כתב נושא: רציתי לשאול מה ההוכחה הלוגית שיש גן עדן,עולמות עליונים ומשיח  (נקרא 6270 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אשמח אם מישהו יתן לי ידע בנושאים האלה אבל  אני מחפש תשובה חילונית לדברים האלה לא דברי תורה
[gif[/img]

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
אין בעיה אני אתאבד ואחזור אליך מחר עם התשובה.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לא,באמת,אני מתכון ברצינות,
למה אתה עונה בזילזול?
[gif[/img]

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לא,באמת,אני מתכון ברצינות,
למה אתה עונה בזילזול?
ועוד דבר,איך אלה שכתבו את כל הגמרא והזוהר והמדרשים מאיפה הם ידעו שיש עולמות עליונים??
[gif[/img]

מנותק alonnn

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • "מי כמכה באלם יהוה מי כמכה נאדר בקדש..."
למשה, כל העניין הזה מורכב מאוד ופילוסופי מאוד ויהיה קשה לענות לשאלותיך באשכול זה.

ועוד דבר,איך אלה שכתבו את כל הגמרא והזוהר והמדרשים מאיפה הם ידעו שיש עולמות עליונים??

ישנם פסוקים בתנ"ך הרומזים על עולם הבא.
דוגמא: "רבים, מישני אדמת-עפר יקיצו; אלה לחיי עולם, ואלה לחרפות לדראון עולם"

דוגמא לפסוק על ביאת המשיח: "הנה אנכי שלח לכם את אליה הנביא לפני בוא יום ה' הגדול והנורא והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם"

מקווה שעזרתי במעט.
« עריכה אחרונה: יולי 27, 2008, 00:06:23 על ידי alonnn »

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אוקיי ורציתי לשאול למי יש את התשובות לדיון המורכב והפילוסופי הזה שאי אפשר לדבר עליו פה,כמו כן רציתי לשאול מתי התחילה בעם היהודי הכמיהה למשיח ולמה היהודים החילונים לא מצפים כ"כ וכמהים משיח כמו הציבור הדתי?
[gif[/img]

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
תשובה חילונית לוגית:מי שלא מאמין לא מצפה לביאת המשיח ולתחית המתים כי הוא לא מאמין ואז הוא לא מאמין בעולם הבא ובעולמות עליונים למעט העולם התחתון בעולם הזה.הוא מת וזהו,אין פרוזדור ואין עולם הבא,רק עולם הזה.
הכמיהה למשיח התחילה לפני אלפי שנים.
הכרתי משיח אחד:יהודי ממוצא מזרחי ששמו משיח וזאת הוכחה שהמשיח איננו אשכנזי אבל מבית דוד.קראו לו דוד משיח והוא היה פועל בניין.
ברצינות אי אפשר להוכיח לוגית ופילוסופית טיעון שאיננו רציונלי אלא דבר הקשור באמונה.
נניח שמישהו מאמין שקיים פיל ירוק על המאדים ומבקש הוכחה לוגית.הדרך היחידה היא לטוס למאדים ולחפש את הפיל או לצפות בו בטלסקופ.
לכן הדרך הלוגית היחידה להוכיח עולם הבא היא למות ולחזור לחיים כמו שקרה לחולים שמתו קלינית וחזרו לחיים,הם ראו אור וכל החיים שלהם עברו לנגד עינהם.
או לעשות סיאנס אבל התאבדות והעלאה באוב אסורות ביהדות.
שים לב שביקשת התייחסות חילונית וזילזלו בך ונתנו לך נימוק דתי וציטטו והוכיחו מהתנ"ך וזה לא הסבר לוגי פילוסופי.אבל אם היית מאמין לא היית צריך הסבר לוגי,חילוני,רציונלי,היית חוזר בתשובה ולא היית שומע שירה של עופרה חזה.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
תשובה חילונית לוגית:מי שלא מאמין לא מצפה לביאת המשיח ולתחית המתים כי הוא לא מאמין ואז הוא לא מאמין בעולם הבא ובעולמות עליונים למעט העולם התחתון בעולם הזה.הוא מת וזהו,אין פרוזדור ואין עולם הבא,רק עולם הזה.
הכמיהה למשיח התחילה לפני אלפי שנים.
הכרתי משיח אחד:יהודי ממוצא מזרחי ששמו משיח וזאת הוכחה שהמשיח איננו אשכנזי אבל מבית דוד.קראו לו דוד משיח והוא היה פועל בניין.
ברצינות אי אפשר להוכיח לוגית ופילוסופית טיעון שאיננו רציונלי אלא דבר הקשור באמונה.
נניח שמישהו מאמין שקיים פיל ירוק על המאדים ומבקש הוכחה לוגית.הדרך היחידה היא לטוס למאדים ולחפש את הפיל או לצפות בו בטלסקופ.
לכן הדרך הלוגית היחידה להוכיח עולם הבא היא למות ולחזור לחיים כמו שקרה לחולים שמתו קלינית וחזרו לחיים,הם ראו אור וכל החיים שלהם עברו לנגד עינהם.
או לעשות סיאנס אבל התאבדות והעלאה באוב אסורות ביהדות.
שים לב שביקשת התייחסות חילונית וזילזלו בך ונתנו לך נימוק דתי וציטטו והוכיחו מהתנ"ך וזה לא הסבר לוגי פילוסופי.אבל אם היית מאמין לא היית צריך הסבר לוגי,חילוני,רציונלי,היית חוזר בתשובה ולא היית שומע שירה של עופרה חזה.
נכון,אבל מי אומר שזה קל לחזור בתשובה,אבל צריך לזכור שיש הרבה נסיונות בעולם הזה כמו העולם הכפרני שיש בחוץ כלומר אלה שלא שומרים תורה ומצוות,ואולי זה בגלל שאני לא קשור מספיק חזק לרב שלי ושואל אותו את השאלות האלה
[gif[/img]

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל

אם אתה קופץ לעולם הבא תימסור ת"אהבה" שלי לערפת...
הוא די חדש שם...
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אם אתה קופץ לעולם הבא תימסור ת"אהבה" שלי לערפת...
הוא די חדש שם...
:2funny: חחחחחחחחחחחח תגידו זה נכון ששמעתי פה מהפורום שערפת מת מאידס בגלל שהוא היה הומו :2funny:
גדול
[gif[/img]

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שכחתי לכתוב את המילה הומו בהודעה הקודמת
מה,באמת ערפת היה הומו? ;D :2funny:
[gif[/img]

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
שכחתי לכתוב את המילה הומו בהודעה הקודמת
מה,באמת ערפת היה הומו? ;D :2funny:

כניראה שהוא מת מאידס.
אבל אי אפשר לדעת אם הוא היה הומו או לא.
וזה גם לא כול כך חשוב...
:\
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הרב שלך יתן לך הוכחה דתית ולא לוגית.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
האנטר,למה אתה נשמע כועס?
[gif[/img]

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
אתה מחפש הוכחות לוגיות?

אני יגיד לך מה אומר על כך רבנו  הקדוש רבי נחמן מברסלב :

"אי אפשר לבוא לאמונה כי אם על ידי אמת [היינו, כי עיקר האמונה אינה אלא במה שאין השכל מבין, כי במקום שהשכל מבין, אין שייך אמונה. ואם כן, כשאין השכל מבין, מהיכן יבוא להאמין במה שצריך להאמין? על כן עיקר האמונה תלויה באמת, שאם ירצה[!] האדם להסתכל על האמת לאמיתו, יבין מאליו שצריכין להאמין האמונה הקדושה בה' יתברך ובצדיקים האמיתיים ובתורתו הקדושה, אף-על-פי שאי אפשר להבין בשכלנו המגושם. כי על-ידי התסכלות על האמת בעין האמת, יבין מרחוק שהאמת הוא כך, רק שאי אפשר להבין בשכל, ולכן צריכין רק להתחזק באמונה שלמה, והבן היטב.

אתה שואל מאיפה ידעו הכל חכמי הגמרא? הם למדו תורה והתורה הקנתה להם יכולות פלאיות. אשרינו שיש לנו מורים ורבנים כאלה!

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
אני רגוע.
הבא להורגך השכם להורגו