האתר של "כל אל ערב" הקדיש קטעי וידאו נרחבים מחגיגות הניצחון. הטוקבקיסטים לא הסתירו את שמחתם.
אתר של העיתון הערבי-ישראלי כל אל-ערב הקדיש היום עמוד שלם וארוך, שופע תמונות וקטעי וידאו מ"חגיגות הניצחון" של חזבאללה אתמול, לרבות נאומו המלא של נסראללה, ודוברים נוספים.
אולם מעבר לאהדה הבולטת בהצגת האירועים אתמול, הופיעה גם מאמר הלקוח מהעיתון "א-ספיר" הלבנוני, שהוא בעל קו פרו-סורי-איראני. כותרת המאמר האוהד ל"נצחון" חזבאללה הוא "הדבר הכי יפה במראות ששטפו את עיני הלבנונים ואחיהם הערבים אתמול הוא שהאירוע היה אמיתי".
החלטנו לתת במה להתייחסות ציבורית של אזרחים במגזר הערבי לאותם אירועים ולאותה כתבה המסקרת אותם. זאת למרות הדברים שקשה לשמוע אותם ביום קשה זה. להלן כמה דוגמאות שימחישו לנו עם אילו אנשים אנו חיים.
באחת התגובות נכתב כך, "אני מייחל ליום שבו חזבאללה תחזיר גופות שני הרוגים בלבד בתמורה לשחרור 500 שבויים ישראלים ואלף הרוגים ישראלים. תודה להתנגדות הלבנונית ולחסאן נסראללה".
בתגובה 178 כתב אחד הגולשים, "אני רוצה לרדת על הרצפה ולנשק את האדמה מתחת לנעליים של מי שגרם לאומה הזאת לזקוף את ראשה בגאווה".
אחד המכנה עצמו "אדם מאחורי הקלעים" אמר "הקשיבו למכתבי ולתהילה ולאמונה בך מאלוהים, איש השדה, שאני מבטיח לך שאתה ולך בעקבות הניצחון שלנו מההרים שטופי השמש. השבויים המשוחריים – אתם התהילה של אומתנו אתם ומנהיגכם".
מגיב 26 כתב : "אללה יגרום שהאסלאם ינצח ויתמוך בחסן נסראללה".
מגיב 28 אמר "היה בריא, חסן נסראללה". הוא מכנה את מזכ"ל חזבאללה "הבז של לבנון", ומוסיף, "ברכות לכל פלסטיני או לבנוני". הוא ציין גם כי נסראללה הוא "מודל לחיקוי לכל ערבי".
אחד המגיבים שחתם, "עכו פלסטין" אמר כי "חיכינו לרגע הזה במשך שנים. ברכות מר חסן נסראללה, אנו חוגגים עימך בליבנו. יחי פלסטין, לבנון".
דרוזי המציין כי הוא מכפר מרר בגליל אמר כי "אלוהים מברך את סמיר קונטאר מהכוחות הדרוזיים".
אבו מוסאב רינאווי מערב-48' כתב "ברכות על הניצחון מצד כל ערבי".
אחד הגולשים, החתום "פלסטיני מהגליל" כתב כך "היו מבורכים ההתנגדות (חזבאללה מ.ס) היכן שאתם פועלים אל מול פני האויב הציוני וממשיכיו". אותו גולש פונה לכל דרוזי שלא תומך בחזבאללה "כולם צריכים לתמוך בתנועת ההתנגדות האסלאמית בדרום לבנון". הוא חתם את דבריו ב"יחי חזבאללה ויחי נסראללה".
גולש החתום מנצרת כתב "ברכות לכולם".
גולשת חתומה "פלסטינית לנצח מחיפה" כותבת כי "אלוהים ישמור אותך נסראללה . אני אוהבת אותך על כל מעשייך. אתה השפלת את האף של ישראל ובעיקר היהודים הכלבים. אני חיה בישראל, אבל אני מגדירה את עצמה פלסטינית ונשארת פלסטינית טהורה. מזל טוב על ניצחונכם. ניצחונכם הוא ניצחוננו, בקרוב אצל האסירים הנותרים. מזל טוב לתושבי לבנון ואינשאללה תשמרו על קומתנו זקופה. לנו ולכל הערבים. אנחנו גאים בכם"
מוסלמית ממרר אומרת כי היא גאה בחסן נסראללה "ולמען אללה זקפת את ראשנו כולנו איתך לנצח ואנחנו עוקבים אחרייך באל-מנאר".
הצדעה נאצית של הרוצח הנאצי סמיר קונטאר יש"ו.