כתב נושא: פורסם בפורום של הפועל קטמון....  (נקרא 1712 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק nadav

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
פורסם בפורום של הפועל קטמון....
« ב- : יוני 19, 2008, 15:11:43 »

"הנאצים התירו לתנועת בית"ר להמשיך בפעילותה הרגילה: אספות, כינוסים, חגיגות, טיולים, מחנות קיץ, אימוני ספורט, הכשרה חקלאית ושייט. הם גם התירו לה לפרסם עלונים משוכפלים לאין ספור ובהם מאמרים ציוניים ששידרו נימה לאומנית, כמו פאשיסטית, ברוח הימים ההם. עלוני הבית"רים בגרמניה התרכזו בנעשה בארת ישראל. הלהט שעלה מהם כוון נגד האנגלים והערבים והשמאל בתנועה הציונית, תוך התרפקות על גיבורי העבר היהודי - מיהודה המכבי ועד יוסף טרומפלדור. אין בהם רמז למצב בגרמניה. לבד מזאת דמו מאוד לעלוני הנוער הגרמני. ז'בוטינסקי קבל כי ההיטלריזם עושה רושם רב על הבית"רים וגינה את הדבר... בית"ר פעלה גם באוסטריה: אנשיה המשכיו בפעילותם לאחר שסופחה לרייך השלישי. בתוך כך קיימו מגעים שוטפים עם נציגי הגסטאפו ואף עם אדולף אייכמן. הם שלחו למשטרה החשאית הגרמנית תזכיר ובו הציעו את שירותיהם לארגון הגירתם של יהודי אוסטריה. ההנחה היתה שיש זהות אינטרסים בין הנאצים לבית"ר".

מתוך: תום שגב, המיליון השביעי, כתר: ירושלים, 1992: עמוד 28

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #1 ב- : יוני 19, 2008, 22:05:10 »
חכם בלילה, אני לא רוצה להזכיר את קאסטנר ואת ארלוזורוב, ואת עצם העובדה ששיתוף הפעולה בין בית"ר לנאצים הסתיים עוד לפני חוקי נירנברג והאולימפיאדה במינכן 1936, לתום שגב נוח להראות את הבילבול שחל בתנועות הימין בשיתוף פעולה זמני וקצר לפני שבכלל הבינו את הכיוון ואת הרצינות של היטלר ומפלגת ה-NSDAP שלו, לעומת זאת, שיתוף הפעולה של בן גוריון ושות' המשיך עמוק אל תוך מלחמת העולם השניה ועד לרגעיה האחרונים במיוחד בפרשת יהדות הונגריה, הקץ לשקרים ולטיוח ההסטורי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק nadav

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : יוני 19, 2008, 23:08:42 »
הנה הקישור להמשך הדיון שמתנהל בפורום של הפועל
 http://www.hapoelk.net/index.php?s=81c57867a418a5cf8ff8002d2651ebfb&showtopic=3849

מה אתם אומרים?...

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #3 ב- : יוני 19, 2008, 23:37:46 »
אני אומר שהצביעות פשוט מסריחה לקילומטרים, ראה תגובתי הקודמת.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.