אני חוזר ואומר, ישנם ערבים שהיו נאצים בתקופת מלחה"ע השנייה, אבל למילה "נאצי" יש פירוש מדוייק ומאוד צר והוא מעיד על השתייכות למפלגה הנאצית. אין לי בעייה עם זה שתקראו לכל העולם, כולל אותי, ניאו-נאצים/אנטישמים/שונאי ישראל/רוצחים וכן הלאה. אבל "נאצי" זו מילה שאין לה מקום בשיח הציבורי בהקשר לכל אחד שלא היה חבר במפלגה המקורית!
עדיין לא התייחסת לדבריי ולא ענית לגבי מפלגות דומות בהסטוריה הקרובה ובייחוד מפלגת הבעת'.
המילה נאצי, מורכב המילים נאציונל סוציאליסטי כמובן שזה כולל גם מצע גזעני.
התופעה הזו לא הייתה ייחודית לגרמניה, וכאן אתה טועה ובגדול בייחס שלך להגדרה, תופעות דומות היו גם מפלגת צלב החץ של מיקלוש הורטי בהונגריה, וכן מפלגת צלב הברזל של יון אנטונסקו ברומניה.
הייתה גם מקבילה בלגית, דנית והולנדית.
את ההגדרה גם הייתי מחיל על וידקון קוויזלינג הנורבגי.
מעבר לכך המקבילה הים-תיכונית היא מפלגת הבעת' או בשמה המלא: "המפלגה הערבית הנאציונל סוציאליסטית" מיסודי של מישל עפלק שקיבל את השראתו מאדולף היטלר בשנות ה-30 כשהיה סטודנט באוניבסיטת סורבון בצרפת.
העקרון הערבי החילוני הזה נשען על היסוד הגזעני שמוצאו באיסלם ששמו: "אומת אל ערב" שנובע מעצןם היות השפה הערבית "שפת הקודש" שהיא שפת כתבי הקודש האיסלמיים (קוראן, אחדי'ת וסירה) זה אומר שכל מי שמוסלמי ואיננו ערבי במוצאו האתני, הוא מוסלמי סוג ב'.
על העקרון הזה צמחה אידאולוגיית הפאן-ערביזם הגזעני אתאסיטי שמקדמו הגדול היה בעיקר נשיא מצרים גמאל עבד א-נאצר.
הייתי גם מציע לך לראות סרט של ערוץ ההסטוריה על סדאם והיטלר כדי להבין את ההקשר:
1.)
2.)
3.)
4.)
5.)
6.)
7.)
8.)
9.)
10.)
11.)
אם דעותיך כוללות אפליות והגדרות על רקע גזעני גם אתה נאצי, ו-הציונות מתה במילים: "הר הבית בידינו" כאשר את תפקיד המספיד הבלתי רשמי תופס אל"מ דאז רא"ל מיל. מוטה גור ז"ל.