חדשות ודיונים > דיון כללי

בס"ד , שלום!

<< < (6/15) > >>

אור-לי:
קיראו את המאמר הבא

http://www.daat.ac.il/daat/mishpach/maamad/nashim-2.htm
: (עד הסוף)!

אור-לי:
לאור הדברים שכתובים במאמר ניתן נהסיק שלנשים מותר לצאת מביתהן ואף לשרת במשרות ציבוריות!!!!
עצוב מאוד שבמאה ה-21 יש אנשים עם דעות פוגעות כ"כ בנוגע למעמדם של הנשים ושסותרות את רוח ההלכה.
אני לא מתכוונת להיות חרדית !!!

אני חושבת שלא הבנתם את שאלתי כראוי!!!
את דעת ההלכה אני יודעת בנושא , אבל הבעיה היא שיש התנגשות עם ההיבט של שרות מדינה שאיני תומכת בה!!!!
מחוץ לתחום המדינה אני תורמת ואין סיבה שלא אמשיך לעשות כך!!!!

דוקא_כך:

--- ציטוט של: eran על ינואר 26, 2007, 15:27:06 ---מה לא ברור בהלכה של הרמב"ם: "אבל גנאי הוא לאישה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות; ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך: שאין יופי לאישה אלא לישב בזווית ביתה, שכך כתוב "כל כבודה בת מלך, פנימה".(משנה תורה, נשים, הלכות אישות פרק יג', יד).

לי הדברים ברורים כשמש, אם לך לא ברור אז אני לא מבין אותך.

--- סוף ציטוט ---
אתה מסתכן בזה שידביקו לך תוית "פונדמנטליסט חומייניסטי"...  ::)  לפי ההלכה, חובה על גבר יהודי להביט ברצפה ולהימנע מלהביט באשה, שכן להביט באשה זה כמו לשפוך דמים (למה שלא תמצא את ההלכה ותצטט כדי שכולנו נדע את המקור?  תודה).  כמו בכל תחום בחיים, צריך למצוא את שביל הזהב ולהשתמש בשכל, בנוסף לציטוט הלכות.  למשל, למה לא לתת לאשה בשנות הארבעים או החמישים (שרוב הסיכויים כבר לא מושכת ולא מעוניינת בעריות) לצאת מהבית, לתרום לעם בתפקידים ציבוריים, מנהיגותיים?  האם אתה רומז שעל פי הרמב"ם חולדה ודבורה היו שרמוטות?!  הרמב"ם חי בקרב הישמעאלים שטופי הזימה, וברור שזו היתה עדיפות עליונה למנוע מנשים יהודיות לבוא במגע עם הישמעאלים יש"ו.  במדינת היהודים, כשבאופן תיאורטי לא אמורים להימצא שום ישמעאלים (במהרה בימינו טרנספר אמן), וכל יהודי צריך להיות אמוני ולשאוף לקדושה, לא נשקפת הסכנה שנשקפה לנשים יהודיות בגולה.

אגב, אני חי בקרב גוים, ואין לך מושג איזה כבוד והערכה יש לגוים לנשים יהודיות שמשרתות בצה"ל.  יצא לי להשתתף במספר פורומים אמריקאיים ימניים, ושם החברים הציגו תמונות של בחורות בצה"ל נושאות נשק, והתגובות היו ממש נלהבות (גם בגלל שנשים יהודיות יפות מראה, וגם בגלל הגבורה והעוז שמשדרת אשה יהודיה נושאת נשק עם הבעה של בטחון ונחישות על פניה).  הם התלהבו במיוחד מהמג"בניקיות...  ;)

שוב, אני לא נוטה לצד זה או אחר (כרגיל), אלא רק מציג פן נוסף לנושא.

בייקר:
באיזה מדינה את כן תומכת אם לא במדינת ישראל?בשבדיה?סוריה?

בייקר:
בגלל המאמר יטענו שהיהדות כאיסלם מפלה נשים ומדכאת אותן.האם נדיה מטר,גאולה כהן,דניאלה וייס אינן צנועות?
לא לשרת,לא לעבוד,לא להצביע.להשאר בבית יחפה ובהריון ולשרת את הבעל מהמיטה למטבח וחזרה ולגדל את הילדים.
המאמר יטען שלמען שלום בית האישה מכפיפה את דעתה לדעה של בעלה וזאת הכללה שגויה.
אגב יתכנו חילוקי דעות פוליטיים וחילוקי דעות בנושאים אחרים ולמרות זאת יש זוגיות.
נניח שבגלל הגירוש נחליט לא לשרת בצבא וראינו שפרצה מלחמה מה יהיה?
השאלה גם מה זאת המדינה?בית אבות,בית חולים ועזרה שם זה פסול?
הזקן יפגע בצניעות הבחורה?זקן בכסא גלגלים עם קטטר יפגע בתומתה?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה