יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שאלה לאדם שבמצוקה

<< < (7/9) > >>

נאור:
אפשר לגמרי. תהיה חסיד, שמור את התורה, תשמור שבת ועל העיניים
,ולאט לאט אתה תסתדר מהבחינה הזאת. מה, תפוח רקוב משפיע על כל העגלה? לא, תמשיך נסות ולעשות את הכל, ותתפלל לה', ובסוף הכל יסתדר.

משה לוי:

--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על יוני 27, 2008, 02:13:17 ---השיר "כל יום מתחילה שנה" התנגן והיה פופולארי בתקופת הילדות שלי גם אחרי שהייתי בן 3. אבל חוץ מזה, אני מתעסק בתחום הזמֶר העברי, כך שאני מכיר שירים של נורית הירש (למשל) ושל אהוד מנור.

לגבי ה"יריבות" כביכול בין ירדנה ארזי לבין עפרה חזה ז"ל, אני מסתכל על זה כעל מין משחק-ילדים כזה שהיה קיים בעיקר בדימיונם של המעריצים, משחק שלפיו אם אתה אוהב ומעריץ זמר מסויים, אז זה בהכרח אומר שאתה גם "לא אוהב" זמר מסויים אחר ששר שירים מאותה קטגוריה. זה שטחי, ילדותי ורדוד לחשוב כך, לדעתי. אצלי המשחק הזה גמר את הרלוונטיות שלו בגיל די מוקדם.

אגב, לא כל-כך הבנתי: כשאתה שואל אותי מה דעתי על "המוסיקה המתחרה של ירדנה ארזי", האם אתה שואל אותי מה דעתי על המוסיקה שהיא שרה, או על הזמרת עצמה (כזמרת)?

--- סוף ציטוט ---

באיזה תחום אם אפשר לשאול אתה מתעסק בזמר העברי?

משה לוי:

--- ציטוט של: נאור על יוני 27, 2008, 14:48:20 ---אפשר לגמרי. תהיה חסיד, שמור את התורה, תשמור שבת ועל העיניים
,ולאט לאט אתה תסתדר מהבחינה הזאת. מה, תפוח רקוב משפיע על כל העגלה? לא, תמשיך נסות ולעשות את הכל, ותתפלל לה', ובסוף הכל יסתדר.

--- סוף ציטוט ---

אפשר לשמור ככה את העינים כשרואים קליפים של עפרה באינטרנט?

Juda-Yoda:
הוא כבר פתח דיון על זה ואז ראיתי שהוא במצוקה שהוא אמר שהוא לא מסתדר עם אנשים ביגלל הדת יעצתי לו בזה וזה ניראה כאילו העניין ניפטר אבל עכשיו הוא חוזר ומתלונן ומה שנישאר מההודעה הקודמת זה רק העופרה חזה.
זה תירוץ שהוא הביא לעצמו,כי הוא פשוט לא רוצה את החיים האלה,הוא לא יכול לעמוד במחויבויות כניראה יותר מידי בשבילו,אז במקום להביש את עצמו הוא מביש את הקב"ה בכך שהוא משווה אותו לעופרה חזה ואומר שהיא עדיפה,איזה חסד אני יביא לבנאדם כזה?
אני יביא לו בעיטה בתחת זה מה שאני יביא לו.

משה לוי:

--- ציטוט של: Juda-Yoda על יוני 27, 2008, 16:41:41 ---הוא כבר פתח דיון על זה ואז ראיתי שהוא במצוקה שהוא אמר שהוא לא מסתדר עם אנשים ביגלל הדת יעצתי לו בזה וזה ניראה כאילו העניין ניפטר אבל עכשיו הוא חוזר ומתלונן ומה שנישאר מההודעה הקודמת זה רק העופרה חזה.
זה תירוץ שהוא הביא לעצמו,כי הוא פשוט לא רוצה את החיים האלה,הוא לא יכול לעמוד במחויבויות כניראה יותר מידי בשבילו,אז במקום להביש את עצמו הוא מביש את הקב"ה בכך שהוא משווה אותו לעופרה חזה ואומר שהיא עדיפה,איזה חסד אני יביא לבנאדם כזה?
אני יביא לו בעיטה בתחת זה מה שאני יביא לו.

--- סוף ציטוט ---

:2funny:
דוקא קראתי את ההעצה שבזמנו רשמת לי ואני גם מעונין לעזוב את הקו החבדי ולנסות קו אחר למשל כמו ברסלב או הליטאים

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה