יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלה לאדם שבמצוקה
משה לוי:
--- ציטוט של: גור-אריה על יוני 16, 2008, 02:30:04 ---קודם כל ומעל הכל אתה חייב למצוא משהו שיתן לך סיפוק!!
לגבי הדת,אלוקים והישועה שלך אענה בקצרה בסייעתא דשמיא:
אולי אתה חותר בכיוון הלא נכון?? אתה בעצמך אומר שחרשת כבר את כל ההצעות של השדכנית של חב"ד,מדוע אתה לא חותר
בכיוונים נוספים? אתה רואה שאינך מאושר בחב"ד. אז אולי הנפש שלך לא בנוייה אליהם? אין לי דבר נגדם,להיפך חב"ד הם אנשים נפלאים
אבל לעניות דעתי אתה פשוט שייך למקום אחר.
תרשה לי לתקן אותך,לא שחרשתי את כל ההצעות של השדכניות אלא את כל השדכניות החבדניקיות התכונתי שכבר חרשתי
היהדות לא ניתנה לחב"ד בלבד את אותה התורה לומדים גם באלון מורה,"במרכז", ובבית-אל. עליך להיפרד מכל דעותיך הקדומות ורק לנסות
לראות בעינייך. אולי ייטב לך שם? אולי דוקא שם תיהיה מאושר? כחוזר בתשובה הדרכים עוד פתוחות בפניך יותר לא חתמת חוזה עם אף אחד....
מה שחשוב הוא הקב"ה ולא חסידות זו או אחרת החסידות היא רק לתוספת!! מה גם שבשביל ללכת בדכו של הבעש"ט אתה לא חייב ליהיות
"חסיד" במובן שמוכר כיום אלא פשוט לנהוג לפי דרכיו. ודע לך שגם בקרב הדת"ל ישנם כאלה שהם למעשה "חסידיים ציוניים". ואף מכונים בפי
העם בדרך המליצה "חבקוק" שזה ראשי תיבות של:חב"ד,ברסלב,קוק.... :)
בכל אופן ראה מה שכתבתי לך האשכול שפתחת ב"מה שבראש" תגובה שמונה. קישור:
http://hayamin.org/forum/index.php?topic=13983.0
ונותר לי רק לאחל לך בהצלחה!!!!
--- סוף ציטוט ---
יחיאל:
מזאת אומרת התאכזבת מאלוהים??
מי שלא עוזר לעצמו, אלוהים לא עוזר לו!!
אתה עושה מספיק ?? או שכל היום אתה עסוק בלבכות על מר גורלך??
ואני שואל בשיא הרצינות ותעשה חושבים עם עצמך מה אתה הולך לעשות הלאה
אני לא חושב שלעזוב את הדת זה הפתרון !
אני לא מנסה לשפוט אותך או משהו אחי אך אתה פתחת עשרות דיונים על עפרה
חזה שאתה נהנה לזמזם את השירים שלה וכל זה
ושמע אם זה עושה לך טוב על הלב אז תשמע את השירים שלה...
אך אני לא חושב שבגלל שירים של אישה צריך לעזוב את הדת
הרי מתי שהוא כבר יצא לך המיץ מהשירים שלה ואתה לא תשמע אותם כל הזמן
ומה תעשה אז?
אל תדאג אחי אני מאמין שהכל יסתדר ! חזק ואמץ!!
rubi65:
--- ציטוט של: eran על יוני 16, 2008, 13:23:42 ---אחי אין יאוש בעולם כלל, וישועת ה' כהרף עין, תשמע סיפור אמיתי שקרא בבית דינו של הרב תנעמי לפני מספר שנים:
זוג התחתן, והבעל היה כהן, והם במשך 10 שנים ניסו להביא ילדים אבל ללא הצלחה, הוא החליט שהוא רוצה ילדים, עמד וגירש את האשה, תקופה קצרה לאחר הגירושין הסתבר שהאשה נכנסה להריון ממנו לפני מתן הגט, ועכשיו היית דילמא מכיוון שהוא היה כהן ואסור לו לחזור אליה, לכהן אסור לישא אשה גרושה.
ובכן אותו האיש לא ידע את נפשו מרוב צער, והנה יום אחד הוא בכותל ממרר בבכי לתוך ספר התהילים ושופך את שיחו לפני קונו, והנה ניגש אליו אחד החברים הטובים של האבא שלו ושואל אותו מדוע הוא בוכה? והכהן סיפר לו את הסיפור, ואז חבר של אביו מתחיל לצחוק לצחוק, והכהן לא מבין מה צחוק זה עושה, אז חבר של אביו אמר לו תגש לאביך שבניו-יורק ותספר לו את הסיפור - אותו אדם נגש לאביו, ואביו גילה לו את האמת שהוא בכלל מאומץ ואינו כהן, לפיכך יכול לחזור לאשתו...
אתה רואה - אסור להתאייש, אבל צריך להתפלל הרבה הרבה, לבורא עולם יש צינורות ודרכים לתת לכל אחד את הטוב והשפע שמגיע לו...
הפסוק אומר: ברוך הגבר אשר יבטח בה' - והיה ה' מבטחו". (ירמיהו י"ז, ז')...
אל תסמוך על שדכניות, הרב שלי תמיד אומר, שדכן ר"ת: שקר דובר כסף נוטל! תסמוך על מי שהיה העולם רק בכוחו יתברך להמציא לך את השידוך...
ומה הקשר לעופרה חזה, תן לה לנוח על משכבה בשקט, לא צריך שתצער אותה בשמים, שמיעת "קול אשה", או מהרהר בה, אולי מסתכל בה רח"ל...
והוא רחום יכפר עוון...
--- סוף ציטוט ---
:V: :smil037:
נאור:
אתה מאמין באלוקים? אתה חושב שה' יתברך יעשה לך משהו לא טוב? איםה כף זכות על ה' יתברך שכל מעשיו הם להיטיב עם עםֹישראל? חביבי, אתה לא תוכל להבין את דרכי ה' יתברך, כי נסרות הם דרכי האל. עצם זה שאתה אומר שהתאכזבת מה' יתברך זה קצת מקומם, וכי, ה' חב לך משהו? אתה חייב לעצמך משהו, וזה להאמין באמונה אמיתית בה' יתברך! מה אתה חושב, שאם תתפלל יומיים או לחלופין חודשיים אז תקבל כל מה שתבקש? מה אתה חושב, שה' יתברך ישר ייתן לך הכל? תתאמץ
,תתפלל,תאמין - ואז תקבל!
אומר רבנו נחמן מעשה באחד שבא לקנות אפרסמון, אמרו לו המתן. אומר רבנו אפרסמון זה פרי שמסמל את התורה ואת הקרבה לה' יתברך, ואתה בא לקנות אז זה - אומרים לך המתן, ואתה הולך? לאן אתה הולך חביבי? אתה יכול לקנות עכשיו עולם הבא ואתה הולך בגלל X דברים חומריים של עולם הזה? מה נהיה איתך בן-אדם, אתה לא רוצה תורה, אתה לא רוצה את ה' יתברך? אם הייתה יוצאת בת קול משמיים והייתה אומרת "משה לוי, עוד 24 תפילות בכוונה אתה תקבל זיווג!" - אתה לא היית מתפלל? היית! מניין לך לדעת עד כמה ה' רוצה לבדוק אותך? אולי ה' יתברך מחכה לך שתפלל עוד בכוונה ותראה נכונות ואז תקבל את האפרסמון?
אתה הגעת לתור ארוך של 500,000 ממתינים, ואתה תכנס עוד 5,000 ... מה, עכשיו תתייאש ותצא מהתור? מה איתך, בן-אדם! תתאפס על עצמך! עבודות ה' זה חיינו ואורך ימינו!!!
משה לוי:
המשפיע\הרב שלי אישר לי לשמוע את המוזיקה של עפרה חזה ז"ל למרות שהוא לא ממש היה בעד זה.
זה מוזר,נאור אבל כשקראתי את ההודעה האחרונה שלך הרגשתי כזה מרוחק כזה פתאום מלקרוא דברי תורה כי אני כבר לא ממש חזק בזה כיום,ואפילו ניגונים חסידיים אני כבר הרבה זמן לא שומע,בגלל שהמוזיקה של עפרה נמצאת ומתנגנת אצלי בראש בלי סוף,אבל האם יכול להיות גם שיגיע יום וימאס לי מהמוזיקה הזאת? אני מאוד מקוה שלא כי אני מאוד אוהב אותה,אבל אי אפשר לדעת מה מצפה העתיד
ובקשר לתפילות שלי,אמנם אני לא זוכר תקופה שהתפללתי חודשיים רצוף,אבל עובדה שאני בתשובה 3,3 וחצי שנים ועדין לא נושעתי,בעיקר בגלל נושא השידוך,ולמרות שמהשדכניות החבדניקיות אפשר לומר שראיתי "תוצאות" שאמנם הפגישו אותי מעט מאוד,לעומת מה שהיה אצל שדכניות אחרות שלא נפגשתי בכלל עם אף משודכת.
בקיצור מה שאני אומר זה שקשה יהיה לי למצוא את עצמי בקרוב הולך עם כיפה וזקן ועם חולצה של עפרה כמו שאני מתכנן,
אבל מצד שני מאוד לא היתי רוצה שהילדים שבעז"ה יהיו לי,יהיו בתוך מערכת החינוך המטורפת של העולם החילוני,זה בשום פנים ואופן אני לא רוצה לדמין או לתאר,מה יהיה איתי,באמת שאין לי תשובה,אשמח אם מישהו יכול לעזור
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה