כתב נושא: שאלה לחבר'ה החילונים  (נקרא 5325 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק שׂריון

• dhdoron לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • למען ארץ ישראל השלמה!
שאלה לחבר'ה החילונים
« ב- : מאי 05, 2008, 23:08:17 »
בנוגע לסקר האחרון על הנחת תפילין, מצווה בסיסית ביהדות, התפלאתי לראות שחלק ניכר אינם מניחים כלל ועיקר! (ואף "לא בקטע").
כפי שידוע הזכות של ישראל על ארץ ישראל נובעת בראש ובראשונה מהתורה, אותה תורה בה נכתב שחובה להניח תפילין.
על מה ולמה הנכם עושים איפה ואיפה בין מצוות שחרור הארץ מעול זרים לבין שאר המצוות?
"לְמַעַן צִיּוֹן לֹא אֶחֱשֶׁה וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם לֹא אֶשְׁקוֹט עַד יֵצֵא כַנֹּגַהּ צִדְקָהּ וִישׁוּעָתָהּ כְּלַפִּיד יִבְעָר"  :sign006:

מנותק בן אדם ימני

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • ערבי גבר זה ערבי בקבר
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #1 ב- : מאי 05, 2008, 23:24:16 »
לדעתי זה קשור למשפחה שבה אתה גודל
אם בן אדם גודל למשפחה דתית אז הוא יניח כל יום
אבל בן אדם למשפחה חילונית קשה לבוא יום אחד ולהחליט להניח תפילין

דרך אגב אני בזמן הקרוב הוןלך להניח תפילין לא בקביעות אבל פה ושם..
אני שומר על כשרות...
צם ביום כיפור
לא שומר שבת(גם כן בגלל ההורים)
ואולי אני הולך להתחיל ללמוד תורה אצל איזה אחד שמלמד כמה שעות בשבוע

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #2 ב- : מאי 06, 2008, 00:31:51 »
קיום מצוות הנחת תפילין היא עניין אישי, שחרור א"י היא משימה לאומית שכולנו צריכים להתגייס למענה כדי לשרוד.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #3 ב- : מאי 06, 2008, 00:32:54 »
קיום מצוות הנחת תפילין היא עניין אישי, שחרור א"י היא משימה לאומית שכולנו צריכים להתגייס למענה כדי לשרוד.
:idiot2:
אף אחד לא כופה על אף אחד להניח תפילין אבל זאת מצווה ככל המצוות ואין פה עניין של אישי או לא אישי.
האם ברית מילה זה גם עניין אישי ועוד הרבה מצוות אחרות?
את התורה לא מקרבים ליהודי אלא את היהודי לתורה והתורה היא לא כלי לבחירתך.
ארץ ישראל לא יכולה להתקיים בלי תורה.
היו מספיק ממשלות של אנשי ארץ ישראל השלמה ללא תורה והותצאות היו מרות.

אי אפשר להתנהג כמו גוים ולחיות בשלווה בארץ ישראל,גם זה בלתי אפשרי וגם זה לא ייקרה.
« עריכה אחרונה: מאי 06, 2008, 00:40:57 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #4 ב- : מאי 06, 2008, 11:02:52 »
מדוע חרדי שמניח תפילין בניו יורק לא מקיים את מצוות ישוב ארץ ישראל?
אנשים נולדו בארץ ישראל במדינה ישראל וזאת מולדתם,הם משלמים מיסים,עובדים בה,משרתים בצבא,נפצעים ומתים למענה.
ארץ ישראל היתה מולדת היהודים כמו שאנגליה היא מדינת האנגלים.
אנו מתבססים על תורת ישראל בקשר לזכותנו על הארץ.
יש יהודים שמניחים תפילין אבל לא מקיימים מצוות אחרות.הם מסתפקים בטקס כמו שבעבר חוטאים היו מקריבים קרבנות בבית המקדש אבל עושקים את העניים.כלומר זוהי מעין אינדולגנציה בנצרות להבדיל קתולי בא לכומר ומתוודה על חטאיו והכומר מוחל לו.
יש אנשים שומרי מסורת שמניחים תפילין ונוסעים בשבת למשחק של בית"ר ירושלים.
יש יהודים עשירים שתורמים כסף,מעשר אבל חוטאים.
יש מה שנקרא נבל ברשות התורה,אדם הלבוש כדתי עם כיפה אבל עובר עברות חמורות.כלומר הכיפה והציצית הן קישוט מעין הסוואה.
האדם מתחזה למאמין.
אני למשל מפקיד במצוות כיבוד אב ואם ומצוות בין אדם לחברו.אני אתרום כסף לצדקה,אנחם אבלים אבל לא אבצע את החלק הטקסי.
כבן לאמא יהודיה ונימול יש לי זכות על הארץ.
לגבי שלווה לא נחיה בשלווה בארץ ישראל גם אם כולם יניחו תפילין כי כתוב במקורות שתהיה מלחמה 400 שנה על הארץ כי גם המוסלמים יושבים בה.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #5 ב- : מאי 06, 2008, 11:16:31 »
מדוע חרדי שמניח תפילין בניו יורק לא מקיים את מצוות ישוב ארץ ישראל?
אנשים נולדו בארץ ישראל במדינה ישראל וזאת מולדתם,הם משלמים מיסים,עובדים בה,משרתים בצבא,נפצעים ומתים למענה.
ארץ ישראל היתה מולדת היהודים כמו שאנגליה היא מדינת האנגלים.
אנו מתבססים על תורת ישראל בקשר לזכותנו על הארץ.
יש יהודים שמניחים תפילין אבל לא מקיימים מצוות אחרות.הם מסתפקים בטקס כמו שבעבר חוטאים היו מקריבים קרבנות בבית המקדש אבל עושקים את העניים.כלומר זוהי מעין אינדולגנציה בנצרות להבדיל קתולי בא לכומר ומתוודה על חטאיו והכומר מוחל לו.
יש אנשים שומרי מסורת שמניחים תפילין ונוסעים בשבת למשחק של בית"ר ירושלים.
יש יהודים עשירים שתורמים כסף,מעשר אבל חוטאים.
יש מה שנקרא נבל ברשות התורה,אדם הלבוש כדתי עם כיפה אבל עובר עברות חמורות.כלומר הכיפה והציצית הן קישוט מעין הסוואה.
האדם מתחזה למאמין.
אני למשל מפקיד במצוות כיבוד אב ואם ומצוות בין אדם לחברו.אני אתרום כסף לצדקה,אנחם אבלים אבל לא אבצע את החלק הטקסי.
כבן לאמא יהודיה ונימול יש לי זכות על הארץ.
לגבי שלווה לא נחיה בשלווה בארץ ישראל גם אם כולם יניחו תפילין כי כתוב במקורות שתהיה מלחמה 400 שנה על הארץ כי גם המוסלמים יושבים בה.
ממליץ לך לקרוא את הספר 40 שנה של הרב כהנא הי"ד.
ועוד משהו נבואות רעות לא חייבות להתקיים אם נעשה את מה שאנחנו צריכים לעשות.

« עריכה אחרונה: מאי 06, 2008, 11:19:03 על ידי אֵיתָן »

מנותק Roma

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #6 ב- : מאי 06, 2008, 13:35:39 »
השקפת העולם שלי שונה ואני לא רואה בהנחת תפילין כמשהו שעליי לעשות...
המשפחה שלי גידלה אותי וחינכה אותי לערכים יהודיים
עשו לי ברית מילה בגיל שנתיים מכיוון שבגיל הזה עליתי לארץ...

אני מנסה להיות אדם טוב ולשקר כמה שפחות ולהיות טוב לאנשים,אבל אני לא מקיים מצוות ולא מקפיד על שמירת כשרות

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #7 ב- : מאי 06, 2008, 14:05:52 »
שמע אני בתכלס בסביבה חילונית אבל אני מגדיר את עצמי כמסורתי
אני מניח תפילין
הולך לבית כנסת בימי שישי
שומר כשרות
ואני בן אדם מאמין...
ושמע זה שיהודי מניח תפילין או שומר מצוות זה לא אומר כלום..
לפני הכל חשוב ליהיות בן אדם, אני רואה אנשים שכל
השנה מרביצים, גונבים, יש להם ספרייה במשטרה ,
בקיצור עושים תמוות לאנשים.
אבל מה? מגיע יום כיפור אתה רואה אותם עם כיפה סרוגה
בגדים לבנים, נעלי עור ב700 שקל, טלית-> וזה לא שווה כלום כל השיחוק הזה.
מה שכן התורה מלמדת איך לחיות ואיך ליהיות בן אדם, ומה לעשות
אתה נמצא במדינה שלימוד תורה זה לא דבר חשוב במיוחד, פיזיקה מתמטיקה
ואנגלית מסתבר יותר חשובים מלימוד תורה, זה המצב... =/

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #8 ב- : מאי 06, 2008, 15:15:59 »
:idiot2:
אף אחד לא כופה על אף אחד להניח תפילין אבל זאת מצווה ככל המצוות ואין פה עניין של אישי או לא אישי.
האם ברית מילה זה גם עניין אישי ועוד הרבה מצוות אחרות?
את התורה לא מקרבים ליהודי אלא את היהודי לתורה והתורה היא לא כלי לבחירתך.
ארץ ישראל לא יכולה להתקיים בלי תורה.
היו מספיק ממשלות של אנשי ארץ ישראל השלמה ללא תורה והותצאות היו מרות.

אי אפשר להתנהג כמו גוים ולחיות בשלווה בארץ ישראל,גם זה בלתי אפשרי וגם זה לא ייקרה.

למיטב הבנתי פה לא מנסים לכפות אף מצווה. אנחנו לא מנסים על יוסי ביילין להפוך לחנן פורט, אנחנו מבקשים מבוגדים כמותו שיעזבו את ישראל במקום שיפסיקו לנסות ולהחריבה.

כן ברית מילה ועוד הרבה מצוות הן ענייו אישי. אין לי בעיה שתקרבו יהודים לתורה אני חושב שזה דבר חיובי, כל עוד זה לא נעשה בכפייה.

מנותק שׂריון

• dhdoron לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • למען ארץ ישראל השלמה!
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #9 ב- : מאי 06, 2008, 15:38:22 »
למיטב הבנתי פה לא מנסים לכפות אף מצווה. אנחנו לא מנסים על יוסי ביילין להפוך לחנן פורט, אנחנו מבקשים מבוגדים כמותו שיעזבו את ישראל במקום שיפסיקו לנסות ולהחריבה.

כן ברית מילה ועוד הרבה מצוות הן ענייו אישי. אין לי בעיה שתקרבו יהודים לתורה אני חושב שזה דבר חיובי, כל עוד זה לא נעשה בכפייה.

לא דיברתי על כפייה דתית, שאלתי למה אתם בוחרים אילו מצוות מהתורה לקיים ואילו לא.
אני לא חושב שיש עוד מקור שיכול להעיד על זכותו של העם היהודי לקבל את א"י מלבד התורה.
התורה היא דבר שלם ונועדה לבני אדם ואי אפשר להגיד אני לא יכול לקיים את כל הנאמר בה.
"לְמַעַן צִיּוֹן לֹא אֶחֱשֶׁה וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם לֹא אֶשְׁקוֹט עַד יֵצֵא כַנֹּגַהּ צִדְקָהּ וִישׁוּעָתָהּ כְּלַפִּיד יִבְעָר"  :sign006:

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #10 ב- : מאי 06, 2008, 17:24:55 »
לא דיברתי על כפייה דתית, שאלתי למה אתם בוחרים אילו מצוות מהתורה לקיים ואילו לא.
אני לא חושב שיש עוד מקור שיכול להעיד על זכותו של העם היהודי לקבל את א"י מלבד התורה.
התורה היא דבר שלם ונועדה לבני אדם ואי אפשר להגיד אני לא יכול לקיים את כל הנאמר בה.
בס"ד

מה זאת אומרת "אי אפשר להגיד אני לא יכול לקיים את כל הנאמר בה"?!  אולי אתה גם תעביר ביקורת על דוד המלך ע"ה שחטא בעריות ושלמה המלך ע"ה שמתוך כוונה טובה חשב "ארבה ולא אסור" ובכל זאת נכשל?  מה שחשוב הוא הכוונה וההשתדלות.  אף אחד אינו מושלם.  הרבה יהודים יקרים ואידאליסטים שלא הניחו ולא מניחים תפילין הקריבו ומקריבים את חייהם עבורך ועבור כולנו, כדי שאתה תשב ותניח תפילין בשקט ובשלווה.  קיום תרי"ג מצוות בשלמות עבור רוב היהודים אינו יעד בר השגה אלא אידאל שאליו צריך לשאוף.  ב"ה, אני מניח תפילין באופן קבוע כבר חודשים רבים, אולם אני נכשל במצוות אחרות.  אולי אכן רוב חברי הפורום אינם מניחים תפילין באופן קבוע (לא בדקתי, וזה לא מעניין אותי), אולם בניגוד לשמאלנים, הם לא ינסו להצדיק את עצמם, אלא הם יודו, "כן, אתה צודק, זה לא בסדר, אנחנו משתדלים, מתחזקים באמונה, ובע"ה בקרוב נניח תפילין באופן קבוע", וזה ההבדל בין יהודים אמוניים לבין שמאלנים.  אתה חושב שזה שהרפורמים מסלפי היהדות בארה"ב מניחים תפילין מקנה להם איזושהי זכות?!  אתה חושב שחרדי גלותי שחי בברוקלין ומניח תפילין באופן קבוע, ובו-זמנית נוסע לבתי-זונות ולא טורח אפילו להסוות את זהותו היהודית, או שמפקיע מחירים ומשחק משחקים מלוכלכים בעסקיו עם גוים, ובכך מאמת את הסטראוטיפ של הז'יד רודף הבצע --- אתה חושב שהתפילין שלו מקנים לו זכות?!  מי חוטא יותר, זה שמניח תפילין בבוקר וקורא קריאת שמע (שמהווה חידוש יומי של הברית והצהרת כוונות לעמוד בתנאיה) ולאחר מכן כל פעולותיו במשך היום מהוות ניגוד מוחלט, חילול השם (במיוחד אם הוא בגלות והוא מתלבש בצורה שלא ניתן לטעות לגבי זהותו היהודית) והפרה של קריאת שמע שקרא בבוקר, או זה שאינו מניח תפילין מכיוון שמפריעה לו הצביעות בעניין של הידיעה מראש שהוא לא יוכל לקיים, או שאולי הוא אינו מוכן נפשית כרגע לקיים, "ואהבת את ה' אלקיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך", אך מצד שני חזותו החיצונית אינה מעידה על זהותו היהודית (ובכך מקטין את הסיכוי לחילול השם), והוא מתנהג ביושר ובתמימות עם יהודים ועם גוים?

במדרגתך הנוכחית, אין לך שום זכות להעביר ביקורת, בטח שלא על יהודים אידאליסטים שעושים את צעדיהם הראשונים לקראת קבלת עול מלכות שמיים, יהודים שעבורם תהליך התשובה קשה ורצוף אתגרים ונסיונות, יהודים שלומדים את מה שיהודים אחרים שנולדו לתוך משפחות דתיות זכו לקבל מילדות ועבורם הפך לטבע שני בלי מאמץ מיוחד מצידם.  כשתקבל הסמכה להיות רב, אז אולי תהיה לך הרשות לדבר, וגם אז תחול עליך החובה ללמד זכות על בני עמך (שאינם ערב רב), ולקרב יהודים אחרים בדרכי נועם.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק שׂריון

• dhdoron לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • למען ארץ ישראל השלמה!
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #11 ב- : מאי 06, 2008, 17:49:39 »
דווקא כך, כלל לא הזכרתי את המתחזקים שבאמת כל הכבוד להם על ההשתדלות.
http://hayamin.org/forum/index.php?topic=12666.0
לפי הסקר 26% מחברי הפורום "לא בקטע" של הנחת תפילין, ואני רואה בזה זלזול במצווה!
זה נשמע הגיוני שאדם שמבחינתו מצווה אחת מהתורה מחוקה כביכול, יכול לבוא ולדרוש את הארץ שמותנית בקיום התורה?
אידיאולוגיה זה יפה מאוד אבל בלי התורה אין לה שום אחיזה או בסיס להשען עליו.
בנוגע לחטאים כבר אמר החכם מכל אדם: "כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא", אין חיה כזו אדם שלא חוטא,
אבל אחרי החטא הוא חוזר בתשובה בדיוק אותו המקרה עם דוד שהתוודה "חטאתי לה'" ומיד נמחל לו.
בסוף דבריך דברת על אידיאליסטים שעושים צעדיהם לקבלת עול מלכות שמים... כשאת רבע מחברי הפורום התפילין לא מעניינים
אז אפילו לא התחלנו להתקרב.
« עריכה אחרונה: מאי 06, 2008, 17:53:18 על ידי שׂריון »

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #12 ב- : מאי 06, 2008, 18:20:01 »
בס"ד

זה שיהודי אינו מתקרב בצורה שבה אתה מגדיר את תהליך התשובה אינו אומר שאותו יהודי אינו מתקרב ומתחזק.  במשך חודשים רבים לא קיימתי שום מצוה חוץ מאשר תלמוד תורה.  לא הנחתי תפילין, לא שמרתי שבת, לא התפללתי שחרית וערבית, לא התפללתי עמידה.  הדבר היחיד שעשיתי היה לקרוא וללמוד בשקיקה פרושים לתורה ולתנ"ך וספרי מוסר, כגון פרוש המכבי, פרוש הספורנו, אור החיים, כד הקמח, מסילת ישרים, שמירת הלשון וכו'.  רציתי להבין מה אני עושה, לפני שהייתי מוכן להתחיל לעשות.  בהדרגה התחלתי לשלב מצוות נוספות בלו"ז היומי, כגון תפילין.

מפריע לך שליהודים כאן לא אכפת מהנחת תפילין?  מצויין!  קח על עצמך את המטלה להסביר להם את החשיבות של מצווה חיונית זו, שהרי ברור שגישתם אינה נובעת מזלזול בתורת ה' ח"ו אלא מכיוון שהם לא יודעים ולא מבינים, ומכיוון שהם אנשים ישרים ונבונים, הם אינם רוצים להתעסק בפולחן חסר משמעות (לגביהם) כמו רובוטים חסרי תובנה.  אם תצליח לתת להם את המשמעות שחסרה להם כרגע, בוודאי ובוודאי שהם יחלו להניח תפילין באופן קבוע, ולך תיזקף עבור זה זכות עצומה.  קל להעביר ביקורת.  קשה יותר לפעול ולהביא לשינוי חיובי במציאות.
« עריכה אחרונה: מאי 06, 2008, 20:02:40 על ידי דוקא_כך »
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #13 ב- : מאי 06, 2008, 19:06:01 »
אמנם זה לא קשור לדיון, אבל מה מזכיר לי משהו שאמר רב אחד שהלכתי לשיעור שהוא קיים לפני פורים בפני כמה בני נוער(כ-15 בערך) "הרי אי-אפשר לא לגרום סבל או נזק אפילו ליהודים כלל, אבל צריך לשאוף לא לגרום סבל ונזק ליהודים. אז אם גרמנו ל100,000 יהודים לסבול, ננסה להוריד את המספר, שיסבלו רק 90,000 יהודים."

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #14 ב- : מאי 06, 2008, 19:49:51 »
אני לא משקר בכלל.לא רק בדר"כ
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק שׂריון

• dhdoron לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • למען ארץ ישראל השלמה!
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #15 ב- : מאי 06, 2008, 20:05:45 »
בס"ד

זה שיהודי אינו מתקרב בצורה שבה אתה מגדיר את תהליך התשובה אינו אומר שאותו יהודי אינו מתקרב ומתחזק.  במשך חודשים רבים לא קיימתי שום מצוה חוץ מאשר תלמוד תורה.  לא הנחתי תפילין, לא שמרתי שבת, לא התפללתי שחרית וערבית, לא התפללתי עמידה.  הדבר היחיד שעשיתי היה לקרוא וללמוד בשקיקה פרושים לתורה ולתנ"ך וספרי מוסר, כגון פרוש המכבי, פרוש הספורנו, אור החיים, כד הקמח, מסילת ישרים, שמירת הלשון וכו'.  רציתי להבין מה אני עושה, לפני שהייתי מוכן להתחיל לעשות.  בהדרגה התחלתי לשלב מצוות נוספות בלו"ז היומי, כגון תפילין.

מפריע לך שליהודים כאן לא אכפת מהנחת תפילין?  מצויין!  קח על עצמך את המטלה להסביר להם את החשיבות של מצווה חיונית זו, שהרי ברור שגישתם אינה נובעת מזלזול בתורת ה' ח"ו אלא מכיוון שהם לא יודעים ולא מבינים, ומכיוון שהם אנשים ישרים ונבונים, הם אינם רוצים להתעסק בפולחן חסר משמעות (לגביהם) כמו רובוטים חסרי תובנה.  אם תצליח לתת להם את המשמעות שחסרה להם כרגע, בוודאי ובוודאי שהם יחלו להניח תפילין באופן קבוע, ולך תיזקף עבור זה זכות עצומה.  קל להעביר ביקורת.  קשה יותר לפעול ולהביא לשינוי חיובי במציאות.

אני מעריך את הסנגוריה שלך ומקווה באמת שהדברים כך.
אבל אני לא רואה בביטוי "זה לא בקטע שלי" דבר אחר חוץ מאשר שפע זלזול.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #16 ב- : מאי 06, 2008, 20:26:16 »
אני מעריך את הסנגוריה שלך ומקווה באמת שהדברים כך.
אבל אני לא רואה בביטוי "זה לא בקטע שלי" דבר אחר חוץ מאשר שפע זלזול.
בס"ד

יש הבדל בין שפתו של תלמיד חכם שמוקף בקדושה ולומד יומיום את דבריהם האלמוותיים של נביאי ה', של הספורנו, של הרמב"ם, של רש"י, של רבינו תם, ושל הגר"א, לבין מוצא פיו של תנוק שנשבה שמוקף טומאה והבל.  רבי עקיבא היה חילוני ועם הארץ גמור ששנא תלמידי חכמים עד גיל 40, וראה איזה מהפך התחולל בחייו לאחר שראה את האור, הבין את האמת ועשה תשובה שלמה!  עצם זה שיהודי נרשם ומשתתף בפורום זה הוא כבר זכות עצומה, ולכן אני נוטה להאמין שדבריו של ידידנו אינם מעידים על זלזול או גסות רוח אלא חוסר ידיעה וגילו הצעיר.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #17 ב- : מאי 06, 2008, 21:21:42 »

אם מצוות מילה היא מצווה אישית ר"ל אז מי אתה שתחליט שמצוות ישוב ארץ ישראל היא לא אישית?
מצוות מילה היא מצווה לאומית ועוד הרבה מצוות אחרות.
ברור שהיום אין לנו יכולת לקיים את כל תרי"ג מצוות אבל לכוון את התורה לפי הראות אישית של כל אחד זה ממש סילוף(אנחנו לא יהודיים משיחיים ולא רפורמים "דתי לפי דעתי"),התורה היא אחת ולפעמים אנו צריכים ללכת נגד הרצון שלנו.

« עריכה אחרונה: מאי 06, 2008, 21:31:49 על ידי אֵיתָן »

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #18 ב- : מאי 06, 2008, 22:07:07 »
*ברור שאי אפשר לומר ליהודי להניח תפילין ישר כל יהודי לפי קצב ההתקרבות שלו.
« עריכה אחרונה: מאי 06, 2008, 22:12:45 על ידי אֵיתָן »

מנותק שׂריון

• dhdoron לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • למען ארץ ישראל השלמה!
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #19 ב- : מאי 06, 2008, 23:15:16 »
*ברור שאי אפשר לומר ליהודי להניח תפילין ישר כל יהודי לפי קצב ההתקרבות שלו.

עם מה כל יהודי שמתחיל לחזור בתשובה צריך להתחיל אם לא המצוות הבסיסיות ביותר של שבת, תפילין וציצית?

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #20 ב- : מאי 06, 2008, 23:24:55 »
עם מה כל יהודי שמתחיל לחזור בתשובה צריך להתחיל אם לא המצוות הבסיסיות ביותר של שבת, תפילין וציצית?
אין לי תשובה.
אני בתור אחד שחזר\חוזר בתשובה זה לא ע"י אותן מצוות בסיסיות ברור שעכשיו ברוך ה' שאני מקיים אותם.
התחלתי להתמיד בלימודי תורה,ללכת פעם בשבוע לשיעור ואחריזה התחלתי עם שבת,כיפה,ציצית וכל ההידורים שמסביב.
« עריכה אחרונה: מאי 06, 2008, 23:25:37 על ידי אֵיתָן »

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #21 ב- : מאי 06, 2008, 23:25:06 »
בהנחה שהוא חוזר בתשובה.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק שׂריון

• dhdoron לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • למען ארץ ישראל השלמה!
שאלה לחבר'ה החילונים
« להגיב #22 ב- : מאי 06, 2008, 23:45:10 »
אין לי תשובה.
אני בתור אחד שחזר\חוזר בתשובה זה לא ע"י אותן מצוות בסיסיות ברור שעכשיו ברוך ה' שאני מקיים אותם.
התחלתי להתמיד בלימודי תורה,ללכת פעם בשבוע לשיעור ואחריזה התחלתי עם שבת,כיפה,ציצית וכל ההידורים שמסביב.

כן ברור שכל חילוני מתחיל לחזור בתשובה רק אחרי שאיזה חבר גורר אותו לשיעור תורה!
ואחרי כמה שיעורים כשהאדם רוצה להתחיל לבצע מצוות בפועל מן הסתם הוא יגש לנקודת ההתחלה שבת,תפילין,ציצית וכד'