כתב נושא: שאלה לאדם שבמצוקה  (נקרא 16900 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Juda-Yoda

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #25 ב- : יוני 27, 2008, 00:36:31 »
א.לא כבר פתחת את הדיון הזה?
ב.אתה באמת שוקל להחליף תורה בעפרה חזה?אם כך...תעשה את זה תורה היא לא בשבילך.
זה חילול שאתה בכלל חושב על זה.
תורה צווה לנו משה מורשה,קהלת יעקב.
קרוב אלייך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשותו.
יגעתי ולא מצאתי - אל תאמין, לא יגעתי ומצאתי - אל תאמין, יגעתי ומצאתי - תאמין.
בכל דור ודור חייב אדם לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצרים.
בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ.
שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #26 ב- : יוני 27, 2008, 01:03:02 »
הבן אדם במצוקה ומבקש עזרה ואתה נוזף בו.
אם הוא היה יכול להסתדר היה מסתדר.
אם לא היה במצוקה לא היה חוזר על עצמו.
ברגע שאתה מפעיל עליו לחץ אתה מקשה עליו יותר.
הוא לא בשלב החילול כי הוא לא החליט.
קצת חמלה לא תזיק לך.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #27 ב- : יוני 27, 2008, 02:13:17 »
בשן,איך אתה זוכר את השיר "כל יום מתחילה שנה מהילדות,השיר הוא משנת 1982 ואתה בן 29 אז כמדומני הית אז בן 3 רק!!! כל הכבוד שאתה זוכר,לי זה גם התנגן כמשהו מוכר אבל לא זכרתי אותו ספציפית מהגיל הזה וד"א עוד סתם שאלה מה דעתך על המוזיקה של המתחרה ירדנה ארזי?

השיר "כל יום מתחילה שנה" התנגן והיה פופולארי בתקופת הילדות שלי גם אחרי שהייתי בן 3. אבל חוץ מזה, אני מתעסק בתחום הזמֶר העברי, כך שאני מכיר שירים של נורית הירש (למשל) ושל אהוד מנור.

לגבי ה"יריבות" כביכול בין ירדנה ארזי לבין עפרה חזה ז"ל, אני מסתכל על זה כעל מין משחק-ילדים כזה שהיה קיים בעיקר בדימיונם של המעריצים, משחק שלפיו אם אתה אוהב ומעריץ זמר מסויים, אז זה בהכרח אומר שאתה גם "לא אוהב" זמר מסויים אחר ששר שירים מאותה קטגוריה. זה שטחי, ילדותי ורדוד לחשוב כך, לדעתי. אצלי המשחק הזה גמר את הרלוונטיות שלו בגיל די מוקדם.

אגב, לא כל-כך הבנתי: כשאתה שואל אותי מה דעתי על "המוסיקה המתחרה של ירדנה ארזי", האם אתה שואל אותי מה דעתי על המוסיקה שהיא שרה, או על הזמרת עצמה (כזמרת)?
« עריכה אחרונה: יוני 27, 2008, 02:19:06 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #28 ב- : יוני 27, 2008, 13:49:46 »
השיר "כל יום מתחילה שנה" התנגן והיה פופולארי בתקופת הילדות שלי גם אחרי שהייתי בן 3. אבל חוץ מזה, אני מתעסק בתחום הזמֶר העברי, כך שאני מכיר שירים של נורית הירש (למשל) ושל אהוד מנור.

לגבי ה"יריבות" כביכול בין ירדנה ארזי לבין עפרה חזה ז"ל, אני מסתכל על זה כעל מין משחק-ילדים כזה שהיה קיים בעיקר בדימיונם של המעריצים, משחק שלפיו אם אתה אוהב ומעריץ זמר מסויים, אז זה בהכרח אומר שאתה גם "לא אוהב" זמר מסויים אחר ששר שירים מאותה קטגוריה. זה שטחי, ילדותי ורדוד לחשוב כך, לדעתי. אצלי המשחק הזה גמר את הרלוונטיות שלו בגיל די מוקדם.

אגב, לא כל-כך הבנתי: כשאתה שואל אותי מה דעתי על "המוסיקה המתחרה של ירדנה ארזי", האם אתה שואל אותי מה דעתי על המוסיקה שהיא שרה, או על הזמרת עצמה (כזמרת)?
גם על המוזיקה וגם על עצמה כזמרת
[gif[/img]

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #29 ב- : יוני 27, 2008, 13:51:45 »
אגיד לך מה נדיר בה ולמה אני מתכוון. המון אנשים, אם היו נקלעים למצב שאתה נקלעת אליו, היו מתביישים להוציא את זה החוצה, לשתף ולבקש עזרה, וזה מנסיון.
וכשאני מביט בתגובותייך אני לומד עלייך 2 דברים : 1. שאתה בחור טוב עם סבר פנים יפות ו2. שאתה תמים. בן אדם אחר היה מתלבש שעות אם לפרסם, היה כועס בכל מיני סיטואציות ש"כביכול" מועדות לפורענות, אבל אתה שתקת, כמו שיהודי ירא שמים אמיתי צריך לעשות!

אם לא היית בא לכאן לבקש עזרה - היית יכול להיות בטוח שאתה תפול. אבל בגלל שבאת לכאן עם סיפור די מוזר אני חייב לציין ושיתפת את כולנו רק בשביל לקבל עצות איך לצאת מזה - אני בטוח שאתה ירא שמים. בן אדם שהוא לא ירא שמים היה מעביר את זה, - היה אומר "יש בעיה, אבל שטויות" או לחלופין לא היה מבין שיש בעיה. ואתה באת והתייעצת כי למרות זה שאתה נמצא ברידה - עדיין דעת תורה וה' יתברך חשובים לך!

וכן, זה סוג של תמימות שאמן שכולנו מעם-ישראל נקבל! תמימות ישרה, אשרייך שזיכית אותי לקרוא את התגובות שלך שלימדו אותי שיעור חשוב על עצמי. שאני בעצם לא בסדר בכך שאני לא נוהג כמוך - שכשלי יש בעיות שהם לא ממש נעימות - אני מדחיק אותם! אשרייך! כך יהודי צריך להתנהג!

סיפור די מוזר? אני לא חושב שהוא מוזר אבל פה תגיד לי איך הולכים שני הדברים ביחד,אפשר גם להיות חסיד של הרבי מילובביץ' עם זקן והכל ומצד שני להעריץ זמרת?
[gif[/img]

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #30 ב- : יוני 27, 2008, 14:48:20 »
אפשר לגמרי. תהיה חסיד, שמור את התורה, תשמור שבת ועל העיניים
,ולאט לאט אתה תסתדר מהבחינה הזאת. מה, תפוח רקוב משפיע על כל העגלה? לא, תמשיך נסות ולעשות את הכל, ותתפלל לה', ובסוף הכל יסתדר.
« עריכה אחרונה: יוני 27, 2008, 14:49:07 על ידי נאור »

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #31 ב- : יוני 27, 2008, 16:37:43 »

באיזה תחום אם אפשר לשאול אתה מתעסק בזמר העברי?
[gif[/img]

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #32 ב- : יוני 27, 2008, 16:38:38 »
אפשר לגמרי. תהיה חסיד, שמור את התורה, תשמור שבת ועל העיניים
,ולאט לאט אתה תסתדר מהבחינה הזאת. מה, תפוח רקוב משפיע על כל העגלה? לא, תמשיך נסות ולעשות את הכל, ותתפלל לה', ובסוף הכל יסתדר.

אפשר לשמור ככה את העינים כשרואים קליפים של עפרה באינטרנט?
[gif[/img]

מנותק Juda-Yoda

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #33 ב- : יוני 27, 2008, 16:41:41 »
הוא כבר פתח דיון על זה ואז ראיתי שהוא במצוקה שהוא אמר שהוא לא מסתדר עם אנשים ביגלל הדת יעצתי לו בזה וזה ניראה כאילו העניין ניפטר אבל עכשיו הוא חוזר ומתלונן ומה שנישאר מההודעה הקודמת זה רק העופרה חזה.
זה תירוץ שהוא הביא לעצמו,כי הוא פשוט לא רוצה את החיים האלה,הוא לא יכול לעמוד במחויבויות כניראה יותר מידי בשבילו,אז במקום להביש את עצמו הוא מביש את הקב"ה בכך שהוא משווה אותו לעופרה חזה ואומר שהיא עדיפה,איזה חסד אני יביא לבנאדם כזה?
אני יביא לו בעיטה בתחת זה מה שאני יביא לו.
תורה צווה לנו משה מורשה,קהלת יעקב.
קרוב אלייך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשותו.
יגעתי ולא מצאתי - אל תאמין, לא יגעתי ומצאתי - אל תאמין, יגעתי ומצאתי - תאמין.
בכל דור ודור חייב אדם לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצרים.
בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ.
שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד.

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #34 ב- : יוני 27, 2008, 16:46:46 »
הוא כבר פתח דיון על זה ואז ראיתי שהוא במצוקה שהוא אמר שהוא לא מסתדר עם אנשים ביגלל הדת יעצתי לו בזה וזה ניראה כאילו העניין ניפטר אבל עכשיו הוא חוזר ומתלונן ומה שנישאר מההודעה הקודמת זה רק העופרה חזה.
זה תירוץ שהוא הביא לעצמו,כי הוא פשוט לא רוצה את החיים האלה,הוא לא יכול לעמוד במחויבויות כניראה יותר מידי בשבילו,אז במקום להביש את עצמו הוא מביש את הקב"ה בכך שהוא משווה אותו לעופרה חזה ואומר שהיא עדיפה,איזה חסד אני יביא לבנאדם כזה?
אני יביא לו בעיטה בתחת זה מה שאני יביא לו.

:2funny:
דוקא קראתי את ההעצה שבזמנו רשמת לי ואני גם מעונין לעזוב את הקו החבדי ולנסות קו אחר למשל כמו ברסלב או הליטאים
[gif[/img]

מנותק morde208

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #35 ב- : יוני 27, 2008, 17:19:50 »
כל  מה  שהקב"ה  עושה  הכל  לטובה!

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #36 ב- : יוני 27, 2008, 18:40:06 »
גם על המוזיקה וגם על עצמה כזמרת

אם אתה שואל על ה'מוסיקה' בלבד, אין הרבה הבדל בין המוסיקה ששרה ירדנה ארזי לבין המוסיקה ששרה עפרה חזה ז"ל, משום ששתי הזמרות כמו שאמרתי שייכות לאותה קטגוריה מבחינת הז'אנר המרכזי של הרפרטואר שלהן: שירי-פופ עבריים של אמצע שנות ה-70 עד סוף שנות ה-80.  למען האמת, חלק גדול מן השירים של אותה תקופה לא נכתב לזמר מסויים, אלא חולק בין הזמרים שהיו אז פופולאריים, וכל זמר בחר לעצמו את השירים המתאימים לו לפי טעמו האישי. אז זה אך-טבעי, שאותם מלחינים ומשוררים שחיברו רבים מהשירים ששרה ירדנה ארזי, חיברו גם את השירים ששרה עפרה חזה ז"ל ורבים מהשירים ששרו כלל הזמרים הידועים מאותה תקופה, ששרו מאותה קטגוריית שירים. ואין בזה שום תמיהה, הלא שתיהן זמרות אותו ז'אנר אמנותי, לא?

לגבי ירדנה ארזי כזמרת:
אוהב מאד. אבל כמובן אין לזה שום השלכה על אהבתי, על מידת אהבתי או על אי-אהבתי לשום זמר/ת אחר/ת מאותה קטגוריה. :)

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #37 ב- : יוני 29, 2008, 10:50:11 »
החלטתי אמש לעזוב את הקו של חבד כי ראיתי שהוא לא תורם לי כלל בעיקר בנושא השידוכים שלאף שדכנית אין מה להציע ואף אחת לא חוזרת אלי,וגם נראה לי שזה לא בשבילי התועדויות ושתית "משקה" וכל הנושא של מלך המשיח סביב הרבי,ולא "לגעת" בזקן כמו שרובם אומרים.
וגם לא יודע הרגשתי פשוט שזה נמאס וכבר לא מושך אותי על כל דבר לפני ברכה ראשונה,ברכה אחרונה,ברכה כל פעם אחרי שיוצאים מהשרותים,אני כבר מרגיש שאני כבר לא יכול את זה,
השאלה היא מה אני יעשה עכשיו בלי ההליכות לבתי כנסת,מה אני יעשה כל השבת,כי אין לי שום דבר שאני מתענין בו או מחבב אז אני לא יודע במה לעסוק,והשאלה הכי גדולה עכשיו היא איך אני ימצא שידוך כשאני כבר לא יהיה בעולם הדתי,
כי כשהיתי חילוני אז אף פעם לא היתי הטיפוס שמתחיל עם בחורות,או אחד שהבחורות נמצאות סביבו,מה לעשות? זאת המצוקה הכי קשה שלי,אשמח אם מישהו יוכל לעזור או להביא רעיון

תודה רבה
[gif[/img]

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #38 ב- : יוני 29, 2008, 10:52:18 »
תתחזק בלימוד תורה. זה הכלי הטוב ביותר לשיפור מצבך בכל התחומים.

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #39 ב- : יוני 29, 2008, 10:56:16 »
ומה יהיה עם נושא השידוך?
וחוצמזה,גם לא ממש היתי רוצה שהילדים שלי יגדלו במערכת חינוך חילונית
[gif[/img]

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #40 ב- : יוני 29, 2008, 10:57:09 »
ומה יהיה עם נושא השידוך?
וחוצמזה,גם לא ממש היתי רוצה שהילדים שלי יגדלו במערכת חינוך חילונית

נסה מערכות-שידוך אחרות. לא של חב"ד (אבל דתיות).

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
שאלה לאדם שבמצוקה
« להגיב #41 ב- : יוני 30, 2008, 00:27:20 »
החלטתי אמש לעזוב את הקו של חבד כי ראיתי שהוא לא תורם לי כלל בעיקר בנושא השידוכים שלאף שדכנית אין מה להציע ואף אחת לא חוזרת אלי,וגם נראה לי שזה לא בשבילי התועדויות ושתית "משקה" וכל הנושא של מלך המשיח סביב הרבי,ולא "לגעת" בזקן כמו שרובם אומרים.
וגם לא יודע הרגשתי פשוט שזה נמאס וכבר לא מושך אותי על כל דבר לפני ברכה ראשונה,ברכה אחרונה,ברכה כל פעם אחרי שיוצאים מהשרותים,אני כבר מרגיש שאני כבר לא יכול את זה,
השאלה היא מה אני יעשה עכשיו בלי ההליכות לבתי כנסת,מה אני יעשה כל השבת,כי אין לי שום דבר שאני מתענין בו או מחבב אז אני לא יודע במה לעסוק,והשאלה הכי גדולה עכשיו היא איך אני ימצא שידוך כשאני כבר לא יהיה בעולם הדתי,
כי כשהיתי חילוני אז אף פעם לא היתי הטיפוס שמתחיל עם בחורות,או אחד שהבחורות נמצאות סביבו,מה לעשות? זאת המצוקה הכי קשה שלי,אשמח אם מישהו יוכל לעזור או להביא רעיון

תודה רבה
משה, אתה אדם מעניין ומשכיל - יש לך הרבה מאוד דברים טובים באישיותך ואני מכיר אותך כבר מספיק זמן כדי לומר שאתה אדם מאוד חיובי בין אם דתי ובין אם לא. תעשה מה שאתה באמת חושב לנכון לעשותו ואני מקווה שהקב"ה יעזור לך וינחה אותך למחוזות חפצך.
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!