יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

האם חברינו הדתים כאן הולכים עם ציצית?

(1/4) > >>

משה לוי:
הכונה עם טלית קטן
וד"א תגידו לי איך אפשר ומסוגל ללכת עם ציצית ב40 מעלות חום בקיץ שמתחת לזה צריך לשים חולצה ומעל הציצית עוד חולצה
האם יש אפשרות גם ללכת בלי ציצית על הגוף,כי אצלי זה ממש מצב לא נורמלי ללכת עם הציצית בקיץ,
בחורף זה נורמלי אבל בקיץ זה סיוט
ולמה גם לנו יש את מצות ציצית? למה אנחנו מחויבים ללכת עם ציצית כל הזמן?

zelhar:
משה אתה לא חייב לעשות שום דבר. אני מציע לך שתעשה את המצוות שאתה עושה מתוך רצון ומתוך אהבה ואם אתה חש ממורמר ומתוסכל מוטב לך אולי לא לבצע מצוות עשה מהקטגוריה הזו.

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
אני הולך בציצית במהלך היום, ואני לא דתי. קיבלתי על עצמי.

אתה צודק, משה, שזה קשה לקיים מצוות מסויימות. ומה עם המצווה להמתין שש שעות בין אכילת בשר לשתיית חלב? ומה עם קריאת-שמע כל בוקר? זה לא קשה? והנחת תפילין, ושמירת הברית, ושמירת שבת וכו' וכו' וכו'.... יש לנו הרבה מצוות, ולא קל לקיים את כולן ולהיות צדיק. נסה כמה שאתה יכול. אל תכפה על עצמך מה שאתה יודע שאינך מוכן לו. במקום זאת, התחזק עוד. וה' יראה לך כבר את הדרך. עוד טיפ חשוב: דַבֵּר עם ה'. בהצלחה! :)

משה לוי:
מה שמעצבן אותי גם (וסליחה על התאור) זה שכל פעם שהולכים לשירותים ומתיישבים על האסלה, ארבעת הקצוות של הציצית (ארבעת ה"פתילים") לא נוחים ויש צורך להזיז אותם.

סליחה אם ההודעה הזאת קצת נשמעת דבילית.

משה לוי:

--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על יולי 01, 2008, 04:42:53 ---אני הולך בציצית במהלך היום, ואני לא דתי. קיבלתי על עצמי.

אתה צודק, משה, שזה קשה לקיים מצוות מסויימות. ומה עם המצווה להמתין שש שעות בין אכילת בשר לשתיית חלב? ומה עם קריאת-שמע כל בוקר? זה לא קשה? והנחת תפילין, ושמירת הברית, ושמירת שבת וכו' וכו' וכו'.... יש לנו הרבה מצוות, ולא קל לקיים את כולן ולהיות צדיק. נסה כמה שאתה יכול. אל תכפה על עצמך מה שאתה יודע שאינך מוכן לו. במקום זאת, התחזק עוד. וה' יראה לך כבר את הדרך. עוד טיפ חשוב: דַבֵּר עם ה'. בהצלחה! :)

--- סוף ציטוט ---

הבעיה שלי היא מאז שחזרתי בתשובה אז כל עבודת ה' שלי תמיד הולכת על הפנים אני יכול כמה ימים או אולי תקופה מסוימת להתחזק ולהיות "באורות" מה שנקרא,אבל הבעיה שלא עובר אצלי כמעט חודש שבו אני לא הולך למקומות צנועים או רואה דברים לא צנועים במחשב ובאינטרנט או קורא עיתונים חילונים או לשמור על הברית ועל העינים בכל הדברים האלה אני אף פעם לא מחזיק מעמד הרבה זמן כל הזמן נופל ונופל ולא יודע איך אפשר להמשיך ולהתחזק בעבודת ה' ככה

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה