולהגיש את זה מחר בבוקר.. תודה וסליחה על ההודעות הרצופות

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #2 ב- : אוקטובר 22, 2008, 20:39:53 »
שלום אחי

מקווה שהנימוקים האלו יעזרו לך לנסח תשובה :

" כיום שומעים קולות אשר קוראים לשנות את הדגל, סמל וההמנון של המדינה על מנת שיתאימו לכל האזרחים, האם אתה תומך בשינוי או מתנגד לו, נמק תשובתך."

האם באמת ראוי לשנות את הדגל הסמל וההמנון של המדינה כדי שיתאים לכל האזרחים ?

התשובה היא , כמובן שלא
סעיף ראשון - המחלוקת האמיתית בבקשה לשנות את הדגל הסמל וההמנון :
אם היינו רוצים לשנות את הדגל , הסמל וההמנון ,של המדינה , בעצם היינו קובעים בזאת , כי אנחנו משנים את כל אופי המדינה , לא עוד מדינת היהודים , כי אם מדינת כל אזרחיה ... אז זו השאלה האמיתית כאן , האם עלינו לשנות את אופי המדינה ? שהרי אותם "אזרחים" כביכול שמבקשים את אותו שינוי , בסך הכל זה רק חלק מהבקשה שלהם, הבקשה האמיתית שלהם , היא שישנו את אופי המדינה , כדי שהמדינה לא תהיה יהודית יותר, אלא מדינת כל אזרחיה

אז השאלה שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו היא , לא האם אנחנו מוכנים לשנות את הדגל , את ההמנון , ואת הסמל , אלא האם אנחנו מוכנים שהמדינה היחידה בעולם שהיא מדינת היהודים, תהפוך למדינת כל אזרחיה , והיהודים במהלך זה יאבדו את המדינה היחידה היהודית שיש להם ,שכל כך הרבה נהרגו כדי שהיא תבנה וכדי שיהודים לא יחיו עוד כעם נרדף ושנוא בין הגוים ,אלא יחזרו למולדתם הלאומית ההיסטורית ,ויהיה להם מדינה משלהם עם צבא משלהם , שלעולם לא עוד יוכלו הגוים לנסות להשמידנו כשאנחנו מפוזרים בינהם וחסרי הגנה בגלות הארורה

סעיף שני :
יש גם אמנם קולות דתיים שמבקשים שההמנון ישונה להמנון דתי יותר ,אך רצונם אינו אותו רצון , הם רק רוצים לחדד את המסר שכבר מופיע בהמנון של מדינה יהודית , רק רוצים יותר יהדות בהמנון ,וזו אכן בקשה ליגיטימית שצריכה להשקל ,כי האינטרס בה הוא לא סתם להחליף את ההמנון , אלא להפוך אותו ליותר יהודי

אך ראוי לומר , ההמנון הזה , הוא לא סתם שיר, כשהלוחמים של הלח"י והאצ"ל הקימו את המדינה , בעת מלחמתם חסרת הפשרות נגד האויב הערבי והבריטי שניסו לדכא את השאיפות הלאומיות\דתיות היהודיות ... הם היו שרים את השיר הזה .... בעת מעצרים , בעת הפגנות , בשעות הכי חשוכות של עמינו בתקופה המודרנית .... ההמנון הזה היה בפה הלוחמים ... עצם זה שדווקא המנון זה נבחר , זה גם כבוד לאותם יהודים שמסרו נפש בתהליך הקמת הבית הלאומי היהודי בארצנו ... ובזכות מסירות נפשם , ללא ספק, השם יתברך עזר לנו במשימה שלכל הדעות הייתה חסרת כל סיכוי ... והיום יש לנו מדינה

בקשר לדגל , אמנם הציונים החילונים בחרו בדגל זה כדי למשוך את רוב העם הדתי על ידי צבעי הטלית ... אך לפי דעתי הדגל הזה מסמל בעיני כל העולם את השאיפה האמיתית , ארץ יהודית בין הפרת לנילוס (שתי קוים כחולים עם מגן דויד באמצע ...חח)

לכן , הדגל הזה מאד יפה בעיני , אפילו אם זה לא הייתה הכוונה המקורית של יוצריו(ואולי דווקא כן ? מי יודע )

והסמל (המנורה אני מניח ,כן ?)  בא לסמל את השאיפה והתקווה היהודית שיום אחד שוב יבנה המקדש (המנורה הייתה כלי שהיה משומש במקדש )

לכן (חוץ מהמקרה הבודד שבו רוצים לשנות את ההמנון ליותר יהודי ,שזה דווקא ליגיטמי) , כל מי שמתנגד לסמלים האלה , הוא באמת מתנגד לעצם קיומה של מדינה יהודית!!!!
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק לירן

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : אוקטובר 22, 2008, 20:51:16 »
תודה רבה רבה אחי זה מאוד יפה ורשמתי הכל עם עוד כמה דברים שהוספתי במילים שלי.
תודה רבה!
הייתי שמח אם אתה או מישו אחר יעזור לי בשאלה נוספת:
מדינת ישראל- מדינת העם היהודי. מדוע ולמה?
הבא צביון תרבותי היסטורי של מדינת ישראל נמק ובסס את תשובתך.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2008, 21:03:05 על ידי לירן רז »

מנותק מנורה

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • ואהבת לרעך כמוך (אלא אם כן הוא טרוריסט ערבי)...
« להגיב #4 ב- : אוקטובר 22, 2008, 21:46:20 »
תודה רבה רבה אחי זה מאוד יפה ורשמתי הכל עם עוד כמה דברים שהוספתי במילים שלי.
תודה רבה!
הייתי שמח אם אתה או מישו אחר יעזור לי בשאלה נוספת:
מדינת ישראל- מדינת העם היהודי. מדוע ולמה?

שלום וברכה לירן רז....הרשה לי לעזור לך בשאלה הנ"ל:

השאלה שלך: מדינת ישראל- מדינת העם היהודי. מדוע ולמה?

תשובה: מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי ממספר סיבות:

א': בברית בין הבתרים הבטיח הקב"ה לאברהם אבינו ארץ שגודלה מנהר הנילוס ועד הנהר הגדול 'פרת'.."

ב': היהודים היו צריכים בית לאחר שחזרו משואה אכזרית ומלאה אנטישמיות והיהודים היו זקוקים לבית שבו יהיו יכולים להתגונן, להרגיש בטוחים ולשגשג בלי להרגיש
תלויים בגויים או לא בטוחים....

ג': ארץ ישראל היא הבית של העם היהודי מכיוון שבמהלך ההסטוריה עמים אחרים גירשו את היהודים לגלות מהארץ שלהם במשך 2,000 שנים, ירושלים עברה בין העמים
85 פעמים.. ועם ישראל תמיד היה ותמיד יהיה העם שאמור ומוכרח להחזיק את ירושלים ולשמור עליה.... וליהודים יש את הזכות לחזור אל ביתם ולהישאר שם ( לשם שינוי P=)....

ד': אדמת ישראל היא בית האלוקים של היהודים ולכן ישראל היא מדינה יהודית...

וזו התשובה לשאלה השנייה שלך: "בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי.

לאחר שהוגלה העם מארצו בכוח הזרוע שמר לה אמונים בכל ארצות פזוריו, ולא חדל מתפילה ומתקוה לשוב לארצו ולחדש בתוכה את חירותו המדינית.

מתוך קשר היסטורי ומסורתי זה חתרו היהודים בכל דור לשוב ולהאחז במולדתם העתיקה; ובדורות האחרונים שבו לארצם בהמונים, וחלוצים, מעפילים ומגינים הפריחו נשמות, החיו שפתם העברית, בנו כפרים וערים, והקימו ישוב גדל והולך השליט על משקו ותרבותו, שוחר שלום ומגן על עצמו, מביא ברכת הקידמה לכל תושבי הארץ ונושא נפשו לעצמאות ממלכתית....."

זה ציטוט ממגילת העצמאות...תוכל למצוא אותו (כאן: http://www.knesset.gov.il/docs/heb/megilat.htm) אם ברצונך, אתה יכול להוסיף ציטוטים...

בכל מקרה, אני מקווה שעזרתי לך.... O0 O0 בהצלחה!
« עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2008, 21:47:31 על ידי מנורה »

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #5 ב- : אוקטובר 22, 2008, 22:26:06 »
התשובה של מנורה אחלה

"מדינת ישראל- מדינת העם היהודי. מדוע ולמה?"

1.כמו שמנורה הסביר למעלה , הקב"ה בחר בצדיק אברהם וצאצאיו והנחיל להם ארץ מיוחדת להם שבה :
א. הקב"ה ציוה אותנו "ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש "(שמות יט:ו ) , הקב"ה ציוה לנו להקים בארץ המיוחדת שהנחיל אותנו , חברה קדושה , ממלכה קדושה , עם טהור ומוסרי , שיהיה חי כ"עם לבדד ישכון ובגוים לא יתחשב" (במדבר כג:ט), עם שמופרד ומובדל מהגוים והתרבויות הנפסדות שהם אימצו להם , וכך לא יכול להיות מושפע מהם ,ורעיונותיהם לא יתערבבו ברעיונות של התורה הקדושה ועל ידי כך יסלפו ויעוותו את הכוונות הטהורות בה ...ועל ידי הקמת חברה קדושה כזאת , הגוים יראו דוגמא למהות העולם, עולם שכולו קדוש ,מוסרי , וטהור רעיונית , כי שואב את רעיונותיו מהאמת התורנית האלוקית , וזו הכוונה של להיות "אור לגוים" , הכוונה האמיתית , בזה היהודים הם באמת אור לגויים ,בזה שהם נותנים דוגמא אישית של חברה מוסרית וקדושה למופת , ממלכת עבודת השם(כהנים ) ועם קדוש (שדבק בחוקי התורה ולא סר מהם ימין ושמאל )

ב. הקב"ה ידע שעם ישראל חייב להיות בארץ משלו כדי שהתורה שהוא נותן להם ,לא תתעוות ותסולף על ידי אימוץ רעיונות של הגוים , שאילו ישראל לא היו גרים לבד בארץ מיוחדת להם ולתרבותם  , והיו חלילה מלכתחילה גרים בין שאר הגוים ,היו עלולים לאמץ , מהסיבה הפשוטה ... כי אם יהודי היה חי לצד רוב של גוים , שיש להם תרבות שונה ,וחוקים שונים, והחוקים האלה היו חלק מהיום יום שלו , הוא בהכרח חלילה באיזה שלב היה מתחיל לחבב חלק מהחוקים, או מנסה להתאים את התורה ,כאילו שתתאים לאותם רעיונות של הגוים, וכך התורה הייתה מתעוותת ולא נשארת טהורה כפי שהיא ניתנה , לכן כשהקב"ה הוציאנו ממצרים, הוא לא אמר לנו ללכת לכל מקום שנחפוץ ונשמור על התורה שם , אלא מלכתחילה הפריד והבדיל אותנו משאר הגוים ,בארץ מיוחדת לנו,שבה נוכל להחזיק בתרבותינו וברעיונות הקדושים שלה , ללא שום השפעה זרה , אלא נקייה וטהורה , והרי אם המטרה שלנו היא להיות אור לגוים , הכיצד יהיה אפשרי שהם יהיו אור לנו ?(שאנחנו נהיה מושפעים מהם חס וחלילה) , ההפך ,אנחנו אמורים להיות האור להם, אנחנו אמורים להראות להם דוגמא לחברה קדושה , לא הם לנו .

"הבא צביון תרבותי היסטורי של מדינת ישראל נמק ובסס את תשובתך."
עם ישראל השפיע על העולם בכל כך הרבה דרכים שרוב העולם אפילו לא מודע להם שזה מקומם

מאפיין(צביון) תרבותי היסטורי  כזה למשל, מאד חשוב , הוא השפה העברית

האלף בית העברי הוא האלף בית של רוב העולם, רוב הכתב מבוסס עליו לכתחילה , על צורות האותיות העתיקות של ישראל, בכתב העברי המכונה בפי חז"ל כתב לבונאה, או כתב דע"ץ
ממנו התפתחה האלפא ביתא של רוב העמים
חשוב מכך , השפה העברית השפיעה על כל שפה קרובה ורחוקה , וניתן כמה דוגמאות
ניקח שפה מודרנית מאד ידועה , אנגלית , ידוע בימנו שיש מילים אנגליות שעוברתו , אך לא רבים יודעים עד כמה האנגלית מושפעת מעברית , וכמה מילים אנגליות מקורם דווקא במילים עבריות שנכנסו ללקסיקון רוב השפות המדוברות היום בימים עתיקים (ולפי סברות לא מעט ,ולפי מקורותינו
העברית הייתה השפה הראשונה שממנה התפתחו כל שאר השפות)

דוגמאות שאנשים דוברי אנגלית משתמשים בהם כמעט כל יום בלי להשים לב להקשר העברי המובהק

קושיה - Question , מראה - MIRROR , נפל- FALLEN , רשימה - RESUME, שכל - SKILL (בעיקר באנגלית עתיקה ) ,פרדס - PARADISE ,פירות - FRUIT , שש-SIX , שבע -SEVEN , ארץ - EARTH , ואפילו מילים שכלל לא נראות בעלי קשר לעברית , כגון VENOM (ארס) או VANENO בספרדית , כנראה מקורם במילת הריבוי העברית ניבים

דוגמא אחת לצביון תרבותי יהודי שהעם העברי הנחיל לעולם, והרבה פעמים, בלי שרוב העולם שם לב

כמו כן, אם הבקשה היא בעיקר לצביון "ישראלי" זאת אומרת, משהו שמדינת ישראל הנחילה לעולם

אני חושב שהנכס התרבותי הכי חשוב שמדינת ישראל הנחילה לעולם - זה האמונה באלוקים ,בתקופה בה העולם הגוי התחבר דווקא לרעיונות אנטי אמוניים
האמונה ,שעם קטן שלכאורה חלש , יכול לנצח צבאות של מליונים - בשם מטרה קדושה וחשובה, ואלוקים עזר לנו, לא משנה כמה הסיכויים היו אפסיים ....
האמונה שעם שלפני אך רגע קט היה בתחתית הסולם של השפלות ... קם מתוך אפרות אוושויץ ,והקים מדינה שהיא מופת למדינות רבות אחרות, בתחומי חקלאות , מדע ,קדמה , וכו' ... דבר שלכאורה הוא בניגוד להגיון .... הוא אפשרי
האמונה שיש אלוקים לישראל , ושהיטלר כמו המן וכמו פרעה , לא יכל למחוק את שם השם מהעולם - והקב"ה עזר לעמו , לקום , ולהתעלות - על אויביו שניסו להשמידו

זה הנכס הכי חשוב של עם ישראל , האמונה , התקווה , יש אלוקים!!!! :dance:

« עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2008, 22:40:09 על ידי hebraic »

מנותק לירן

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : אוקטובר 22, 2008, 23:30:51 »
לה אתם תותחים הבאתם לי אחלה של תשובות וסוף סוף סיימתי את העבודה הזאת לקח לי יותר מיומיים.
את העבודה אני מקריא בפני כל הכיתה (''עונש'') ואני שמח שיצא לי ''עבודה ימנית'' חח
תודה לכם בכל מקרה, שבת שלום

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #7 ב- : אוקטובר 22, 2008, 23:46:29 »
חחח אם המורה מכריחה אותך לקרוא את זה בפני כל הכיתה,זה עונש לשמאלנים , לא לך
אשריך שזכית להזדמנות נפלאה כזאת ואשרינו שזכינו להיות חלק מהמצווה הזאת
ברוך השם