יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
האם חברינו הדתים כאן הולכים עם ציצית?
ניר:
אני חילוני,אבל אני הולך לשיעורי תורה,והרב אמר שזאת המצווה היחידה שיש לה שכר בעולם הזה,עזוב עולם הבא...
המצווה היחידה שמשפיעה בעולם הזה,לפי דעתי זו מצווה קלה,תקנה ציצית נוחה(יש גופיה) ותשים אותה על הגוף ישר בלי חולצה מתחת,ואז רק חולצה אחת מעל.
כל רגע עם ציצית זה מצווה.
והשכר בעולם הזה זה שמירה,הציצית שומרת עלייך.
נאור:
תשמע נשמה, אני לא יודע מה להגיד לך. תתחיל לעשות בדק בית. אם בן אדם דתי צריך להגיד לעצמו שזה מבאס ללכת עם ציצית - אז הוא בבעיה. מה, לאבות אבותינו לא היה חיים? לרבי חיים ויטל, לאור החיים, לבן איש חי, לרב עובדיה... להם לא חם? מספיק בחייאת. יהודי חייב ללבוש ציצית שד"א היא לא חובה. ז"א שמוסרית יהודי חייב ללכת עם ציצית אם הוא רוצה לשמור את עיניו ממראות אסורים.
Juda-Yoda:
העניין עם החום זה טיפשי, זה סתם פסיכולוגי... אם תלך בציצית, עוד חולצה ועוד חולצה- יהיה לך חם. כשתוריד, יהיה לך מין הקלה לכמה רגעים ואז שוב יהיה לך חם, וגם עניין של הרגל- הגוף בסופו של דבר מתרגל. אנשים בבסיס אצלי הולכים כל הזמן עם השרוולים למעלה ובוכים כל הזמן על החום. אני עם השרוולים למטה וקר לי כשהם מדליקים את המזגן.
אתה לא צריך לחשוב על להוריד את הציצית. תיראה אותה כחלק מהגוף שלך. אם תהייה ערום ויהיה לך חם, תוריד את העור שלך? לא אתה תיקח קרח.
ציצית זה אחת המצוות החשובות אם לא הכי חשובה, שלא על 10 הדיברות.
למרות שעדיף באמת שתעשה את המצווה כי ככה הקדוש ברוך הוא אמר, לא משנה למה, הינה לך הסיבה: ציצית = 600, ועם הקשרים והפתילים או משהו כזה זה מוסיף לך עוד 13. לכן זה יוצא תרי"ג מצוות שעליך כל הזמן.
משה לוי:
--- ציטוט של: Juda-Yoda על יולי 02, 2008, 22:28:16 ---העניין עם החום זה טיפשי, זה סתם פסיכולוגי... אם תלך בציצית, עוד חולצה ועוד חולצה- יהיה לך חם. כשתוריד, יהיה לך מין הקלה לכמה רגעים ואז שוב יהיה לך חם, וגם עניין של הרגל- הגוף בסופו של דבר מתרגל. אנשים בבסיס אצלי הולכים כל הזמן עם השרוולים למעלה ובוכים כל הזמן על החום. אני עם השרוולים למטה וקר לי כשהם מדליקים את המזגן.
אתה לא צריך לחשוב על להוריד את הציצית. תיראה אותה כחלק מהגוף שלך. אם תהייה ערום ויהיה לך חם, תוריד את העור שלך? לא אתה תיקח קרח.
ציצית זה אחת המצוות החשובות אם לא הכי חשובה, שלא על 10 הדיברות.
למרות שעדיף באמת שתעשה את המצווה כי ככה הקדוש ברוך הוא אמר, לא משנה למה, הינה לך הסיבה: ציצית = 600, ועם הקשרים והפתילים או משהו כזה זה מוסיף לך עוד 13. לכן זה יוצא תרי"ג מצוות שעליך כל הזמן.
--- סוף ציטוט ---
השאלה אם גם שנמצאים כל דקה בבית האם צריך להיות עם הציצית גם בבית בקיץ?
נץ וגאה בזה:
אני לובש ציצית רשת, כמעט ולא מרגישים את זה, זה נוח כשר ומצוין בקיץ, תנסה את זה משה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה