כתב נושא: יוסף (טומי) לפיד מאושפז במצב קשה..  (נקרא 3815 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק orel.z

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
יוסף (טומי) לפיד מאושפז במצב קשה..
« ב- : מאי 31, 2008, 22:21:11 »
טומי לפיד מאושפז בערך כ 5 ימים בבית החולים איכילוב.
אין מידע לגבי מצבו. חוץ מזה שהו במצב קשה..

מה אתם אומרים עליו?

Aaron

• אורח
« להגיב #1 ב- : מאי 31, 2008, 22:27:39 »
בוגד רגיל.

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #2 ב- : מאי 31, 2008, 23:39:13 »
למה בוגד??

אני חושב שהוא אדם מאד מעניין ורואה דמות פוליטית חיובית

מנותק morde208

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : מאי 31, 2008, 23:39:52 »
מיצטער, אבל  לא  שמעתי  מי  זה  טומי  לפיד?
אשמח  אם  מישהו  יעזור.

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #4 ב- : מאי 31, 2008, 23:58:23 »
אני ישקר אם אני יאמר שאני עצוב. א', זה דרך העולם. ב', הוא נלחם המון עם הדת היהודית, ככה שאני ללא יכול להרגיש סימפטיה לכזה בן-אדם. נקווה שהוא יעשה תשובה לפני שהוא יפטר, נקווה.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : יוני 01, 2008, 01:13:17 »
זה לא משמח אותי בכלל...
בסך הכל הדבר היחידי שלא אהבתי אצלו זה כמו שנאור אומר שהוא הלך נגד הדת
אני לא בדיוק יודע מה הדעות שלו וכל זה אבל אני מאחל לו בריאות, ושבעזרת השם
יחזור בתשובה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #6 ב- : יוני 01, 2008, 01:33:48 »
אחד שכל כך נלחם כנגד כל מה שריח מסורת ישראל סבא נודף ממנו, ומאידך הוא אמר שאיזה זקנה מוסלמית מעזה מזכירה לו את סבתא שלו מהשואה, אז הוא גם אחד מהבוגדים, הגדרה מדוייקת.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
« להגיב #7 ב- : יוני 01, 2008, 02:53:12 »
אחד שכל כך נלחם כנגד כל מה שריח מסורת ישראל סבא נודף ממנו, ומאידך הוא אמר שאיזה זקנה מוסלמית מעזה מזכירה לו את סבתא שלו מהשואה, אז הוא גם אחד מהבוגדים, הגדרה מדוייקת.
:V: :smil037: :V: :coolsmiley:
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : יוני 01, 2008, 10:37:08 »
רובי
כחילוני עליי לומר לך שטומי לפיד נלחם עבור הציבור שהוא ייצג.כשם שחברי הכנסת החרדים\דתיים מוציאים כל שני וחמישי חוקים דרקונים נגד החילונים
על ימין ועל שמאל והכל בשם דת משה וישראל [שעליה מבוסס אתר זה ואינני בא לפתוח פה מסע צלב] וכל פירות חוקים אלה גרמו לריחוק החילונים מיאוס הדת והמסורת
על הציבור החילוני.אז מאבקו של לפיד היה להחזיר "עטרה ליושנה" ולהראות שגם החילונים יודעים לפתוח פה וגם החילונים יודעים "לנשוך" ו"ולנבוח" וגם "לנו" יש שיניים חדות.

אז נכון הוא כופר אבל כפירה אינה אומרת שחובה לכפות על כופר את דרכו של המאמין בכח החוק !!!!!!.
אם תכפה עליי את דרכך בכח החוק אני אשנא אותה פי 2 !!.אני לא אכבד אותה רק בגלל שהיא תקפה מכח החוק!!.
קירוב לבבות עושים בדרכי נועם ולא בכח הזרוע כדרך השילטון הפנט באיראן.
לידיעתך תנועת ש"ס ואגודת ישראל הן בעלות אותה מנטליות כמו האייטולות רק שהן יהודיות והאייטולות מוסלמיות.

קיצוניות אף פעם לא עשתה טוב לאף אחד ולא תעשה טוב אבל תמיד תתקיים.
תלוי מי ירצה אותה ומי יחיה ממנה.כרגע החרדים בוחרים בדרכה אבל מה הם רוצים לכפות זאת על הרוב והם עושים זאת עם הנציגים שלהם בכנסת.
מאבקו של לפיד היה סמל בשחיתות שלהם ובסחטנות שלהם על חשבון המדינה.תחשוב כמה כספים הם גנבו וסחטו לישיבות הפיקטיביות שלהם.
בעוד שחיילים היו חיים על 300 שקל הם היו מקבלים 1500 על לא לעשות כלום.

Aaron

• אורח
« להגיב #9 ב- : יוני 01, 2008, 10:44:59 »
הוא נפטר היום.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #10 ב- : יוני 01, 2008, 11:55:31 »
רובי
כחילוני עליי לומר לך שטומי לפיד נלחם עבור הציבור שהוא ייצג.כשם שחברי הכנסת החרדים\דתיים מוציאים כל שני וחמישי חוקים דרקונים נגד החילונים
על ימין ועל שמאל והכל בשם דת משה וישראל [שעליה מבוסס אתר זה ואינני בא לפתוח פה מסע צלב] וכל פירות חוקים אלה גרמו לריחוק החילונים מיאוס הדת והמסורת
על הציבור החילוני.אז מאבקו של לפיד היה להחזיר "עטרה ליושנה" ולהראות שגם החילונים יודעים לפתוח פה וגם החילונים יודעים "לנשוך" ו"ולנבוח" וגם "לנו" יש שיניים חדות.
אז נכון הוא כופר אבל כפירה אינה אומרת שחובה לכפות על כופר את דרכו של המאמין בכח החוק !!!!!!.
אם תכפה עליי את דרכך בכח החוק אני אשנא אותה פי 2 !!.אני לא אכבד אותה רק בגלל שהיא תקפה מכח החוק!!.
לידיעתך תנועת ש"ס ואגודת ישראל הן בעלות אותה מנטליות כמו האייטולות רק שהן יהודיות והאייטולות מוסלמיות.
תלוי מי ירצה אותה ומי יחיה ממנה.כרגע החרדים בוחרים בדרכה אבל מה הם רוצים לכפות זאת על הרוב והם עושים זאת עם הנציגים שלהם בכנסת.
מאבקו של לפיד היה סמל בשחיתות שלהם ובסחטנות שלהם על חשבון המדינה.תחשוב כמה כספים הם גנבו וסחטו לישיבות הפיקטיביות שלהם.
עשית מה"חוק" חזות הכל, וגם זה רחוק ת"ק פרסא על ת"ק פרסא מלהיות איראן, וההגדרה "לא לעשות כלום" היא גם כן לא נכונה בעליל.
מיאוס הדת והמסורת החל לפני קצת יותר מ-200 שנה, או שמא אני צרילך להזכיר מי התחיל את הכינוי: "אוסט-יודן"...
אז בא תחסוך לנו את כל הטעויות ההסטוריות והמגמתיות הללו.
אה, ובפעם האחרונה שבדקתי, אנחנו לא בדיוק פורום של "שינוי".
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

Aaron

• אורח
« להגיב #11 ב- : יוני 01, 2008, 12:01:41 »
בקיצור - ברוך שפטרנו מחלאה שמאלנית זו.  ;D

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
« להגיב #12 ב- : יוני 01, 2008, 14:35:18 »
רובי

דני שלום,
אני לא יודע אם להסכים איתך או עם "נץ וגאה בזה" אבל מה שבטוח שביום פטירתו של יהודי נמחלים לו עוונותיו ולמרות שטומי לפיד (יוסף בשמו האמיתי) ז"ל המנוח היה חילוני גמור, הוא גם ניצול שואה ונלחם באמת בשחיתויות בעת היותו ח"כ וגם שר בממשלת ישראל וגם כיהן כיו"ר ארגון 'יד ושם' להנצחת זיכרון השואה, ולכן מגיע לו הכבוד הראוי לו, במיוחד ביום פטירתו שהוא יום קשה לעם ישראל לדעתי ולדעת רבים כאן במדינה וגם בחו"ל שהכירו אותו מי באופן אישי ומי באופן כללי עקב היותו אישיות מפורסמת וידועה.
אמנם הוא התנגד נחרצות לחרדים ולחרדיות (לתופעה עצמה) אבל גם אני בעצמי לא מצדד בעד החרדים האנטי ציוניים אלא רק בעד אלו שהם ציוניים גם מקרב החרדים וגם מקרב כמובן הציבור שהשתייכתי אליו במשך 14 שנים - הדתיים-הלאומים אנשי ה- "כיפה הסרוגה". הוא אכן ניסה לתרום לקרוב לבבות בקרב עמינו אך השתייך גם למחנה השמאל הקיצוני בהיותו מנהיג וראש מפלגת "שינוי" יש"ו. לכן דיעותיי בקשר אליו הן חצויות ומנוגדות אך היום ממש אני נוטה לפסוק לטובתו עקב כך שזהו יום פטירתו - ובעולם הבא אליו הוא משתייך כעת בנשמתו לפי האמונה היהודית כבר ידונו אותו בדיוק לפי כל מעשיו בעולם הזה ובכל הגלגולים שעבר בחייו אלה ובחיים הקודמים שלו - וכאן אין לי כבר זכות להתערב בשיקולים של בית דין של מעלה!!!  :'(  :smil037:
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
« להגיב #13 ב- : יוני 01, 2008, 14:37:53 »
עשית מה"חוק" חזות הכל, וגם זה רחוק ת"ק פרסא על ת"ק פרסא מלהיות איראן, וההגדרה "לא לעשות כלום" היא גם כן לא נכונה בעליל.
מיאוס הדת והמסורת החל לפני קצת יותר מ-200 שנה, או שמא אני צרילך להזכיר מי התחיל את הכינוי: "אוסט-יודן"...
אז בא תחסוך לנו את כל הטעויות ההסטוריות והמגמתיות הללו.
אה, ובפעם האחרונה שבדקתי, אנחנו לא בדיוק פורום של "שינוי".

נא עיין בתגובתי מהיום בצהריים והגב בהתאם לפי רצונך בכך.

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #14 ב- : יוני 01, 2008, 16:27:19 »
נץ

זכותי לחשוב על תלמידי ישיבה שאכן מעשיהם הם בטלה שכן בעקיפין כל מעשיהם מצאת החמה עד צאת הנשמה הוא לימוד תורה - מפה מעצם העובדה שכל מה שבראשם
תורה היכן הם בדיוק יצאו לעבוד??? אנו חיים בעולם מודרני ידידי היקר ותורה אינה מיקצוע !!!!!.
תורה כשמה היא תורה !!!!.זה שתנועות חברתיות כמו אגודה וש"ס הפכו את הישיבות קרדום לחפור בו  זו אומנות לשמה.אז אל נא לך להביט רק ממבט
של אדם מאמין.לימוד תורה הוא דבר מבורך כל עוד הוא לא נעשה על חשבון האחר !!.

לידעתך מרבית המיסים של השנים האחרונות ועליית המיסים של העשור האחרון הן תוצאה של הסכמים קואליציונים בין מיפלגות החרדים לממשלה [מפה תבין לבד לאיפה
הולך הכסף].רובע ברוקלין בניו יורק ששם יש קהילת חרדים בין הגדולות בארצות הברית אם לא הגדולות עולם מתקיים יפה מאד כאוטונומיה לכל דבר ואינו סוחט כספים מהממשל
האמריקאי.מדוע פה החרדים הם קולר על צוואר החילונים ????

אני אתן לך תשובה - כי פה זה נוח שיש מפלגות סחטניות פה זה נוח שיש פוליטיקה שחולבת מדינה שלמה.
אז הדת כבר מזמן היא מכונת כספים משומנת.אינני בא להכליל אבל ממבט חילוני מבחוץ זו התדמית של החרדים כבר עשור אם לא יותר והכל תודות לח"כים המצויינים שלהם
במיוחד ליצמן שכיכב בוועדות הכספים בשנים האחרונות.

לעובדות בתקשורת אי אפשר להתכחש.
ושאלה פשוטה לי אליך
האם אחת מעשרת הדברות היא "לא תגנוב" ויש אחת גם "לא תחמוד"
סתם קו למחשבה....

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #15 ב- : יוני 05, 2008, 15:00:17 »
נץ
זכותי לחשוב על תלמידי ישיבה שאכן מעשיהם הם בטלה שכן בעקיפין כל מעשיהם מצאת החמה עד צאת הנשמה הוא לימוד תורה - מפה מעצם העובדה שכל מה שבראשם
תורה היכן הם בדיוק יצאו לעבוד??? אנו חיים בעולם מודרני ידידי היקר ותורה אינה מיקצוע !!!!!.
תורה כשמה היא תורה !!!!.זה שתנועות חברתיות כמו אגודה וש"ס הפכו את הישיבות קרדום לחפור בו  זו אומנות לשמה.אז אל נא לך להביט רק ממבט
של אדם מאמין.לימוד תורה הוא דבר מבורך כל עוד הוא לא נעשה על חשבון האחר !!.
לידעתך מרבית המיסים של השנים האחרונות ועליית המיסים של העשור האחרון הן תוצאה של הסכמים קואליציונים בין מיפלגות החרדים לממשלה [מפה תבין לבד לאיפה
הולך הכסף].רובע ברוקלין בניו יורק ששם יש קהילת חרדים בין הגדולות בארצות הברית אם לא הגדולות עולם מתקיים יפה מאד כאוטונומיה לכל דבר ואינו סוחט כספים מהממשל
האמריקאי.מדוע פה החרדים הם קולר על צוואר החילונים ????
אני אתן לך תשובה - כי פה זה נוח שיש מפלגות סחטניות פה זה נוח שיש פוליטיקה שחולבת מדינה שלמה.
אז הדת כבר מזמן היא מכונת כספים משומנת.אינני בא להכליל אבל ממבט חילוני מבחוץ זו התדמית של החרדים כבר עשור אם לא יותר והכל תודות לח"כים המצויינים שלהם
במיוחד ליצמן שכיכב בוועדות הכספים בשנים האחרונות.
לעובדות בתקשורת אי אפשר להתכחש.
ושאלה פשוטה לי אליך
האם אחת מעשרת הדברות היא "לא תגנוב" ויש אחת גם "לא תחמוד"
סתם קו למחשבה....
דני ימני, דבר ראשון, גם אני לא מאושר מאלף ואחד דברים המתחוללים בציבור החרדי במדינה, (ראה ויכוחי בספריה עם ערן)
דבר שני, גם סטודנטים באוניברסיטה ומכללה לא עושים דבר חוץ מללמוד מצאת החמה עד צאת הנשמה, וסוד קטן- באופן יחסי, הם מקבלים הרבה יותר מתלמיד ישיבה/כולל עם משפחה! בגיל המקביל.
נכון, הסטודנט מקדם את הכלכלה, יוצא לעבודה בסופו של דבר וכו' וכו'.
אבל, ישנם הרבה תחומים בלתי-פרודוקטיביים בעליל- כל תחומי מדעי החברה והרוח לדוגמא, למה לי פילוסופיה, למה לי היסטוריה של ימי הביניים, למה לי אנתרופולוגיה, למה לי לימודי המזרח הרחוק, למה לי אשורולוגיה, למה לי חקר התנ"ך, למה לי מחלקות לתלמוד, למה לי חקר הפרה היסטוריה, ארכיאולוגיה והאדם הניאנדרתלי וכו' וכו' על הדרך הזו, חומר למחשבה...
אנו חיים בעולם מודרני ידידי, איזה עבודה יש בפילוסופיה? או באשורולוגיה?
לימוד פילוסופיה וההיסטוריה של סין הוא דבר מבורך, אבל לא החשבון של משלם המיסים.
לידיעתך, מרבית המיסים של השנים האחרונות הם כדי לממן את השטויות של "מערכת הבטחון" שלך ואין לזה שום קשר לחרדים שלא מקבלים אפילו קרוב למאית מתקציב של קנית,חימוש,שידרוג, חלפים, הטסה, דלק, בלאי וצוותים של להק מטוסי F-16.
ואפרופו קיום ואוטונומיה פנים קהילתית, טרחת לבדוק את כמות בתי התמחוי והגמ"חים ועוד מוסדות צדקה ונדבנים חרדים מחו"ל שמחזיקים את הקהילה החרדית בארץ, הרבה מעבר לתקציב הממשלתי, את זה קראת ב"תקשורת"?
ועוד משהו אחרון, אתה מלין על החרדים, בעוד הערבים מוצצים את לשדה של המדינה ושל משלם המיסים פי השד יודע כמה מאשר החרדים, ואחמד צוחק אחרון, ובא נאמר כך, אם תפתור את הבעיה המוסלמית במרחב, אני מבטיחך נאמנה שה"עול" החרדי שאתה כה מלין עליו, לא יורגש בכלל.
ועוד דבר קטן, יש גם דתיים לא חרדים במדינה, שנושאים בעול הרבה מעבר לחילונים, אז בא בבקשה ותחסוך לי את תדמית ה-Ubermensch, שאתה מנסה לשוות לחילונים באשר הם.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל