כתב נושא: האמת על המשבר הכלכלי בארה"ב  (נקרא 2027 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הקול השפוי

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
האמת על המשבר הכלכלי בארה"ב
« ב- : ספטמבר 25, 2008, 16:48:39 »
בימים האחרונים התקשורת באמריקה ובישראל כמרקחה סביב המשבר הפיננסי בארה"ב. אם קודם הם הריצו את אובאמה מתוך ראייה צרה ואף אנטישמית, עכשיו הם פועלים במלוא הקיטור.
כמעט באופן מיידי זוהה מקיין כמי שאחראי באופן עקיף למשבר כחלק ממשבל בוש השמרני בן 8 השנים. אך כרגיל, מאחורי הפרופגנדה ניתן לגלות את האמת.

במקרים כאלה כוחו של האינטרנט מתגלה. אם חוקרים לעומק את עברם של שני המועמדים מגלים פרטים מעניינים. למשל, מקיין ספג חיצי ביקורת לא פעם מצד התקשורת על חוסר היכולת או ההבנה שלו בנושאי כלכלה. אך המציאות, כרגיל, שונה לגמרי. ב-2006 הזהיר מקיין מפני משבר בשוק המשכנאות וייעץ לנשיא ולקונגרס לפעול בנידון. כלומר שנתיים לפני שארהב נכנסה למשבר מקיין כבר חזה כי ההתנהלות הנפשעת והחמדנות של פרני מאה ופרדי מק תוביל למשבר. למעט פוקס, התקשורת הליברלית קברה את האמת הזו עמוק עמוק. אך למזלנו, בעידן האינטרנט לא ניתן לקבור כלום:
ציטוט
Sen. John McCain [R-AZ]: Mr. President, this week Fannie Mae's regulator reported that the company's quarterly reports of profit growth over the past few years were "illusions deliberately and systematically created" by the company's senior management, which resulted in a $10.6 billion accounting scandal.

The Office of Federal Housing Enterprise Oversight's report goes on to say that Fannie Mae employees deliberately and intentionally manipulated financial reports to hit earnings targets in order to trigger bonuses for senior executives. In the case of Franklin Raines, Fannie Mae's former chief executive officer, OFHEO's report shows that over half of Mr. Raines' compensation for the 6 years through 2003 was directly tied to meeting earnings targets. The report of financial misconduct at Fannie Mae echoes the deeply troubling $5 billion profit restatement at Freddie Mac.

The OFHEO report also states that Fannie Mae used its political power to lobby Congress in an effort to interfere with the regulator's examination of the company's accounting problems. This report comes some weeks after Freddie Mac paid a record $3.8 million fine in a settlement with the Federal Election Commission and restated lobbying disclosure reports from 2004 to 2005. These are entities that have demonstrated over and over again that they are deeply in need of reform.

For years I have been concerned about the regulatory structure that governs Fannie Mae and Freddie Mac--known as Government-sponsored entities or GSEs--and the sheer magnitude of these companies and the role they play in the housing market. OFHEO's report this week does nothing to ease these concerns. In fact, the report does quite the contrary. OFHEO's report solidifies my view that the GSEs need to be reformed without delay.

I join as a cosponsor of the Federal Housing Enterprise Regulatory Reform Act of 2005, S. 190, to underscore my support for quick passage of GSE regulatory reform legislation. If Congress does not act, American taxpayers will continue to be exposed to the enormous risk that Fannie Mae and Freddie Mac pose to the housing market, the overall financial system, and the economy as a whole.

I urge my colleagues to support swift action on this GSE reform legislation.

The United States Senate

May 25, 2006

ואובאמה? מה חלקו של אובאמה בסיפור? אתם לא תאמינו. אובאמה, הרפורמיסט, הכוכב הגדול, נושא הלפיד של הליברליזם שמרצה ימים כלילות על שינוי וסוציאליזם הוא זה שנתמך ע"י פרני ומק. כן כן, אובאמה האדם השני עם המימון הרב ביותר מפרני ומק. יש לכך איזכור בתקשורת? לא ולא. ועוד נתון מעניין שהתקשורת "שכחה". מ-2006 עד עכשיו הדמוקרטים הם אלה ששולטים בקונגרס. אותו קונגרס שמונע מבוש להציל את כלכלת ארה"ב כי עכשיו בחירות. אותו קונגרס שהוביל למשבר הזה והדביק אותו לרפובליקנים. אני תוהה, וכאן יעזרו לי אלה שחיים בארהב, האם נשארו שם עוד אנשים שפויים באמריקה שמודעים לאמת? שנגעלים מכל הפארסה הזאת שנקראת "אובמאניה"? אי אפשר להסתיר את האמת לנצח. כל אמריקאי באשר הוא צריך לדעת את זאת, אובאמה הוא הוא בסהכ בלון גדול שנתמך על ידי אותם אנשים שהובילו למשבר הפיננסי. הוא לא רפורמיסט, הוא לא ליברל, הוא מוסלמי שעובד על כולם בעיניים. הוא יפסיק את התמיכה בישראל, הוא יגרום לאמריקה לצלול אל התהום והוא יביא לסופו של העולם המערבי.

אני עם מקיין. ואתם?
כי לא לשווא נפלו בנינו

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 25, 2008, 18:06:45 »
אני כבר מזמן עם מקיין, וכבר דיברתי על כך בפורום
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 25, 2008, 19:00:43 »
אפשר לסכם את הסיבות למשבר בקצרה:

ממשלת ארה"ב עודדה ואף הכריחה בנקים לתת אשראי
גבוה ומשכנתאות בסיטונאות ל"מיעוטים" שלא מסוגלים
לעמוד בקצב התשלומים --> לאחר שחלק גדול מהם
לא הצליחו לשלם, הבנקים עצמם לא יכלו להחזיר את
ההלוואות לבנקים יותר גדולים --> נוצר חוסר אמון
בכל מערכת ההלוואות בעולם, מה שגרם לקריסה של
ליהמן ברדרס ולכמעט קריסה של AIG.

וכל זה נעשה כמעט בלעדית על ידי חברת המשכנתאות
פאני ופרדי, שזו חברה שנשלטת על ידי השמאל החברתי הקשה.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 25, 2008, 19:35:03 »
סליחה על ה"קיצוניות" אני הייתי רוצה לראות את קריסתה של ארה"ב אולי קריסתה של ארה"ב תביא להתפכות בעם ישראל.
המערב בישל לעצמו דייסה עכשיו שיאכל אותה יחד עם עמתיהם המוסלמים.
ארה"ב בדעיכה והיא לקראת קריסה והמאזן הכוחות העולמי מבחינה צבאית מראה שארה"ב רק נשארת במקום ואפילו רק יורדת.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 25, 2008, 19:36:32 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 26, 2008, 03:10:15 »
סליחה על ה"קיצוניות" אני הייתי רוצה לראות את קריסתה של ארה"ב אולי קריסתה של ארה"ב תביא להתפכות בעם ישראל.
המערב בישל לעצמו דייסה עכשיו שיאכל אותה יחד עם עמתיהם המוסלמים.
ארה"ב בדעיכה והיא לקראת קריסה והמאזן הכוחות העולמי מבחינה צבאית מראה שארה"ב רק נשארת במקום ואפילו רק יורדת.

אם זה יכול לגרום לנו להפסיק להחניף לארה"ב, אז סבבה O0

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 26, 2008, 03:14:16 »
לעניות דעתי ועד כמה שידי משגת, כל כמה שנים יש מפולת בבורסות העולמיות כולל בארץ שלנו, והרבה משקיעים בעיקר הכבדים שבהם נופלים קורבן למשברים אלו. פשוט: אל תהמרו בבורסה!!! :thumbsdown:
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!