סקר

סקר: הייתם מבקרים במצרים?

כן, יש לנו חוזה שלום והרבה ישראלים מבקרים במצרים.
2 (9.5%)
לא, אין שום שלום ואסור לבקר ולתת כסף למדינה מוסלמית.
19 (90.5%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: הייתם מבקרים במצרים?  (נקרא 2563 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« ב- : אוגוסט 07, 2008, 04:31:36 »
בס''ד

אנא הסבירו את בחירתכם.

מנותק morde208

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #1 ב- : אוגוסט 07, 2008, 10:24:13 »
יש  לאו דאורתיא (מהתורה) לרדת  לארץ  מצרים!!

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : אוגוסט 07, 2008, 11:02:56 »
אסור לצאת מהארץ!!! (חוץ מכמה סיבות) אפילו אם היה מותר מצרים?!?!?...לא יקבלו שקל

Aaron

• אורח
« להגיב #3 ב- : אוגוסט 07, 2008, 12:52:49 »
לא. בגלל שאני לא יכנס בחיים לשום מדינה מוסלמית, והמצרים הם אוייבים לכל דבר. במצריים מוכרים הכי הרבה ספרים אנטישמיים "מיין קאמף" וספרים שאומרים שהיהודים מנסים להשתלט על העולם. בקיצור מדינה נאצית.

מנותק מנורה

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • ואהבת לרעך כמוך (אלא אם כן הוא טרוריסט ערבי)...
« להגיב #4 ב- : אוגוסט 07, 2008, 14:18:08 »
אין לי מה לחפש במדינה כזו... סתם מדינת עובדי אלילים וז****...

מנותק שונא ערבים123

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
  • אני יהודי ימני גאה
« להגיב #5 ב- : אוגוסט 07, 2008, 16:25:56 »
אין שום דבר לעשות שם חוץ מלהתקיף את המדינה עלק שלום אני מקווה שכולם זוכרים מה היה אם המכונית תופת בבסיס הדרוזי בדרום שאז שלחו לתוך הבסיס מכונית תופת והמצריים היו ליד חיילים מצריים והם ראו מה קורה ולא עזרו ביכלל אז למה שאני יבקר שם בישביל לקדם את התיירות במדינה הזועתית הזאת
השלימו את ארץ ישראל לשלמותה!!!

מנותק אושרי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לנצרות, יחי אודין והמטאל :)
« להגיב #6 ב- : אוגוסט 07, 2008, 16:36:53 »
יש  לאו דאורתיא (מהתורה) לרדת  לארץ  מצרים!!

נכון.
בדברים י''ד אני חושב יש את חוק המלך או משפט המלך(למדתי על זה השנה בשיעורי מקרא בבצ'פר) וכתוב שלמלך אסור להיות הרבה סוסים בגלל 3 סיבות:
1. המלך יקח סוסים מן העם אז הנטל צריחך ליפול על העם שזה לא בסדר.
2. אם יהיה למלך הרבה סוסים אז הוא יאמין בכוח הסוסים (החומר) ובלא ברוח (אמונה/אלוקים). והרוח חזקה מן החומר.
3. והנה הסיבה העיקרית לדבריו של MORDE208 , בתקופת התנ''ך הסוסים הטובים היו במצרים, וכמו שמרדכי אמר יש ציווי מהתורה שאסור לרדת למצרים מכל סיבה שהיא.

אז הנה הסיבה שאני לא יבקר במיצרים.

אך מתעוררת פה בעיה.
כשבע''ה ניהיה בשלטון ונשחרר את ארץ ישראל השלמה אנחנו לא יכולים לשחרר את החלקים של א''י השלמה במיצרים כי אסור לרדת לשם.
מה נצטרך לעשות במצב הזה כשניהיה בשלטון?

מנותק morde208

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #7 ב- : אוגוסט 07, 2008, 16:52:55 »
נכון.
בדברים י''ד אני חושב יש את חוק המלך או משפט המלך(למדתי על זה השנה בשיעורי מקרא בבצ'פר) וכתוב שלמלך אסור להיות הרבה סוסים בגלל 3 סיבות:
1. המלך יקח סוסים מן העם אז הנטל צריחך ליפול על העם שזה לא בסדר.
2. אם יהיה למלך הרבה סוסים אז הוא יאמין בכוח הסוסים (החומר) ובלא ברוח (אמונה/אלוקים). והרוח חזקה מן החומר.
3. והנה הסיבה העיקרית לדבריו של MORDE208 , בתקופת התנ''ך הסוסים הטובים היו במצרים, וכמו שמרדכי אמר יש ציווי מהתורה שאסור לרדת למצרים מכל סיבה שהיא.

אז הנה הסיבה שאני לא יבקר במיצרים.

אך מתעוררת פה בעיה.
כשבע''ה ניהיה בשלטון ונשחרר את ארץ ישראל השלמה אנחנו לא יכולים לשחרר את החלקים של א''י השלמה במיצרים כי אסור לרדת לשם.
מה נצטרך לעשות במצב הזה כשניהיה בשלטון?
שני  דברים:
א. הרמב"ם  עצמו שחי  במצרים  היה חותם  בסוף  כל  מכתב  שהוא  כתב "אני  הרמב"ם  שעובר  בכל  רגע ורגע  שלש  איסורי  דאוריתא" ואחד  מהם היה  שהוא  נימצא  בארץ  מיצרים...
ב. אם  זה  א"י  השלימה א ז  זה כבר  לא  ניראה  מיצרים אלא א"י, ניראה לי  שלצורך  מילחמה  מותר, אבל  צריך  לישאול  רב!

מנותק אושרי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לנצרות, יחי אודין והמטאל :)
« להגיב #8 ב- : אוגוסט 07, 2008, 17:01:53 »
שני  דברים:
א. הרמב"ם  עצמו שחי  במצרים  היה חותם  בסוף  כל  מכתב  שהוא  כתב "אני  הרמב"ם  שעובר  בכל  רגע ורגע  שלש  איסורי  דאוריתא" ואחד  מהם היה  שהוא  נימצא  בארץ  מיצרים...
ב. אם  זה  א"י  השלימה א ז  זה כבר  לא  ניראה  מיצרים אלא א"י, ניראה לי  שלצורך  מילחמה  מותר, אבל  צריך  לישאול  רב!
בנוגע לסעיף א'... מהם שתי איסורי דאוריתא שהרמב''ם עבר?
ובנוגע לסעיף ב'... אני אלך לשאול את הרב שלי בנוגע ללחימה במיצרים.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : אוגוסט 07, 2008, 17:16:36 »
לצערי יש לי בני משפחה וחברים שמבקרים בסיני ובירדן ואני תמיד מנסה להניע אותם ללא הצלחה.

מנותק פטריוט

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : אוגוסט 08, 2008, 00:44:02 »
מי שמבקר במצרים, מממן את הטרור הערבי

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
« להגיב #11 ב- : אוגוסט 08, 2008, 00:58:35 »
מה יש לי לחפש שם?
איבדתי שם משהו?
ספר שופטים, הלכות מלכים ומלחמות, פרק ה:

ה,ז  ומותר לשכון בכל העולם, חוץ מארץ מצריים:  מן הים הגדול המערבי ארבע מאות פרסה על ארבע מאות פרסה, כנגד ארץ כוש וכנגד המדבר--הכול אסור להתיישב בה.

ה,ח  ובשלושה מקומות, הזהירה תורה שלא לשוב למצריים--"לא תוסיפון לשוב בדרך הזה, עוד" (דברים יז,טז), "לא תוסיף עוד לראותה" (דברים כח,סח), "לא תוסיפו לראותם עוד, עד עולם" (שמות יד,יג).  ואלכסנדרייה בכלל האיסור.

ה,ט  [ח] מותר לחזור לארץ מצריים לסחורה ולפרקמטיה, ולכבוש ארצות אחרות; ואין אסור אלא להשתקע שם.  ואין לוקין על לאו זה--שבעת הכניסה, מותר הוא; ואם יחשב לישב ולהשתקע, אין בו מעשה.

ה,י  וייראה לי שאם כבש מלך ישראל ארץ מצריים על פי בית דין, שהיא מותרת; ולא הזהירה תורה אלא לשוב לה יחידים, או לשכון בה והיא ביד גויים, מפני שמעשיה מקולקלין יותר מכל הארצות, שנאמר "כמעשה ארץ מצריים . . ." (ויקרא יח,ג).

ה,יא  [ט] אסור לצאת מארץ ישראל לחוצה לארץ לעולם--אלא ללמוד תורה, או לישא אישה, או להציל מיד הגויים, ויחזור לארץ; וכן יוצא הוא לסחורה.  אבל לשכון בחוצה לארץ, אסור--אלא אם כן חזק שם הרעב, עד שנעשה שווה דינר חיטין בשני דינרין.

ה,יב  במה דברים אמורים, בשהיו המעות מצויות והפירות ביוקר.  אבל אם היו הפירות בזול, ולא ימצא מעות ולא במה ישתכר, ואבדה פרוטה מן הכיס--ייצא לכל מקום שימצא בו ריוח.  ואף על פי שמותר לצאת, אינה מידת חסידות:  שהרי מחלון וכליון שני גדולי הדור היו, מפני צרה גדולה יצאו, ונתחייבו כליה למקום.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #12 ב- : אוגוסט 08, 2008, 01:04:26 »
השטחים במדינת מצרים שהם חלק מא"י המובטחת והשלמה, שם אני אבקר ואולי אף אגור לאחר שהם יהיו בידינו והם עוד יהיו!
בנתיים, לא איבדתי שם דבר.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.