חדשות ודיונים > דיון כללי

בס"ד , שלום!

<< < (13/15) > >>

כהנא צדק!:

--- ציטוט של: בייקר על ינואר 28, 2007, 23:38:48 ---השמאל השליט כאן משטר בולשביקי מ48-77 ואנשיו עד היום בעמדות המפתח.

--- סוף ציטוט ---
אני רק חושב מה היה יכול להיות היום אם הרב מאיר דוד כהנא זצ"ל הי"ד גדול דורנו היה בחיים איי הנבואות היו מתגשמות וגם הסקרים היינו ועוד איך בשלטון.

בייקר:
ההיסטוריה היתה משתנה והסכם אוסלו לא היה בא לעולם.

כהנא צדק!:

--- ציטוט של: בייקר על ינואר 29, 2007, 10:03:58 ---ההיסטוריה היתה משתנה והסכם אוסלו לא היה בא לעולם.

--- סוף ציטוט ---
רק משתנה...

eran:

--- ציטוט של: or_ly על ינואר 28, 2007, 21:04:17 --- תפסיקו עם הציניות, המטרה של כל האתר היא להוביל את עמ"י להכרה ולהבנה שהדרך של מלחמה על א"י היא הדרך הנכונה.
אבל אל לנו לשכח שעלינו לתקן גם את דרכינו, לא רציתי לצטט את הדברים אבל כנראה שאתם לא מבינים אחרת!!!!

"האם אתה רומז שעל פי הרמב"ם חולדה ודבורה היו שרמוטות?!"

--- סוף ציטוט ---

אף אחד בחיים לא רמז דבר כזה ח"ו. ההפך הוא הנכון:
התלמוד במסכת מגילה (יד ע"א) אומר: "'והיא יושבת תחת תמר דבורה' (ד', ה). מאי שנא 'תחת תומר'? אומר ר' שמעון בן אבשלום: משום יחוד [רש"י: שהוא גבוה ואין לו צל ואין אדם יכול להתייחד שם עמה]. דבר אחר: מה תמר זה אין לו אלא לב אחד, אף ישראל שבאותו הדור לא היה להם אלא לב אחד לאביהן שבשמים".
צמד המילים "תמר דבורה", בא להדגיש את שייכותה דווקא ל'תומר'. מכאן ראו חז"ל לדרוש פריט זה כמאפיין אישי. ושתי אמירות בדבר: הראשונה – ברמה של ההתנהגות הפרטית, ניהול ענייני הציבור תחת כיפת השמים, ולא ברשות היחיד, האינטימית משהו, העלולה לפגום בתפקיד אשת ציבור. השנייה – במישור הציבורי: "לב אחד" עניינו ללא הטיה, ללא שניות, ישירות. מה תואר זה אין פיצול בגזעו, ואין ענפים משתרגים הימנו, כך ישראל שבאותו הדור, לבם מכוון היישר לאביהם שבשמים.
ומכוח מה זכו ל'לב של תומר'? הווי אומר, בזכותה של דבורה, המנהיגה הצדקת.

צאי ותלמדי על צידקותה של רחל אמנו: רבנו יוסף חיים בספרו "עוד יוסף חי" (עמ' ע"ב) אומר על הפסוק "עודני מדבר איתם ורחל באה עם הצאן אשר לאביה כי רועה היא" (בראשית כט' פס' ט'). והפס' הזה קשה שהרי רחל הייתה צנועה מאוד,וכי היא תקבל להיות רועת צאן? נ"ל בס"ד כי רחל אע"ה הייתה לובשת על פניה פרגוד שהוא סודר מנוקב נקבים קטנים שקורין בערבי (כיליי) שהיא רואה ואינה ניראת, ובזה יובן טעם נכון שיש בכתוב הזה הפסק בין תיבת "רחל", ובין תיבת "באה", לומר שהיה דבר מפסיק  בין פניה ובין מראה עיניים של האנשים. עכ"ל.

את צריכה תמיד לזכור שצניעותן וצידקותן  של הנשים בעם היהודי היו למעלה גדולה כפי שאמרו רבותינו : "בזכות נשים צדקניות נגאלו אבותינו ממצרים" (מסכת סוטה יא, ב),ובזכות נשים צדקניות עתידין להיגאל. והלוואי שנזכה לגאולה בקרוב אכי"ר.

בברכה, ערן

אור-לי:
ערן שלום

לא הגבתי כך בגלל מה שנאמר על דבורה הנביאה אלא התכוונתי לזה שאין להשתמש במילים גסות כדוגמת "שרמותה" בפורום דתי.

זו לא דרך של אדם דתי.

אני חושבת שזה לא ראוי ששמו של הרמב"ם וגדולים אחרים יופיע לצד מילם כאלה!!!

ח"ו אני לא מזלזלת בגדולי וגדולות האומה ואני זוכה ללמוד מספר התנ"ך כל יום ורק להעצים את אהדתי ואת הבנתי בצידקותן.

רק רציתי להעיר על סיגנון הדיבור המבזה של חברנו באתר!!! זה לא ראוי ולא מתקבל!!!

נ.ב

אני מאמינה שגם אתה מסכים איתי!!!!!!

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה