יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

"מקובלים" מתחזים, והם הכוזבים

<< < (3/3)

גור-אריה:

--- ציטוט של: נאור על אוגוסט 29, 2008, 13:37:07 ---כדאי היית לחוב בעצמך, על שכינית את גדול דורנו מורנו ורבנו בשמות שלא ראוים. ידידי, לא הגיוני שתגיד שארץ ישראל מגיעה לך, בלי שאתה מאמין בתורה.
ואם אתה מאמין בתורה, הרי אתה ככלי ריק שאין בו מים, כי אם היה בך טיפת תורה, אתה לא היית מדבר על תלמיד חכם בשמות שלא ראויים, קל וחומר אם הוא גודל דורנו, מורנו ורבנו, הרב עובדיה יוסף. בן אדם שלומד תורה לא לשמה, רק בן אדם כזה יכול להגיע לכאלה תובנות, שהוא, האדם הדל, הריקני והחסר דעה יכול לכנות את גדול ישראל בשמות. וכידוע, אם הבור ריק ואין בו מים - אז פשיטא שיש בו נחשים ועקרבים.

אם אתה חילוני, הדיון לא עוסק כלל בך. שכן אתה אינך מאמין בכלום, ואתה חושב שא"י שייכת לך? לפי איזה טעם? ארץ ישראל של עם ישראל, שגם הוא מהתורה הקדושה, רק ע"פ התורה הקדושה, ולא לפי אלוהיך - הרצל. דע לפני מי אתה עומד, ודע מי אתה עתיד לתת דין וחשבון - ביזוי תלמיד חכם קשה יותר מהכל - ק"ו כמו שאמרתי אם הוא גדול ישראל. ואם בא לך להקיא - זה לא בגלל הסיבות שרשמת - אלא בגלל הצואה שלך, שמרב שהיא גדולה אי-אפשר לראות בין אדם בדמותך. כולך מלא רפש, שספק גדול מאוד מאוד אם הוא יתנקה מתי שהוא - לכן, הייתי ממליץ לך להקיא כמה שיותר - כי אם תקיא, יש סיכוי שתקיא גם את הנשמה שלך.

ואני אוסיף עוד דבר בעריכה , שאם זה הפורום של תנועת כ"ך, אין לי חלק איתכם. תדע לך, חיים בן פסח, האלקשי ושאר האנשים הנחמדים שמנהלים פה, שאם זה הלך הרוח בפורום המטונף הזה - ספק גדול אם פורום שבתוכו יש ביזוי תלמיד חכם גדול בצורה בוטה כזאת - יוכל להתרומם מתי שהוא. חיים, שלום ולהתראות - אם אלה מנהלי הפורום שלך - אני לא רוצה להיות בפורום שלך וערן, ידידי, אני אשמח אם גם אתה תעזוב - בן אדם שיש לו חלק בביזוי תלמיד חכם כה עצום הוא בבעיה. ולנו יש חלק כי אנחנו רשומים פה. ביי

--- סוף ציטוט ---
וכשהרב שלכם פסק נגד בתורה אין בזה ביזוי תלמידי חכמים? בין התלמידי חכמים שביזו הרבנים מהסוג הזה:
הרמב"ן,הגר"א,הרמב"ם ועוד גדולי ישראל שפסקו על מלחמת מצווה זו אף בזמן גלות כאמור.

ידידי,הבעיה שלכם שאתם מתייחסים אך ורק לידיעות מי שהוא "תלמיד חכם" כלומר שהוא בקי בתורה הוא גם צדיק וזהו שקר גמור!
אדם נבחן על פי מעשיו לא ע"פ לימודו,מי שבקיא בתורה ולא מקיימה מצבו גרוע אף יותר מכיוון שהוא מזיד.
וידועים דברי חז"ל על רבי אליעזר בן הורקנוס שהיה תלמיד חכם עצום אך מאחר שפסק שלא כמו התורה אף שיצאה בת קול לטובתו החרימו אותו!
מכיוון שהתורה לעולם לא משתנת וכך פסק הרמב"ם שגם אם יבוא צדיק ותלמיד חכם ויאמר שיש להוריד מצווה אחת מהתורה ביודע שהוא נביא שקר
וחייב מיתה!

ואם אתה לא מסוגל להתמודד עם הטיעונים ומעדיף לברוח זה רק מוכיח שאין לך כלום ביד מלבד סיסמאות ומנטרות ולא שום דבר כהוכחה לצדקת דרכיך
אז אל תטען שאתה בא מכח התורה,תגיד שיותר נוח לך להאמין שאתה תשב בבית ולא תעשה כלום והמשיח יבוא לגאול אותך בלי שאתה תלחם
למען הבאתו. תגיד שיותר נוח לך לשבת במזגן מאשר להשרף בשמש בגבעות והלסכן את חייך.

eran:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על אוגוסט 29, 2008, 12:43:20 ---א.) אתה מוחה לשווא ומבזבז את זמנך.
ב.) סממני הגאולה האחרים מרגשים אותי יותר.
ג.) כל מי שאומר "ברוך הוא וברוך שמו" לאחר שמו של ה' בחזרת הש"ץ בכל תפילה בכל יום במהלך השנה, חולק על הגר"א בהכרח שאומר שרק אומרים אמן בסוף הברכה ותו לא, אז חדל קשקשת.
ד.) אמור לי מי הם עיריות אלו ואומר לך מי הם מצביעי ש"ס לפי פילוח אזורי.
ועצם זה שהם יושבים בממשלה זו ויש להם 4 שרים שכל שהם יודעים לעשות זה לצווח ככרוכיה על תקציבי "אל-המעיין" וקיצבאות ילודה שממילא הולכים ברובם המוחץ לאויבנו המוסלמים הערבים היושבים במדינתנו ומוצצים את לשדנו,הרי שזה מהווה תעודת עניות עם חותמת בד"ץ בית יוסף.
ושאלתך לגבי תנועת כ"ך, היא יותר מאשר סרקאזם זול ועלבון לאינטלגנציה כי להווי ידוע שלתנועה זו כיום אין אפשרות של השתתפות במערכת הפוליטית, בין זו המוניציפאלית ובין זו הכלל מדינתית.
ותמהני מעבר לכך, בתור אחד שיצא כנגד קיום המדינה כשלעצמה לאור השקפתך לגבי ג' שבועות לאור הפרשנות הפוליטית של סאטמער, ערן, אתה שוב מראה כאן צביעות ברמה עליונה, הרי עתה, אתה משתמש בהשתתפות במערכת הפוליטית בתור תעודת כבוד וקרדום לחפור בו, אוי לבושה.

--- סוף ציטוט ---

א) תקרא את תחילת ספרו של הרב כהנא "אור הרעיון", בנושא הזה של "למחות אפילו שזה נופל על אוזניים ערלות".

ב) ממש מעניין אותי...

ג) כן אבל פה זה מחלוקות קצת שונה "מברוך הוא ברוך שמו", ואם תדייק בגאון מוילנא, הוא אומר (ולא חלילה אני!): "והפילוסופיא הארורה הטתו ברוב לקחה, לפרש הגמ' הכול בדרך הלציי, ולעקור אותן מפשטן"!

ד) נתניה שזה עיר חילונית יש לנו 10 מנדטים יושבים בעיריה!!

ה) מעולם לא אמרתי שאני סאטמר, אמרתי שיש דרך ושיטה כזאת, וגם דיברהם דברי אלוקים חיים, ולפעמים לדבריהם יש נפקותה הלכתית גם לנו!

נאור אתה צודק באלף אחוז, אנשים מסכנים הם, פעם הייתי כועס עליהם, היום אני פשוט מרחם עליהם. הם תוצר עלוב של האבסה של התשקורת החילונית, ביחד עם שיתוף של "שכל -ישר" כפי שהם קוראים לזה, אבל אל תדאג, לא לנו משפט הבכורה, כי לאלוקים, ודע "על הכל יביאך האלוקים במשפט", שהקב"ה מוחל על כבודו ואין מוחל על כבודו של הצדיק...

והוא רחום יכפר עוון...

נ.ב - נץ, אהבתי את העקיצות העסיסיות שלך...

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: eran על אוגוסט 29, 2008, 17:04:29 ---א) תקרא את תחילת ספרו של הרב כהנא "אור הרעיון", בנושא הזה של "למחות אפילו שזה נופל על אוזניים ערלות".
ב) ממש מעניין אותי...
ג) כן אבל פה זה מחלוקות קצת שונה "מברוך הוא ברוך שמו", ואם תדייק בגאון מוילנא, הוא אומר (ולא חלילה אני!): "והפילוסופיא הארורה הטתו ברוב לקחה, לפרש הגמ' הכול בדרך הלציי, ולעקור אותן מפשטן"!
ד) נתניה שזה עיר חילונית יש לנו 10 מנדטים יושבים בעיריה!!
ה) מעולם לא אמרתי שאני סאטמר, אמרתי שיש דרך ושיטה כזאת, וגם דיברהם דברי אלוקים חיים, ולפעמים לדבריהם יש נפקותה הלכתית גם לנו!
נאור אתה צודק באלף אחוז, אנשים מסכנים הם, פעם הייתי כועס עליהם, היום אני פשוט מרחם עליהם. הם תוצר עלוב של האבסה של התשקורת החילונית, ביחד עם שיתוף של "שכל -ישר" כפי שהם קוראים לזה, אבל אל תדאג, לא לנו משפט הבכורה, כי לאלוקים, ודע "על הכל יביאך האלוקים במשפט", שהקב"ה מוחל על כבודו ואין מוחל על כבודו של הצדיק...
והוא רחום יכפר עוון...
נ.ב - נץ, אהבתי את העקיצות העסיסיות שלך...

--- סוף ציטוט ---
א.) לפעמים גם צריך לדעת מתי לשתוק, עצם זה שאתה מוחה כמו אוטומט לא יוצר כל אפקט בצד השני, בזבוז אנרגיה, קראתי את דברי הרב כהנא, מצד שני צריך לזכור שאדם זה לא רובוט.

ג.) זו דעתו של הגאון מוילנא, וכמו שאני לא נוהג על פיו באלף ואחד דברים אחרים, בין השאר גם בחזרת הש"ץ, גם בזה אינני נוהג על פיו, סה טו.
ההתנגדויות לרמב"ם ולמשנתו ידועות עוד הרבה לפני מסכת חייו של הגר"א, כך שהוא לא הראשון ולא האחרון בנושא, ועדיין אינני מתרגש מזה למרות עוצם גדולתם בתורה של מתנגדיו, ואני לא תימני.

ד.) בנתניה יש הרבה אנשים ממוצא מזרחי שהם בהגדרה מסורתיים ומצביעים ש"ס בגלל הזדהות עדתית, כמה מחבריי הטובים גרים בנתניה ויכולים להעיד על כך.

ה.) זה לא נפקותא הלכתית, זה פרשנות פוליטית של מצב הסטורי מסויים, כפי שהראיתי לך בויכוח בינינו http://hayamin.org/forum/index.php?topic=11471.80, לצערי מנהיגי המגזר החרדי אמצו לעצמם תפיסה גלותית ומתוך זה נובעת פרשנות פוליטית, אותה הם אמצו מהאדמו"ר מסאטמער ופועל יוצא מכך הוא גישתם ההלכתית לנושא, אחרי שעושים סיכום לכל הדברים בסופו של דבר זה מתמצה בזה.

נ.ב. תודה על המחמאה

דוקא_כך:

--- ציטוט של: נאור על אוגוסט 29, 2008, 13:37:07 ---כדאי היית לחוב בעצמך, על שכינית את גדול דורנו מורנו ורבנו בשמות שלא ראוים. ידידי, לא הגיוני שתגיד שארץ ישראל מגיעה לך, בלי שאתה מאמין בתורה.
ואם אתה מאמין בתורה, הרי אתה ככלי ריק שאין בו מים, כי אם היה בך טיפת תורה, אתה לא היית מדבר על תלמיד חכם בשמות שלא ראויים, קל וחומר אם הוא גודל דורנו, מורנו ורבנו, הרב עובדיה יוסף. בן אדם שלומד תורה לא לשמה, רק בן אדם כזה יכול להגיע לכאלה תובנות, שהוא, האדם הדל, הריקני והחסר דעה יכול לכנות את גדול ישראל בשמות. וכידוע, אם הבור ריק ואין בו מים - אז פשיטא שיש בו נחשים ועקרבים.

אם אתה חילוני, הדיון לא עוסק כלל בך. שכן אתה אינך מאמין בכלום, ואתה חושב שא"י שייכת לך? לפי איזה טעם? ארץ ישראל של עם ישראל, שגם הוא מהתורה הקדושה, רק ע"פ התורה הקדושה, ולא לפי אלוהיך - הרצל. דע לפני מי אתה עומד, ודע מי אתה עתיד לתת דין וחשבון - ביזוי תלמיד חכם קשה יותר מהכל - ק"ו כמו שאמרתי אם הוא גדול ישראל. ואם בא לך להקיא - זה לא בגלל הסיבות שרשמת - אלא בגלל הצואה שלך, שמרב שהיא גדולה אי-אפשר לראות בין אדם בדמותך. כולך מלא רפש, שספק גדול מאוד מאוד אם הוא יתנקה מתי שהוא - לכן, הייתי ממליץ לך להקיא כמה שיותר - כי אם תקיא, יש סיכוי שתקיא גם את הנשמה שלך.

ואני אוסיף עוד דבר בעריכה , שאם זה הפורום של תנועת כ"ך, אין לי חלק איתכם. תדע לך, חיים בן פסח, האלקשי ושאר האנשים הנחמדים שמנהלים פה, שאם זה הלך הרוח בפורום המטונף הזה - ספק גדול אם פורום שבתוכו יש ביזוי תלמיד חכם גדול בצורה בוטה כזאת - יוכל להתרומם מתי שהוא. חיים, שלום ולהתראות - אם אלה מנהלי הפורום שלך - אני לא רוצה להיות בפורום שלך וערן, ידידי, אני אשמח אם גם אתה תעזוב - בן אדם שיש לו חלק בביזוי תלמיד חכם כה עצום הוא בבעיה. ולנו יש חלק כי אנחנו רשומים פה. ביי

--- סוף ציטוט ---
בס"ד

גועל נפש, לא שווה תגובה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה