חדשות ודיונים > דיון כללי
שאול אשאל
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: בייקר על פברואר 04, 2007, 21:47:42 ---אכן אני לא משקר.תראה אני עברתי סמינר של ערכים,למדתי בישיבה והאזנתי למיטב המחזירים בתשובה,שמעתי קלטות ולמדתי הרבה מאד.גם הסיבה האמיתית שאני נמצא כאן היא ללמוד!
מאנשים איכותיים כמוך ומחיים בן פסח.
מצד שני יש לי השכלה גבוהה ולמדתי חומר כפירה ברמה גבוהה:פרויד,ניטשה ועוד ולכן יש לי חומר להשוואה.
למדתי פסיכולוגיה,פילוסופיה ברמה אקדמאית.
כשבא למשל הרב אמנון יצחק ליהודי ומנסה להחזירו בתשובה הוא נתקל באדם שאינו רוחני ואינו יודע מה לענות כי לא חשב על עניינים מטאפיסיים מימיו.
אני שונה ויש לי תשובות.
אני מקיים מצוות בין אדם לחברו ואני חש בנוח עם עצמי.
נכון שאינני יודע מספיק ולכן אני קורא ולומד.
--- סוף ציטוט ---
בייקר בקשר לדת תשמע לא צריך להכריח כי אם זה בא אז זה בא אם לא אין מה לעשות.
אני מכיר הרבה ילדים שפשוט מכריחים אותם להיות דתיים ואתה יודע מה קורה איתם? בשבת הם יוצאים לבלות עם פלאפונים משתקרים מחללים שבת הכול בגלל הלחץ שיש עליהם אסור שיהיה לחץ על אדם ויתר על זאת בדת אם יבואו יכריחו אותך יגידו לך את חייב זה רק ירחיק אותך מנסיון אני אומר את זה...
בייקר:
אני גדלתי כל חי בבית חילוני,רציתי לצום ביום כיפור ולא נתנו לי ההורים.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: בייקר על פברואר 04, 2007, 21:47:42 ---אכן אני לא משקר.תראה אני עברתי סמינר של ערכים,למדתי בישיבה והאזנתי למיטב המחזירים בתשובה,שמעתי קלטות ולמדתי הרבה מאד.גם הסיבה האמיתית שאני נמצא כאן היא ללמוד!
מאנשים איכותיים כמוך ומחיים בן פסח.
מצד שני יש לי השכלה גבוהה ולמדתי חומר כפירה ברמה גבוהה:פרויד,ניטשה ועוד ולכן יש לי חומר להשוואה.
למדתי פסיכולוגיה,פילוסופיה ברמה אקדמאית.
כשבא למשל הרב אמנון יצחק ליהודי ומנסה להחזירו בתשובה הוא נתקל באדם שאינו רוחני ואינו יודע מה לענות כי לא חשב על עניינים מטאפיסיים מימיו.
אני שונה ויש לי תשובות.
אני מקיים מצוות בין אדם לחברו ואני חש בנוח עם עצמי.
נכון שאינני יודע מספיק ולכן אני קורא ולומד.
--- סוף ציטוט ---
בייקר,
אתה חולק לי בנדיבותך שבחים שלהם אני לא ראוי... ;) אני מסכים עם זה שהפורום הזה ב"ה אחד המקומות הטובים ביותר ללמוד את מהות הרעיון היהודי מאנשים איכותיים שרבים מכדי שאוכל למנות, כן תרבו!
בייקר:
אתה צנוע,תראה התנאי לקוהרנטיות ורציונליות היא העקביות.חשיבתך סדורה ואתה עונה כתלמיד חכם ראשון ראשון ואחרון אחרון.
לא סתם ניהלת כאן.
תראה יש את הגרעין הקשה של הכהניסטים ואתה וכהנא צדק חלק ממנו.
עז 77 ואני חילונים,אני יכול להתחבר מאד לצורת הכתיבה של נץ וגאה בזאת.
אתה מסביר את מה שאתה אומר.
אתה נאמן לחיים בן פסח ואפשר לסמוך עליך.
לי יש טביעת עין חדה מאד לאנשים.
יש משהו מושך דווקא באנשים כמוך וכמו חיים בן פסח שדעתם מגובשת וברורה.אתם מקרינים עוצמה.
אתה שלם עם עצמך וזה חשוב מאד,למשל עז 77 מתלבט ועדיין לא הגיע להיכן שהוא צריך להגיע,הוא בתהליך חיפוש.
חיים ואתה שמחים בחלקכם.
גם ליאורסו יודע מה הוא רוצה מעצמו וזאת תכונה חשובה,הוא לא מבולבל ובימינו זה חשוב מאד.ליאורסו חושב כבר כמבוגר מגילו וזה מצויין.
כשאני קורא אתכם כולכם אני מבין מצויין למה ניהלתם פה ואתם מנהלים.
דוקא_כך:
עזוב אותך, אני סתם פקה-פקה. עז77---אולי הוא בתהליך חיפוש, אבל כמה שהצדיק הזה תרם לארגון שלנו! הוא וחיים פועלים באופן בלתי נלאה. וכאילו שעז לא היה טרוד מספיק בפרנסתו ובענייני התנועה, אז עכשיו הוא גם צריך לדאוג באופן מתמיד שמא הפורום שלנו מותקף על-ידי רוני. :-\
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה