מגזין אמריקני חושף כי איראן הצליחה להסב את טיל השיהאב-3 לשיגור לווינים. גורמים אמריקנים אומרים כי הפיתוח החדש מעיד על שיתוף הפעולה בין איראן לצפון קוריאה. בכיר איראני: "הלווין ישוגר לחלל בקרוב מאוד".
איראן הצליחה להסב את טיל השיהאב-3 לשיגור לווין, שעשוי להישלח לחלל "בקרוב מאוד". כך חשף הלילה (יום ו') מגזין התעופה והחלל "אוויאיישן וויק". עם זאת, גורמים אמריקנים מזהרים כי הטיל, שמשקלו נאמד בכ-30 טונות, עלול להיות "זאב בעור כבש" שנועד לניסוי בטילים ארוכי-טווח.
הטיל נועד לשמש כמדגים טכנולוגיה, אולם שיגור לווין לחלל נועד לשגר מסר לארה"ב, לאירופה ולישראל בדבר יכולותיה ושאיפותיה של המדינה. גורמים בסוכנויות הביון האמריקניות מסרו כי הפיתוח החדש מעיד על שיתוף הפעולה בין תוכניות הטילים של איראן וצפון קוריאה.
טיל השיהאב-3 הוא גירסה של הטיל הצפון קוריאני נו-דונג, שרכשה איראן בשנות ה-90 בחשאי. הטיל, המתבסס על הסקאד הסובייטי, תוכנן במקור לשאת ראשי קרב קונבנציונלים בלבד. המהנדסים האיראנים ערכו בשנים האחרונות מאמץ גדול במיוחד בניסיונות לשפר את הטיל, על מנת שיוכל לשאת גם את פצצת הגרעין.
הגורמים האמריקנים אמרו כי איראן מקווה להגדיל את טווח השיהאב-3 - המסוגל לפגוע בישראל - מ-1,600 קילומטרים לכ-4,000 קילומטרים. הפנטגון דיווח בעבר לקונגרס האמריקני כי איראן עלולה לפתח טיל בליסטי בעל טווח של כ-5,000 קילומטרים עד שנת 2015.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון בפרלמנט האיראני, עלא א-דין בורוג'רדי, אמר כי "הלווין ישוגר לחלל בקרוב מאוד". בורוג'רדי דן ביכולתה החדשה של איראן במהלך נאום שנשא בפני סטודנטים בעיר קום, סמוך לאתר שבו מבצעת איראן ניסויים בטילים בליסטיים. "הודות למדענים הצעירים האיראנים, טיל השיגור של הלוויין מוכן ובקרוב הוא ישוגר", אמר.
לפני יותר משנה שיגרה איראן לוויין מתוצרת רוסית לחלל, אולם עשתה זאת בסיוע מדינות אחרות. התיכנון המקורי היה לשגר את הלוויין על גבי משגר המבוסס על טכנולוגיית טילי ה"שיהאב" האיראניים, אך פרשנים ציינו שהעובדה שהשיגור נדחה מספר פעמים ולבסוף בוצע באמצעות טיל רוסי מעידה שהטכנולוגיה האיראנית נתקלת בבעיות פיתוח.
תוכנית החלל הצבאית האיראנית הושקה בשנת 1998 כששר ההגנה דאז, האדמירל עלי שמחאני, הכריז על תוכנית לפיתוח טילים בליסטיים לטווח בינוני בשם "שיהאב 4". הוא אמר אז שהטילים יוכלו לשגר לוויינים לחלל, ועורר דאגה רבה בקרב מדינות במערב, שחששו מפני יכולת חלל עצמאית איראנית.