מצטער נץ, פשוט היו לי שלושה ימים אחרונים נורא קשים מעייפים הוי וכמה אידיוטים ראיתי(במיוחד עכשיו כשאני יוצא אידיוט אני מבין עד כמה עייף אני) והוצאתי את אשר בלב לא נכון בנושא זה.
אבל לגביי תחושת השמנת שאני מרגיש, אני מרגיש את זה באמת מגיל צעיר, אני חי עם דתיים במקום בו אני גר וכאדם חילוני הם תמיד היו מסתכלים עליי מלמעלה כאליו קטון קטונתי מהם, ועודם מסתכלים ככה כי מה הם כביכול יודעים תורה, יודעים הלכה ומה אני יודע? כל מה שאני יודע לא משתווה לקמצוץ הזרת של הרב, ואם אני רוצה ללמוד אז אני לא מוצא רב נכון (עשה לך רב ועשה לך חבר, כך נאמר?) שילמד אותי, כי גישתם לא מוצאת חן בעיניי.
חבל מאוד שכך אתה מרגיש, לא זה היחס שצריך לתת ליהודי (כל יהודי, למעט בוגדים).
הגישה הזו, היא גועלית, דוחה, ולא תורמת דבר לשיח בין דתיים לבין שאינם כאלה (יש שיאמרו, עדיין לא כאלה).
אינני רב (למרות שאתה לא ה-לא דתי,
חילוני זה הגדרה שאני כופר בה, לא הראשון שקורא לי "רב", אינני רב אני בן של רב, אבל לא רב) אבל אין לי בעיה ללמד אותך, תרגיש חופשי לשאול אותי כל שאלה בעולם, הייתי החייל הדתי היחיד,לא כולל קצינים, בפלוגת מפקדה בגדוד הכשרה בשיזפון ושם ישבתי
פעם/פעמיים בשבוע עם החבר'ה היותר ותיקים (אלה שלקראת שחרור) ודיברנו על הכל - הסטוריה, דת, פילוסופיה, מדינה ומה שביניהם.
אשמח להיות לעזר, אתה יכול גם לפנות אליי בכל עת בהודעה פרטית.
אשתדל להשיב תשובה כנה ומלאה לכל שאלה.