http://www.inn.co.il/News/News.aspx/178432יולי תמיר קומיסרית החינוך?
ההחלטה האחרונה של שרת החינוך יולי תמיר להוציא את פועלו של ז'בוטינסקי מחוץ לתוכנית הלימודים הצליחה לעצבן את חברי תנועת אם תרצו.
ישי פרידמן
ההחלטה האחרונה של שרת החינוך יולי תמיר להוציא את פועלו של ז'בוטינסקי מחוץ לתוכנית הלימודים הצליחה לעצבן את חברי תנועת אם תרצו. הם מצידם לא מתכוונים לשבת בשקט.
"לאחר שהכניסה לתכנית הלימודים את הנכבה ולימדה את ילדינו שיום העצמאות הוא אסון, ולאחר שהכניסה לתכנית הלימודים את הקו הירוק ולימדה את ילדי ישראל שהכותל ומערת המכפלה זה חו"ל, החליטה שרת החינוך למחוק מחומר הלימוד לבגרות את הגותו ופועלו של אחד מגדולי מנהיגי הציונות", כך אומרים סטודנטים צעירים, חברי תנועת אם תרצו, שמתכוונים לקיים עצרת מחאה, מחר, מול משרד החינוך בירושלים.
השרה החליטה להוציא את מורשת ז'בוטינסקי מתכני הלימוד של מאה המושגים הנלמדים בבתי הספר. את ההצדקה להחלטה הסבירה יו"ר המזכירות הפדגוגית, פרופ' ענת זוהר: "במקום ללמוד על מושגים ילמדו בבתי הספר טקסטים מכוננים, שירחיבו אופקים ויעודדו חשיבה עצמאית".
חברי התנועה טוענים כי מאז נכנסה שרת החינוך הנוכחית לתפקידה לא עצרה מלקדם את משנתה הפוליטית בתוך מערכת החינוך בבתי הספר. הם מכנים את השרה "קומיסרית החינוך" ומתכוונים לקיים משמרות מחאה מול משרדה ולקרוא לפיטוריה לאלתר.
פעיל התנועה, אודי דוד בן דוד, אומר שלא יתכן שבמדינת ישראל יוציאו את ז'בוטינסקי מחומר הלימודים אבל את מוחמד דרוויש והנכבה ילמדו: "מדובר בשיטה מגמתית להכניס תכנים פוליטיים למערכת החינוך. מורידים את התכנים החינוכיים של עם ישראל והעם היהודי ובמקום זה מכריחים את התלמידים והנוער ללמוד על מוחמד דרוויש שפתאום הפך להיות לגיבור לאומי. פתאום צריך גם ללמוד על הנכבה ועל הנרטיב של האויב. אנחנו מתכוונים למחות נגד המדיניות השיטתית של שרת החינוך לחנך מחדש את התלמידים בישראל. אני מקווה שרבים יצטרפו למחאה הזאת מחר מול משרד החינוך בירושלים".
ארז תדמור, מראשי התנועה, אמר ששרת החינוך מנסה לפגוע ביסודות הזהות של החברה הישראלית אבל היא לא תצליח בכך: "כמיטב המסורת הבולשביקית ממשיכה יולי תמיר את דרכו הרוחנית מורשתו של סטאלין ומשכתבת את ההיסטוריה. השרה מבקשת לפרק את הציונות, לערוך את ההיסטוריה מחדש ולגדוע את התודעה הציונית מליבותיהם של תלמידי ישראל. כשם שמחיקת זהותם של יהודי ברית המועצות נכשלה כך לא תצליח יולי תמיר למחוק את זהותם היהודית והציונית של תלמידי ישראל".