כתב נושא: חג ל''ג בעומר  (נקרא 6383 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
חג ל''ג בעומר
« ב- : מאי 23, 2008, 01:11:41 »
כחילוני מודע לאיכות הסביבה ומאד אוהב שקט אני מתעב את לג בעומר.אינני יודע מה קרה לחג הזה בשנים האחרונות אבל בפאזה החברתית שאני חי בה הוא הפך לאינטיפדה
לכמה שעות.ניחא על מדורה לכמה שעות שמזהמת לנו את האויר (ובואו נכפיל אותה במיליונים שחוגגים את החג המיותר הזה) אבל מכת הנפצים כבר שוברת גבולות.זה כבר
הפך למאד אופנתי שאחרי המדורות המרשמלו והתפודים הגיע זמן הנפצים עד השעות הקטנות של הלילה.ואני לא מדבר על נפצים עם רעש כמו קפצונים אלה נפצים עם רעש
כמו פיגוע.למה ?????.מה הסדיסטיות הזו???.האם זו רק מחלה של החברה החילונית המתירנית או שזה מגיפה ארצית למרר את חיי השכונות עם הטרור הזה???
ביחוד במדינה כמו שלנו עם מתח בטחוני שכל פיצוץ יש לו משמעות של הרג ולא של שעשוע (כולנו זוכרים היטב את פיגועי התופת הלא כן?).אז מה קורה פה לעזאזל?.
האם הנוער כבר שוחרר מזמן מכל רסן מוסרי וגדל לנו פה דור חסר כבוד לזולת (כן) שאינו יודע מתי לעשות די??
אני לא בא להכליל אבל משום מה ההנאה של הנוער בשנת 2008 זה הסבל של האחר.והאחר יכול כל אחד.
« עריכה אחרונה: מאי 27, 2008, 08:57:54 על ידי חיים בן_פסח »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
לג בעומר - חג ברברי ועברייני לשמו נא לקרוא
« להגיב #1 ב- : מאי 23, 2008, 13:10:11 »
למדורות יש את המשמעות המסורתית, הדתית וההסטורית של העם היהודי מאז מרד בר כוכבא ותלמידי התנא האלוקי ר' עקיבא, שנכנס לפרד"ס ויצא ממנה לא פגע.
לנפצים אין שום קשר, ואת האמת גם לא לחג המקורי שלהם (משום מה...) פורים.
אני בהחלט מסכים שיש להפסיק טוטאלית את כל סצינת הנפצים, הן בל"ג בעומר, הן חודש אדר ובייחוד בפורים, ובכל ימות השנה בכלל.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : מאי 23, 2008, 17:43:26 »
שלום לך כבוד השר לאכות הסביבה, מר דני ימני.
בתור אחד שחושב שהחג הזה כל כך מיותר לו בגלל שהוא מזהם את האויר, מדוע אינך מוחה כנגד עשרות המפעלים שמזהמים ביום את האויר מה ש10 שנים של מדורות בלג
בעומר עושים?!
אני יחזק את דבריו של נץ, יש למדורות בלג בעומר משמעות סמלית/מסורתית/דתית/ היסטורית ... איך שתרצה לקרוא לחג הזה...
למה למשל אתה לא אומר שפסח הוא חג מיותר?? יש לך שמץ של מושג אפילו כמה טונות של בשר אנשים טוחנים בפיקניקים ומשליכים על הריצפה
שאריות של אוכל כמו עצמות ולכלוך של כלים חד פעמיים ושקיות זבל וכמה זה מזהם את הסביבה ואת המערכת האקולוגית?
אז למה שנעשה את חג הפסח אם אנשים מנצלים את כל המועד בשביל פיקניקים וכל הזבל הזה שדיברתי עליו...
עכשיו אני יתייחס לנפצים.
קודם כל מזאת הטענה הדבילית הזאת שרק חילוניים מפוצצים נפצים?? על סמך מה אתה אומר את זה???
אני שנה שעברה עשיתי את לג בעומר באזור שנקרא קריית שמואל שזה אזור דתי ותאמין לי מה שהדתיים הביאו אני לא ידעתי שקיימים כאלה נפצים, זה אשכרה מיני פיגוע...
אז בוא נתייחס לנפצים כתופעה בפני עצמה, אני בתור ילד קטן גם אהבתי נפצים! ואני בטוח שגם לך יצא לשבת עם אנשים שמפוצצים חזיזים ולא בטוח שהבעת התנגדות. אחוז גדול
מהנוער המשועמם של היום מוצא בלג בעומר כסיבה לחגוג ולעשות מה שרוצים כמו לעשן ג'ויינטים וכל הבאנגים המסריחים האלה וגם לשתות וודקה עד שמשתכרים
וזה מה שהורס את לג בעומר ואת יופיו של החג הזה ולא הנפצים!

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #3 ב- : מאי 25, 2008, 09:12:50 »
איזה חג ברברי חג הכריסמס אתה יודע כמה אצים ניכרתים...
איזה חג ברברי חג הפסחה צובאים בייצים בצבעים שונים ומשונים ומתלהבים מזה.
.....
על כול חג אפשר למצוא דברים כאלה.
המדורות לא פוגעות באיכות הסביבה גם יחד כמו המכונית שלך.
מדובר בזיהום קל יחסית שחולף מהר מאוד.
שכן הוא טבעי.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #4 ב- : מאי 26, 2008, 15:07:04 »
יהודה ימני בנשמה

אני אוהב שקט.ומילה שלי שאם אני אתפוס ילדים מפוצצים חזיזים נפצים אני בהחלט אטפל בהם כראות עיני.בשכונה שלי כבר 3 שנים יש את התופעה המכוערת של
הטרור הקולי הזה שהפך לאופנתי מאד והנה גם היום בצהרים ילדים ובני נוער פיצצו חזיזים והרעש היה יותר חזק מבום על קולי.אני בהחלט מביע התנגדות לזילות החוק
שאינו מטפל בחומרה ואינו מחנך את אותם פרחחים לחדול ממעשי קונדס אלה שממררים את חיי אלה שגרים בסמיכות לאתרי המדורות.שכן מדורות עושים בשכונה וליד
הבית.ולעניין הנוער החילוני המפגר עם הג'וינטים הסמים והוודקה???
אכן כן !!.לא יזיק לחלאות האלה מעט מוסר.למה אתה חושב אני כותב פה בפורום....אני לא רואה את עצמי שייך לחברה הדפוקה הזו ללא כל ערך מוסרי.

תיראה בעניין הנפצים לא מעניין אותי חילונים\דתיים\חרדים\ערבים.

עצם העובדה ליצור אפקט קולי של פיגוע במרכזי אוכלוסיה באמצע הלילה במדינה כמו שלנו שיש לך מתח בטחוני קבוע והכל לשם מעשה קונדס זה פשע !!!!!
לא מעניין חג או לא חג !!!!.יש זקנים עם לב חלש שרעשים כאלה יכולים להבהיל ולגרום דום לב.אז תעשה לי טובה ידידי המלומד חיי אדם קודמים לכל שמחת חג מטופשת.
ואותם חולרות שרק לריגושים שלהם יוצרים את אפקט הקול של הפיגועים מן הראוי להענישם בכל חומרת הדין.

בשבילי לג בעומר זו האחווה החברתית לאסוף יחד קרשים לעשות קצת בשר במדורה לשבת יחד עם כמה חברה לאכול תפודים שרופים מהאש לחזור מלא פיח הביתה
ולא לעשות טרור קולי לשכנים שלי ולשכונה כמו רוב החלאות שיש היום.אז במטותה ממך ידידי לפורום.

עניין הנפצים זה בראשונה גם חינוך מהבית ועם גם החרדים הצדיקים עושים את זה אז הם אותו משקל כמו המשתכרים ומעשנים שלנו החילונים

בברכה

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : מאי 26, 2008, 15:36:03 »
דני, אני מציע שתשוב ותקרא את הדברים שכתבת, ותאמר לי:
האם באמת מדובר בבעיה של ל"ג בעומר או בבעיה של חינוך?

מי שפוגע בזולתו זה אך ורק בגלל שהוריו ומוריו לא חינכו אותו
כיאות, ובגלל שנתנו לו להסתובב בחברה לא הגונה. לא בגלל
מועד כזה או אחר בו חוסר החינוך והמחשבה מתפרצים החוצה.

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : מאי 26, 2008, 16:40:37 »
ברור שזו בעיה של חינוך

אבל יהודה הצדיק את עניין החזיזים וציין שהנוער החרדי עושה את זה ביתר שאת.מפה אפשר להבין שהחינוך בצד השני של המתרס אינו מחמיר כמו שהוא מצטייר.
ל"ג בעומר מציין את ניצחון מרד בר כוכבא על כיבוש הארץ מידי הרומאים.והמדורות היוו  אות מקודד בידי לוחמינו שהארץ נכבשה על ידינו מחדש.
מפה ועד היום לחגיגת מרד בר כוכבא וציון הניצחון יש פער ענק לאיך חוגגים היום את החג.חינוך זה משהו מבית וידוע לי שמערכת החינוך "שלנו" (כלומר החילונית לא ממש
שווה משהו היום) אולם יהודה ציין שגם החרדים עושים את אותו דבר בעניין החזיזים.מפה והלאה זה מנהג שאינו קשור לחג לג בעומר אלה סתם מעשה קונדס שהינו
מטרד קולי סביבתי ותו לא.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : מאי 26, 2008, 16:49:32 »
ברור שזו בעיה של חינוך

אבל יהודה הצדיק את עניין החזיזים וציין שהנוער החרדי עושה את זה ביתר שאת.מפה אפשר להבין שהחינוך בצד השני של המתרס אינו מחמיר כמו שהוא מצטייר.
ל"ג בעומר מציין את ניצחון מרד בר כוכבא על כיבוש הארץ מידי הרומאים.והמדורות היוו  אות מקודד בידי לוחמינו שהארץ נכבשה על ידינו מחדש.
מפה ועד היום לחגיגת מרד בר כוכבא וציון הניצחון יש פער ענק לאיך חוגגים היום את החג.חינוך זה משהו מבית וידוע לי שמערכת החינוך "שלנו" (כלומר החילונית לא ממש
שווה משהו היום) אולם יהודה ציין שגם החרדים עושים את אותו דבר בעניין החזיזים.מפה והלאה זה מנהג שאינו קשור לחג לג בעומר אלה סתם מעשה קונדס שהינו
מטרד קולי סביבתי ותו לא.

במחילה מכבודו, אבל:

א. יהודי ימני לא הצדיק את עניין החזיזים.
ב. הטענה שלי היא שהכותרת שלך אינה נכונה מהותית. אני מבין שאתה מסכים?

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : מאי 26, 2008, 19:38:37 »
מבין ומסכים.
אני לא כל כך יודע עדיין איך עורכים פה כותרות.ניסיתי וקיבלתי הודעת שגיעה שעברו 60 דקות..

אשמח אם יסבירו לי איך עורכים פה כותרת.

בתודה.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : מאי 27, 2008, 00:42:22 »
מבין ומסכים.
אני לא כל כך יודע עדיין איך עורכים פה כותרות.ניסיתי וקיבלתי הודעת שגיעה שעברו 60 דקות..

אשמח אם יסבירו לי איך עורכים פה כותרת.

בתודה.
תפנה למנהל הפורום הספציפי שבו פרסמת את הכותרת ותבקש ממנו לשנות...
שמע כמו שהאלקשי אמר אני לא הצדקתי את עניין החזיזים חלילה! זאת תופעה
ילדותית ומפגרת ואני כבר שנים לא נגעתי בחרא הזה!
והאלקשי צודק שזה עניין של חינוך ולא בעיה של החג עצמו.
אבל יש אנשים שלא מתבגרים ומנת המשכל שלהם שואפת לאפס...אני מבין אותך
שאתה מתחרפן מזה שאתה גר במקום שאנשים מפוצצים חזיזים כל היום..
גם לי הייתה הבעיה הזאתי ופתרתי אותה ברוך השם לא עושים ליד הבית שלי!
מה שאני התייחסתי זה לעניין של לג בעומר שאתה אמרת שאתה מתעב את החג הזה
ושצריך לבטל אותו....
זכותך המלאה לא לאהוב את החג אבל הבאת כמה נימוקים שלא היו מובנים והבעתי את דעתי
על הנושא....
<אתה מוזמן לבקש מהמנהלים באותו זמן להעביר את הנושא שפתחת "לדיון הכללי "
לפי דעתי זה לא הכי מתאים לפה, מה אתה אומר ? >

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : מאי 27, 2008, 08:05:04 »
אני צייינתי במפורש שגם אני חוגג את החג

רק שאני חוגג אותו בצורתו המקורית של ישיבה סביב המדורה ואחווה חברתית שזה לדעתי הרבה יותר חשוב מפיצוץ חזיזים.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
חג ל''ג בעומר
« להגיב #11 ב- : מאי 27, 2008, 09:01:23 »
בס''ד

הנושא הזה הועבר לדיון כללי, והכותרת שלו הוחלפה על פי בקשתו של חברנו דני ימני.

ברוך הבא לפורום שלנו, דני.

חיים בן פסח

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
חג ל''ג בעומר
« להגיב #12 ב- : מאי 27, 2008, 09:32:18 »
תודה רבה חיים.
אני שמח להתקבל פה ויותר מזה שמח לדעת שאני לא הימני היחיד. O0

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
חג ל''ג בעומר
« להגיב #13 ב- : מאי 27, 2008, 10:00:17 »
אני צייינתי במפורש שגם אני חוגג את החג

רק שאני חוגג אותו בצורתו המקורית של ישיבה סביב המדורה ואחווה חברתית שזה לדעתי הרבה יותר חשוב מפיצוץ חזיזים.

אתה רשמת שלג בעומר הוא חג מיותר
ניחא על מדורה לכמה שעות שמזהמת לנו את האויר (ובואו נכפיל אותה במיליונים שחוגגים את החג המיותר הזה)
ומדוע אתה בטוח כל כך שהזיהום אויר הנוראי הוא בגלל החג הזה?
יש כל כך הרבה דברים שמזהמים את האויר
למשל: ערבים!
כל נשימה שלהם זה כמו 200 מפעלים של בתי זיקוק !
חח סתם ... עכשיו ברצינות, אתה באמת חושב שלא צריך להמשיך לחגוג את המסורת הנפלאה הזאתי
של החג בגלל כמה מפגרים אינפנטילים שמחפשים סיבה ללכת מכות לעשן סמים לדפוק תראש עם אלכוהול
או לנפץ חזיזים??
אני מבטיח לך שזה קומץ, הבעיה שהקומץ הזה הוא מורגש מאוד רוב האנשים אוהבים סתם לשבת בסטלה
כמה בנים ובנים עד הבוקר עם איזה מדורה ובקבוק בירה ביד ופשוט להנות מהחג ולעשות שמח
דרך אגב הקומץ הזה שדיברתי עליו הוא ברובו גם בני דודינו הישמעאלים יימח שמם שמנסים להרוס לנו את החג
ומסתובבים חמולות בדיוק כמו ביום עצמאות....

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
חג ל''ג בעומר
« להגיב #14 ב- : מאי 27, 2008, 10:49:50 »
תיראה אני לא בא להרצות לך על אפקט החממה ועל הבעיה הגלובלית של התחממות כדור הארץ.
אבל...

תחשוב שבמכה אחת אתה מעלה את הזיהום שגם ככה חמור במדינת ישראל בלילה אחד בעשרות אחוזים.זה לא מתפזר.אולי הריח מתפזר אבל הגזים והרעלים שנוצרים
מהבערות ומחומרים ששורפים במדורות יחזרו אלינו בסופו של דבר.ותחשוב שהחרדים לא ממש מודעים למה שהם שורפים העיקר לשרוף ולשרוף כמה שיותר גדול יותר מכובד.
אז אם הם שורפים ארונות מצופים לכה ופורמייקה זה משחרר גזים מסרטנים לאויר.לא שממש אכפת להם מהבריאות שלנו או שלהם (לכן אני אומר שהחג הזה מיותר.הוא מהווה
סכנה בריאותית)

אני לא בא לפטור פה את התעשייה מעונש.אני רק אומר שבעוד כמה שנים זה יתנקם בנו.זיהום מקורות המים האויר יביא לכך שבעתיד הרחוק בעוד כמה שנים יחזור אלינו במכה הפוכה.
« עריכה אחרונה: מאי 27, 2008, 10:51:31 על ידי דני ימני »

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
חג ל''ג בעומר
« להגיב #15 ב- : מאי 27, 2008, 11:03:38 »
אני יעתיק את התגובה הראשונה שלי בשיחה...
למה למשל אתה לא אומר שפסח הוא חג מיותר?? יש לך שמץ של מושג אפילו כמה טונות של בשר אנשים טוחנים בפיקניקים ומשליכים על הריצפה
שאריות של אוכל כמו עצמות ולכלוך של כלים חד פעמיים ושקיות זבל וכמה זה מזהם את הסביבה ואת המערכת האקולוגית?
אז למה שנעשה את חג הפסח אם אנשים מנצלים את כל המועד בשביל פיקניקים וכל הזבל הזה שדיברתי עליו...
אפשר לומר זאת על הרבה חגים ועל הרבה דברים...
יש לך פלאפון סלולרי ? אם כן אתה מודע לכך שהחברה שאתה נמצא בה מקימה אנטנות סלולריות
שמסרטנות בצורה מטורפת את כל הסביבה שאתה נמצא בא?
הקרינה הזאתי של הפלאפון שאנשים מדברים היא ממש פוגעת בתאים שלנו בראש וזה נזק בלתי הפיך.
הרבה דברים פוגעים,אבל לא יודע לג בעומר בשביל פעם בשנה לחגוג את המסורת הנפלאה הזאתי
שהינה גם אתה אמרת שאתה אוהב לשבת מסביב למדורה לעשות על האש וכל זה, אתה היית מוותר על החוויה הזאתי??

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
חג ל''ג בעומר
« להגיב #16 ב- : מאי 27, 2008, 22:12:18 »
תיראה אני לא אומר לא לחגוג חגים.
אבל בהחלט אפשר לחנך מבית חינוך עם חגים ועם מודעות סביבתית (מה שלא קיים בחברה שלנו לצערי).
דת ומסורת לא הולכת יד ביד עם מודעת סביבתית שהולכת יד ביד עם הקידמה (וסלח על ההכללות ידידי) ובדרך המיסגרות ששומרות על מסורת הן די פרימיטיביות.

חגים זה דבר יפה וזה סוג של מסורת - אני אישית לא מאמין גדול אבל אני מאד ציוני.החג שיש לו הכי הרבה משמעות בעיני זה יום העצמאות ועצם הקמת המדינה שלנו - שלי.
תישמע אני יכול לומר לך שלכל חג יש את הצד הלא נעים שלו ויהיה לנו פה ויכוח אין סופי.וזה ממש לא לעניין.
אני אישית מתנגד לכלים חד פעמיים.אבל מה לעשות שרוב עם ישראל אוהב נוחות. :P
קרינה יש לך גם במחשב מסך מחשב מיקרוגל במיטבח ובכל מכשיר חשמלי.
אז מה עושים??
הרבה אין.
ולא לא הייתי מוותר על חווית החג כי אני אדם חברתי ורומנטי וזה אוירה נעימה למדי.אבל כאדם עם אמונה סביבתית שאכפת לו זה אפשר לומר
סוג של פרדוקס.למרות שהשנה לא עשיתי מדורה (שכחתי לאסוף קרשים..)

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
חג ל''ג בעומר
« להגיב #17 ב- : מאי 27, 2008, 22:45:31 »
אבל בהחלט אפשר לחנך מבית חינוך עם חגים ועם מודעות סביבתית (מה שלא קיים בחברה שלנו לצערי).
דת ומסורת לא הולכת יד ביד עם מודעת סביבתית שהולכת יד ביד עם הקידמה (וסלח על ההכללות ידידי) ובדרך המיסגרות ששומרות על מסורת הן די פרימיטיביות.

חגים זה דבר יפה וזה סוג של מסורת - אני אישית לא מאמין גדול אבל אני מאד ציוני.החג שיש לו הכי הרבה משמעות בעיני זה יום העצמאות ועצם הקמת המדינה שלנו - שלי.
תישמע אני יכול לומר לך שלכל חג יש את הצד הלא נעים שלו ויהיה לנו פה ויכוח אין סופי.וזה ממש לא לעניין.
אז מה עושים??
הרבה אין.
ולא לא הייתי מוותר על חווית החג כי אני אדם חברתי ורומנטי וזה אוירה נעימה למדי.אבל כאדם עם אמונה סביבתית שאכפת לו זה אפשר לומר

לא אני זה שיצא עלייך בעניין שאמרת שהמסגרות ששומרות מסורת הם פרמיטיביות....אני לא מסכים איתך אבל שיהיה.
אני שמח שאתה מרגיש קשר חזק לארץ שלנו ושאתה ציוני אמיתי וגם אני מאוד אוהב את יום עצמאות.
אתה מתנגד לכלים חד פעמיים אמרת , השאלה היא אם אתה משתמש בכלים החד פעמיים שאתה עושה על האש
עם החבר'ה?
קרינה נכון שיש במוצרים חשמליים ואין לנו הרבה ברירות חח יצרנו תלות בהרבה מכשירים חשמליים..
בכל מקרה אני שמח שאתה מאלה שאכפת להם מהסביבה ודואג שכמו שקיבלת מקום נקי ככה אתה מחזיר אותו
לאלה שירצו לבוא אחרייך.
אתה נראה לי בן אדם נחמד וחברותי אבל גם מאוד כבול למסגרת החילונית עד כדי כך שאתה לא רואה שום צד אחר
וחבל שאתה לא מאמין גדול.
אנחנו העם הנבחר עם תורה של אמת וזה מה שמבדיל אותנו משאר העמים,
וציונות בעיניי זה לא רק לומר אני לא מוותר על הארץ הזאתי ואני אוהב אותה אלא גם לדעת להודות לקב"ה
על זה שנתן לנו אותה, הרי זאת זכות ליהיות פה! תחשוב על זה...

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
חג ל''ג בעומר
« להגיב #18 ב- : מאי 27, 2008, 23:01:40 »

אז מה עושים??
הרבה אין.

שלח אימייל לראש ממשלת ניו-זילנד שיוציאו להורג מעל 20 מיליון כבשים אך ורק בגלל שהם פולטים גזים.
ההתחממות של כדור הארץ זה דבר שהיה אמור לקרות ולא ניתן לעצור אותו.
אתה רוצה למנוע את ההתחממות ל כדור הארץ זה מתחיל בערכים ולא בכל מיני הבלי הבלים.
יש אנשים שנלחמים למען בהמות ויש למען בהמות אחרות שנקראות ערבים ויש כאלו שנלחמים כל מיני דברים מטופשים כאלו ואחרים אבל אף אחד לא איכפת מבני אדם שאין להם כסף וכו'.
אנשים נכנסים לתוך כלובים בשביל חיות אבל בשביל בני אדם אין להם מוסר ואין תרבות.
ההתחממות זה בלוף אחד גדול שנוצר ע"י אנשים שאין להם ערכים וכו'.
לא ניתן להילחם בתופעה ע"י המנעות בלהשתמש בחומרים מסוימים כי זה רק יביא את ההפך.
חייב להיות איזון בעולם.
דת ומסורת אכן הולכות יד ביד עם מודעות סביתית ובמיוחד עם קידמה.
היהדות היא הדבר הכי מתקדם והכי טכנולוגי שיש בעולם הזה.

ברוך הבא אחי. O0
« עריכה אחרונה: מאי 27, 2008, 23:14:54 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק morde208

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
חג ל''ג בעומר
« להגיב #19 ב- : מאי 27, 2008, 23:12:03 »
לפי  דעתי  זה  טיפשי  לבוא  עם  טענה  שזה  חג  טיפשי  כי  יש  אנשים  שחוגגים  את  זה  לא  בצורה  הנכונה.
כל אחד  יעשה איך  שהוא  רוצה  ואם  הוא  רוצה  הוא  יכול  לעשות  זאת  גם  ללא  בלאגן, לדוגמא  אני  השנה  הלכתי  למדורה, לא  היה  אפילו  נפץ  אחד  היה  שם  תערוכה  של  אופנים, ולאחר  מכן  אמרנו  דיברי  תורה, יש  בזה  משהו  רע?!

מנותק דני ימני

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
חג ל''ג בעומר
« להגיב #20 ב- : מאי 28, 2008, 12:11:02 »
אם ככה אתה מחדש לי  ::)

אני לא בא בדעות נעולות וסטיגמות.יש לי בת זוג שמסיטה אותי מהחילוניות שלי למסורות שלה (רחמנא ליצלן  ;D)
בהתחלה הייתי כופר והיום אני משתדל לכבד אותה ודברים שחשובים לה.אני מכיר את הבית שלה ואני מכיר את ההורים שלה ודת ומסורת לא הולכים עם מודעות סביבתית.
כל מה שכתבתי ראיתי בעיני.אני מפריד ניירות פלסטיק ואשפה רגילה - וכל מי שרואה אותי מדבר או מטיף לזה חושב שאני איזה תמהוני.
אחת כמה וכמה ההורים של זוגתי שהם מסורתיים ושומרי שבת.שלקחתי אצלם בבית את הניירות לחוד את הבקבוקים לחוד ואת האשפה לחוד הם עיקמו פנים.

אני חי בדעה שאומרת כבד אותי ואכבד אותך פי 2.ככה מבוססת הזוגיות שלי.ואני חילוני גמור וזוגתי מסורתית מאמינה.ואני אלך לרבנות לפתוח תיק כי זה מה שהיא מבקשת
וזה מה שירגש אותה.(למרות שבהתחלה רבנו על כרטיס טיסה לקפריסין...).היום זה ממש לא מעניין.מסורת יכולה להיות גם דבר יפה.דברים משתנים.

אגב דברייך שאני כבול למיסגרת החילונית : אני לא כבול לשום מסגרת.איפה שטוב אני משתלב יפה.המיסגרת החילונית גידלה אותי כילד אבל כנער וגבר צעיר לא ספגתי
ממנה כלום.את הערכים שלי קיבלתי מסבא וסבתא שלי.מגיל 18 עד היום אני בחור דיי בייתי ושקט.אני עדיין 6 שנים עם אותו מכשיר סלולרי....
ככה שלחץ חברתי לא ממש משפיע עליי.מה שזה מאפיין מאד חברה חילונית. ::)
« עריכה אחרונה: מאי 28, 2008, 12:20:33 על ידי דני ימני »