תודה רבה, רובי! מאד עזרת לי. איזה ידע... 
רובי איזה השקעה!!!! תודה על כל העצות!!!
מותר לשאול מאיפה כל הידע
אתה עובד במשהו שקשור למחשבים??
יוזמה מבורכת, רובי!!! 
אני מודה לכם על ההיענות שלכם ליוזמה שלי, וכולי תקווה שאכן עזרתי, לפחות בינתיים, לכמה מכם בתור 'מורה נבוכים'!
לשאלת אחד מכם שמצוטט כאן, יחיאל208, אינני עובד במחשבים מזה 10 שנים מאז 1998 למניינם, כאשר עבדתי במפעל נילית בע"מ, במחלקת מערכות-מידע כתוכניתן מחשבים, ולאחר 3 חודשים זימן אותי מנהל המחלקה לחדרו ואמר לי, שהסתרתי מידע חיוני עבורו ועבור המפעל בנוגע לעבר שלי, ופיטר אותי מיידית. כידוע לכמה מכם בעיקר לותיקים שבכם, יש לי פרופיל 21 נפשי מטעם הצבא בגלל דיעותיי הכהניסטיות-ימניות-לאומיות ונשלחתי בזמנו לקב"ן בלשכת גיוס חיפה שפטר אותי מן השירות בטוענה שאינני שפוי. לאחר מכן, הגשתי קובלנה לוועדה עליונה של צה"ל והם דחו אותי שוב וטענו בתשובה לכל בקשותיי לשרת בצה"ל כחייל מן המניין ש"החלטת לשכת הגיוס חיפה בעינה עומדת" (ציטוט ממסקנות הוועדה העליונה).
בגיל 16 סיימתי לימודי אסטרופיסיקה שנה ראשונה בטכניון בחיפה כנער מחונן, בגיל 20 סיימתי לימודי שנה ראשונה במדעי המחשב בטכניון בחיפה ועברתי לגור בת"א שם סיימתי תואר ראשון במדעי-המחשב וחזרתי לחיפה להוריי אשר מתגוררים כאן שנים רבות והתחלתי לעבוד בטכניון במכון הלאומי לחקר הבניה, לאחר מכן עבדתי בחברת תוכנה זיו מערכות בע"מ בחיפה כתוכניתן מחשבים ואף סיימתי לעבוד שם כסמנכ"ל הדרכה ותוכנה וכיד ימינו של המנכ"ל המנוח ד"ר שלמה זלינגר ז"ל. אח"כ עבדתי בביה"ח רמב"ם בחיפה כטכנאי PC - גם כאן לאחר 3 חודשים פוטרתי בעקבות חשיפת הקצבה שאנוכי מקבל מביטוח-לאומי כנכות כללית. מה שלמדתי הוא, שיותר מדי ארגונים וחברות ומפעלים במדינת ישראל המודרנית מעדיפים להעסיק עובדים בריאים לחלוטין בלי שום רקע בריאותי לקוי כלשהו! וזאת בושה למדינת ישראל שלא נותנים הזדמנות גם לנכים, בעיקר עם פרופיל 21 מהצבא, ואם כבר יש ראיון עבודה בכל מקום שהוא, תמיד צריך להסתיר את הפרט הזה ולומר שמבחינה בריאותית אני כשיר לחלוטין ובריאותי היא שלימה!
לאחר 1998 למניינם עוד עבדתי במשרד עורכי דין בחיפה תקופה קצרה ולאחר פיטוריי משם עבדתי כמעט 10 שנים בכל מיני מקומות שנקראים "מרכזי שיקום", "מועדונים תעסוקתיים" וכדומה שבהם המשכורת היא בהרבה מתחת לשכר מינימום בסביבות 200 ש"ח לחודש כולל נסיעות!!!
כיום אני עובד בחברה שנקראת 'יצירת הזדמנות' לשעבר נקראה החברה הזאת 'שכולו טוב' ובה מועסקים עוד 80 עובדים באזור חיפה והסביבה בעלי נכות ברובם נכים נפשית. המשכורת על הפנים וכבר חודשיים לא קיבלתי אגורה אחת שחוקה (מבטיחים לי כל הזמן שאקבל 2 משכורות ביחד - נחיה ונראה), ואני מאוד לא מרוצה מהעבודה הזאת. זאת עבודה במשמרות 3 פעמים בשבוע כל משמרת 4 שעות רצוף עם הפסקה של 5 דקות לעשן סיגריה אחת בשעה! מי שיש לו "מזל" מתקדם לתעסוקה נתמכת שבה מרוויחים 1500 ש"ח לא כולל את הקצבה שהם מקבלים סה"כ 3500 ש"ח בערך.
בקשר למחשבים, אינטרנט והידע שיש לי, הכל מלימוד עצמי אוטודידקטי שלי במשך שנים עם המחשב הביתי שלי.
טיפ: להלן קישור לPC MAGAZINE לחודש אוקטובר 2008:
http://www.2baksa.net/news/29645/