יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
בקשת עזרה...
haim shalom:
מקווה שעזרתי והתודה שייכת ל- גם בשן וגם גלעד
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: haim shalom על יולי 07, 2008, 15:36:45 ---מקווה שעזרתי והתודה שייכת ל- גם בשן וגם גלעד
--- סוף ציטוט ---
תודה לך. :) אני לא מה"בקיאים" כאן, הידע שלי בנושאי תורה וגמרא הוא מינימום של המינימום (וגם זה בקושי).
חיים בן-פסח הסביר פעם את הקונספט הזה ביהדות, שלפיו אנחנו כעם היהודי מתפללים שלוש פעמים ביום "שלא תהייה תקווה למלשינים" (= לבוגדים). מה הכוונה "שלא תהייה תקווה"? -עפ"י היהדות, לכל יהודי יש זכות להתחרט על מעשיו ולחזור בתשובה שלמה לפני בורא-עולם, ואז יימחל לו, שנאמר "ה' חפץ בתשובת רשעים".
אלא שפשע כמו "הלשנה" דהיינו בגידה בעמך, הוא חטא כל-כך חמור וכל-כך אכזרי, שאנו כעם היהודי מתפללים לקב"ה שלוש פעמים ביום שגם אם אותם מלשינים יחזרו בתשובה ויתחרטו על פשעיהם לפני הקב"ה, לא תהייה להם תקווה – כלומר לא ייתן להם הקב"ה תקווה לזכות לחיי עולם הבא.
alonnn:
השאלה שלך מעט מורכבת מכיוון שמנית בגידות בכמה תחומים.
גור-אריה:
כעיקרון עליהם נאמר מורידין ולא מעלין, כלומר שאם ראינו לאחד כזה שטובע בנהר, אין להצילו.
מי שבוגד בעם ישראל עליו נאמר "ונכרתה הנפש ההיא מישראל", ושוב אין שם "ישראל" עליו עד שיעשה תשובה.
וכן אתה יכול למצוא בפנחס שקינא לה' והרג את זמרי שחילל את כבוד אוהל מועד והקב"ה לא רק שלא העניש אותו אלא שיבח אותו מאד
ואמר "הנני שולח לו את בריתי שלום", ועיין פרשת פנחס.
alonnn:
"ונכרתה הנפש ההיא מישראל"
הכוונה אם אני לא טועה היא למחללי שבת
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה