חדשות ודיונים > דיון כללי
סרטון מצמרר עם הרב אמנון יצחק!
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: כהנא צדק! על ינואר 31, 2007, 15:13:05 ---זה בסדר הנושא הזה ראוי לדפים שלמים!
הסיפור שלך באמת מדהים
--- סוף ציטוט ---
תודה רבה. :-)
בייקר:
הבעיה שלי היא כזאת:"הכל צפוי והרשות נתונה"לאדם יש זכות בחירה.אם כל מי שהיה מדליק אור בשבת היה מתחשמל היו כולם חוזרים בתשובה וזכות הבחירה היתה נשללת.
הרמב"ם אמר:"בשביל להבין את הקב"ה צריך להיות הקב"ה!
הרב אמנון יצחק בניגוד למחזירים אחרים בתשובה כמו הרב נויגרשל ורבנים חרדים נוספים משתמש במושגים כמו גלגול נשמות להסביר הולדת תינוקות נכים.
יש הסברים ביולוגיים לתופעה כמו נישואי קרובים.
הרב אמנון יצחק טוען שמלחמת לבנון היא עונש לעם ישראל על חטאים.
כלומר הוא משתמש בטכניקת ההפחדה.
לאחרונה נוצר עימות בין הרב אמנון יצחק לרבנים החרדים שחסידהם אף היכו את חסידיו ואיימו בהטלת חרם כי הרב אמנון יצחק סירב לשמוע לפסקי ההלכה שלהם.
לכן מאחר שאני אדם רציונלי דווקא שיטת הלימוד הליטאית שכלתנית מתאימה לי.
הרב אמנון יצחק פונה בהצלחה לרגש.
אני אוהב לשמוע את הרב אמנון יצחק כי אצלו יש שואו והצגה ממש.
אני ראיתי הרבה מאד קלטות שלו.
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: בייקר על ינואר 31, 2007, 21:43:11 ---הבעיה שלי היא כזאת:"הכל צפוי והרשות נתונה"לאדם יש זכות בחירה.אם כל מי שהיה מדליק אור בשבת היה מתחשמל היו כולם חוזרים בתשובה וזכות הבחירה היתה נשללת.
הרמב"ם אמר:"בשביל להבין את הקב"ה צריך להיות הקב"ה!
הרב אמנון יצחק בניגוד למחזירים אחרים בתשובה כמו הרב נויגרשל ורבנים חרדים נוספים משתמש במושגים כמו גלגול נשמות להסביר הולדת תינוקות נכים.
יש הסברים ביולוגיים לתופעה כמו נישואי קרובים.
הרב אמנון יצחק טוען שמלחמת לבנון היא עונש לעם ישראל על חטאים.
כלומר הוא משתמש בטכניקת ההפחדה.
לאחרונה נוצר עימות בין הרב אמנון יצחק לרבנים החרדים שחסידהם אף היכו את חסידיו ואיימו בהטלת חרם כי הרב אמנון יצחק סירב לשמוע לפסקי ההלכה שלהם.
לכן מאחר שאני אדם רציונלי דווקא שיטת הלימוד הליטאית שכלתנית מתאימה לי.
הרב אמנון יצחק פונה בהצלחה לרגש.
אני אוהב לשמוע את הרב אמנון יצחק כי אצלו יש שואו והצגה ממש.
אני ראיתי הרבה מאד קלטות שלו.
--- סוף ציטוט ---
תשמע אתה יודע למה אנשים מפחדים?...
כי האדם יעשה הכול ולא ישמע את האמת יקשיב לטיפש ייקח עצות מחבר אבל את האמת הוא בחיים לא ירצה לדעת!
הרב אמנון יצחק הגאון הצדיק הזה זורק את האמת בפנים!!!
זה מרתיע אנשים מה לעשות אבל אנחנו אוהבים שמדברים דברי אמת.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: כהנא צדק! על ינואר 31, 2007, 21:45:57 ---זה מרתיע אנשים מה לעשות אבל אנחנו אוהבים שמדברים דברי אמת.
--- סוף ציטוט ---
אמת ויציב!
ובייקר- טוב שהִזכּרת לי את הרב מרדכי נויגרשל, וגם את הרב צבי עִנבּל הגאוֹן... ::) באוֹתה תקוּפה, לבד מהקַלטוֹת הרבּוֹת של הרב אמנוֹן יצחק, הייתי מאזין בִּדבקוּת גם לקלטות שלהם, וכַמוּבן הלכתי לשמוֹע אותם בּהרצאוֹת וּבסמינרים. אין לתאר עד כּמה נהניתי והִשׂכּלתי!! וזה נכון בייקר, אתה צודק ב-100% שהם יותר שׂכלתניים מהרב אמנון יצחק. אבל אני -מה לעשׂוֹת- אני אהבתי אמת, ואוהֵב אמת - בּכל הסִגנוֹנוֹת וּבכל הצוּרוֹת, לא משׁנה איך היא נאמרת: גם אם היא נאמרת בּארשת למדנית טהוֹרה, וגם אם היא מתוּבלנת היטב בּחוּשׁ-הוּמוֹר "בגובה-העיניים" כּמוֹ זה שׁל הרב אמנון יצחק. ולמה לא, בּעצם? גם כּכה האמת מפחידה, אז לפחוֹת שׁתיאמר בּצוּרה ידידוּתית וּמצחיקה.. :D לא פּלא אם-כּן, שהוּא מצליח למשׁוֹך אליו כּל-כּך הרבּה יהוּדים, יוֹתר מִכּל רב אחר, ושיותר אנשׁים מסוּגלים לשמוע וּלהִתקרב אל האמת ה"מפחידה"-כִּביכוֹל רק ודווקא כּשהיא נאמרת בּפיו.
לכן אֱמֹר מעתה:
הרב אמנוֹן יצחק מצליח להחזיר יהוּדים רבּים לא "בּאמצעוּת" ההפחדה, כּי אם "למרוֹת" ההפחדה (שהיא כּאמוּר לא שׁיטה של אף-אחד אלא האמת עצמה היא שמפחידה, והוּא רק זה שלא פוחד להגיד אותה- וּבכל-זאת, מִסתבּר, הוּא מצליח להחזיר רבּים.. בִּזכוּת מתק-השׂפתיים וקסם-האישׁיוּת - כּלי (כִּשׁרוֹן) שׁהִפקיד בּידיו הקב"ה [ועל כּך אין אלא להודות וּלשׁבּח, בּרוּך ה']. והוּא מיטיב להִשׁתמשׁ בּוֹ). ועל כּך - יש לוֹ זכוּיוֹת רבּוֹת, רבּוֹת מִסְּפֹר.
אגב, עד כּמה שׁהבנתי הם כולם שייכים לגמרי לאותו "זרם"- הרב אמנון יצחק, הרב מרדכי נויגרשל, הרב צבי ענבּל, הרב שלום סרבּרניק וכו' - כולם ממליצים על כולם, כולם מפרסמים את כולם בהרצאותיהם.. כשבאתי להרצאה של הרב אמנון יצחק שליט"א למשל, מצאתי שם קלטות גם של הרב נויגרשל; וּלהיפך.
בייקר:
לא בדיוק הרב אמנון יצחק פונה לבני עדות המזרח,ש"ס והרבנים שהזכרת סרברניק,ענבל שהכי מצא חן בעיני ונויגרשל הם ליטאים,חרדים אשכנזים.
ויש הבדלים למרות שכולם יהודים.
חבל שהמחנה הדתי לאומי לא מחזיר בתשובה כי החרדים שמאלנים למרות שהרב אמנון יצחק שיתף פעולה עם אדיר זיק.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה