יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
האם מותר להוריד שירים מהאימיול?
Aaron:
--- ציטוט של: אֵיתָן על יוני 15, 2008, 12:18:41 ---ההגיון אומר שיש פה גם גזל כי אנשים עבדו על אותם דברים וברגע שמורידים ומפיצים את זה האומן מפסיד.
--- סוף ציטוט ---
זכותו של בנאדם לשתף אנשים אחרים. בהתחלה מישהו קנה את הדיסק ואז העלה לאינטרנט, האומן קיבל כסף על קניית הדיסק. מותר להפיץ כי זה כמו להלוות לאנשים דיסקים שקניתי.
Aaron:
אם היו מוזילים את מחירי הדיסקים, אז היה אפשר לדבר, כי סך הכל הכי כיף כשיש לך דיסק מקורי. אבל 60 - 70 שקל לדיסק?? איזה הגזמה. אם זה היה עולה 10 - 20 שקל אז היה על מה לדבר.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: אהרֹן על יוני 15, 2008, 12:27:26 ---אם היו מוזילים את מחירי הדיסקים, אז היה אפשר לדבר, כי סך הכל הכי כיף כשיש לך דיסק מקורי. אבל 60 - 70 שקל לדיסק?? איזה הגזמה. אם זה היה עולה 10 - 20 שקל אז היה על מה לדבר.
--- סוף ציטוט ---
אני איתך בקטע אבל זה שוק חופשי שזכותו של כל אמן לקבוע את המחיר.
אני בעצמי מוריד אבל אני מנסה כמה שפחות לצרוב לאנשים בעבר הייתי קונה דיסקים מקוריים בלי סוף וראיתי שהעסק יקר.
אבל יש גם היגיון מאחורי הענין שזה גזל.
oferst:
הבעיה היא במודל של דיסקים, בנאדם לא צריך לשלם 70 ש"ח, אם הוא רוצה לשמוע נגיד רק שיר אחד מהדיסק או שניים.
Aaron:
--- ציטוט של: אֵיתָן על יוני 15, 2008, 12:55:49 ---אני איתך בקטע אבל זה שוק חופשי שזכותו של כל אמן לקבוע את המחיר.
אני בעצמי מוריד אבל אני מנסה כמה שפחות לצרוב לאנשים בעבר הייתי קונה דיסקים מקוריים בלי סוף וראיתי שהעסק יקר.
אבל יש גם היגיון מאחורי הענין שזה גזל.
--- סוף ציטוט ---
אני גם בעד שוק חופשי, שכל אומן יקבע איזה מחיר שהוא רוצה, אבל שיקח בחשבון שאולי אף אחד לא יקנה אם זה יהיה יקר מידי.
אני משלם על האינטרנט, אז כן עולה לי כסף להוריד דברים. שחברות האינטרנט יעשו הסכם עם האומנים וחלק מהאחוזים על תשלומי האינטרנט יעברו לאומנים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה