תראו,כנראה שאני צריך להגיע להחלטה חד משמעית עם עצמי
בשלוש שנים שאני בתשובה אני מרגיש שאני משקר את עצמי
בשלוש שנים מאז שחזרתי בתשובה לא הצלחתי להתגבר כלל על הנושא של פגם הברית,ואני מרגיש שאני משקר לעצמי בפנים בזה שאני ממשיך לבוש כיפה ולהיות עם זקן כשאני עושה דברים כאלה ולא חוזר בתשובה שלמה,
אני נמצא בירידה ואני היתי רוצה לפנות למישהו לעזרה ואני לא יודע מה לעשות,
תראו אני כבר בן 28,ואני מרגיש שאני יעזוב את הדת יהיה לי קשה למצוא בת זוג,בעיקרון אני אדם נחמד ואני לא יודע אם אני בבוא היום יתגלח ויתחיל לצאת למועדונים,קשה לי להאמין שזה יקרה שיתחילו איתי למרות שאני נראה טוב,בלונדיני וגבוה,אבל עובדה שזה לא קרה גם בחיים החילונים,אבל יכול להיות שאם אהיה חילוני אז גם אצטרך להתגבר על הביישנות ולהתחיל במועדון עם בנות,
גם אני קשה לי להתעלם מהחברה שלנו,רוב עם ישראל הוא הרי חילוני ולא דתי
אשמח אם יש למישהו איך לעזור לי
היי אחי היקר

מה שאתה עובר כרגע, עובר על כל אחד באופן כל שהוא...
אתה חושב שלי למשל אין בעיות בנושא הזה שהזכרת? מה לעשות אנחנו אמנם נשמות טהורות,
אך חיים אנו בתוך חליפה מאוד משוכללת שנקראת - גוף האדם.
ברגעים אלו ממש אני מאזין לשיר "ישראלי חילוני", כי זה נחמד והתרגלתי מהצבא [כל היום גלגל"צ...].
השאיפות גדולות אך לצערנו לא הופכים את עצמנו לצדיקים בן רגע, זה כרוך בהתמדה רבה ובעיקר מבחינתי בסביבה מתאימה שאתה צריך לחיות בה, כדי שהיא תשרה עליך אווירה נכונה ונעימה, על מנת לקיים את הדברים ביתר קלות שלווה ושמחה.
לימוד של יסודות האמונה כמו:
ההקדמה לפרק חלק [פירוש המשנה] ממסכת סנהדרין של הרמב"ם.
הלכות דעות בספר המדע, הלכות יסודי התורה בספר המדע.
אגרות הרמב"ם.
תורת חובות הלבבות - רבנו בחיי.
הלימוד הזה והידיעה אותו יקנו לך הרגשה שאתה נמצא כל הזמן בהשגחה ואין היכן להתחבא.
כשתגיע לרגע בו אתה עומד לעבור על איסור כלשהוא, תתפוס את הרגע ברצינות ותנסה להתגבר - [והרי ידוע שאין מנסים אדם אלא אם כן הוא יכול לעמוד בניסיון] ורוב הסיכויים שתתגבר בע"ה.
מניסיון שלי הצלחתי בחלק מהניסיונות, וההרגשה הייתה מעולה - באמת שקשה לתאר במילים.

מצד שני כשאתה ממשיך עם העברה... אני לא צריך לספר איך מרגישים.

ועוד משהו...
שמעתי איזה דרשן שאומר

, לפחד מהאיסור/עברה/חטא בעיקר לפני שעוברים אותו, ואם עברנו [בחולשתנו לצערנו כמובן] אז להוריד את זה כאילו לא היה

, ואז הרבה יותר קל לעשות תשובה על הדבר.
אפילו מנשה המלך הרשע, חזר בתשובה לאחר שעשה עברות ממש גדולות, וממנו נלמד שכל אחד יכול לחזור בתשובה בכל מצב בעולם.
אני ממליץ דווקא ללכת לרב מקומי על מנת שיציע לך שידוכים [או איזה קרוב משפחה מבוגר ומבין ענין] , כי זו הדרך הכי צנועה ואמיתית להכיר בת זוג רצינית.
אני מאחל לך הרבה הצלחה ותזכה לבנים ת"ח עוסקים בתורה ובמצוות, להתגבר כארי על כל יצריך, לאישה מתאימה לך שתהיו באמת משלימים יחדיו את הזולת, ושיזכו לשמח אותך בחתונתך בריקוד יהודי ימני אמיתי עם חיים בן פסח בארצנו בבאכי"ר.