יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלה לאדם שבמצוקה
Juda-Yoda:
א.לא כבר פתחת את הדיון הזה?
ב.אתה באמת שוקל להחליף תורה בעפרה חזה?אם כך...תעשה את זה תורה היא לא בשבילך.
זה חילול שאתה בכלל חושב על זה.
אבי 1:
הבן אדם במצוקה ומבקש עזרה ואתה נוזף בו.
אם הוא היה יכול להסתדר היה מסתדר.
אם לא היה במצוקה לא היה חוזר על עצמו.
ברגע שאתה מפעיל עליו לחץ אתה מקשה עליו יותר.
הוא לא בשלב החילול כי הוא לא החליט.
קצת חמלה לא תזיק לך.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: משה לוי על יוני 26, 2008, 11:30:31 ---בשן,איך אתה זוכר את השיר "כל יום מתחילה שנה מהילדות,השיר הוא משנת 1982 ואתה בן 29 אז כמדומני הית אז בן 3 רק!!! כל הכבוד שאתה זוכר,לי זה גם התנגן כמשהו מוכר אבל לא זכרתי אותו ספציפית מהגיל הזה וד"א עוד סתם שאלה מה דעתך על המוזיקה של המתחרה ירדנה ארזי?
--- סוף ציטוט ---
השיר "כל יום מתחילה שנה" התנגן והיה פופולארי בתקופת הילדות שלי גם אחרי שהייתי בן 3. אבל חוץ מזה, אני מתעסק בתחום הזמֶר העברי, כך שאני מכיר שירים של נורית הירש (למשל) ושל אהוד מנור.
לגבי ה"יריבות" כביכול בין ירדנה ארזי לבין עפרה חזה ז"ל, אני מסתכל על זה כעל מין משחק-ילדים כזה שהיה קיים בעיקר בדימיונם של המעריצים, משחק שלפיו אם אתה אוהב ומעריץ זמר מסויים, אז זה בהכרח אומר שאתה גם "לא אוהב" זמר מסויים אחר ששר שירים מאותה קטגוריה. זה שטחי, ילדותי ורדוד לחשוב כך, לדעתי. אצלי המשחק הזה גמר את הרלוונטיות שלו בגיל די מוקדם.
אגב, לא כל-כך הבנתי: כשאתה שואל אותי מה דעתי על "המוסיקה המתחרה של ירדנה ארזי", האם אתה שואל אותי מה דעתי על המוסיקה שהיא שרה, או על הזמרת עצמה (כזמרת)?
משה לוי:
--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על יוני 27, 2008, 02:13:17 ---השיר "כל יום מתחילה שנה" התנגן והיה פופולארי בתקופת הילדות שלי גם אחרי שהייתי בן 3. אבל חוץ מזה, אני מתעסק בתחום הזמֶר העברי, כך שאני מכיר שירים של נורית הירש (למשל) ושל אהוד מנור.
לגבי ה"יריבות" כביכול בין ירדנה ארזי לבין עפרה חזה ז"ל, אני מסתכל על זה כעל מין משחק-ילדים כזה שהיה קיים בעיקר בדימיונם של המעריצים, משחק שלפיו אם אתה אוהב ומעריץ זמר מסויים, אז זה בהכרח אומר שאתה גם "לא אוהב" זמר מסויים אחר ששר שירים מאותה קטגוריה. זה שטחי, ילדותי ורדוד לחשוב כך, לדעתי. אצלי המשחק הזה גמר את הרלוונטיות שלו בגיל די מוקדם.
אגב, לא כל-כך הבנתי: כשאתה שואל אותי מה דעתי על "המוסיקה המתחרה של ירדנה ארזי", האם אתה שואל אותי מה דעתי על המוסיקה שהיא שרה, או על הזמרת עצמה (כזמרת)?
--- סוף ציטוט ---
גם על המוזיקה וגם על עצמה כזמרת
משה לוי:
--- ציטוט של: נאור על יוני 26, 2008, 23:22:51 ---אגיד לך מה נדיר בה ולמה אני מתכוון. המון אנשים, אם היו נקלעים למצב שאתה נקלעת אליו, היו מתביישים להוציא את זה החוצה, לשתף ולבקש עזרה, וזה מנסיון.
וכשאני מביט בתגובותייך אני לומד עלייך 2 דברים : 1. שאתה בחור טוב עם סבר פנים יפות ו2. שאתה תמים. בן אדם אחר היה מתלבש שעות אם לפרסם, היה כועס בכל מיני סיטואציות ש"כביכול" מועדות לפורענות, אבל אתה שתקת, כמו שיהודי ירא שמים אמיתי צריך לעשות!
אם לא היית בא לכאן לבקש עזרה - היית יכול להיות בטוח שאתה תפול. אבל בגלל שבאת לכאן עם סיפור די מוזר אני חייב לציין ושיתפת את כולנו רק בשביל לקבל עצות איך לצאת מזה - אני בטוח שאתה ירא שמים. בן אדם שהוא לא ירא שמים היה מעביר את זה, - היה אומר "יש בעיה, אבל שטויות" או לחלופין לא היה מבין שיש בעיה. ואתה באת והתייעצת כי למרות זה שאתה נמצא ברידה - עדיין דעת תורה וה' יתברך חשובים לך!
וכן, זה סוג של תמימות שאמן שכולנו מעם-ישראל נקבל! תמימות ישרה, אשרייך שזיכית אותי לקרוא את התגובות שלך שלימדו אותי שיעור חשוב על עצמי. שאני בעצם לא בסדר בכך שאני לא נוהג כמוך - שכשלי יש בעיות שהם לא ממש נעימות - אני מדחיק אותם! אשרייך! כך יהודי צריך להתנהג!
--- סוף ציטוט ---
סיפור די מוזר? אני לא חושב שהוא מוזר אבל פה תגיד לי איך הולכים שני הדברים ביחד,אפשר גם להיות חסיד של הרבי מילובביץ' עם זקן והכל ומצד שני להעריץ זמרת?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה